March 16, 2011

Happy belated 18th months...

Rizqullah at Port Dickson...
Sempat lagi photoshoot kat tepi pantai pas abis Gathering Geng Kapal..
Dah besar anak mama dan ayah ni...
Really missed the gugugaga time....

Happy belated 18th months my dearest son,Rizqullah...

Dah setahun setengah rupanya usia anak kami ini...
Semalam 15 Mac 2011 usia Rizqullah genap 18 bulan...
Daaaaaaaaaaaaaannn...mama boleh terlupa plak yang semalam usia Rizqullah meningkat lagi...
Dan sebulan yang lepas merupakan satu journey yang sangat interesting buat mama...
Di usia seahun 5 bulan@17 bulan...Rizqullah dah boleh sampaikan few words pada mama...
Dan alhamdulillah,mama faham apa yang Rizqullah cuba sampaikan...

Okay..jom recap dulu apa achievement mahupun progress Rizqullah sepanjang sebulan ini...
Sepanjang sebulan yang lepas dan ketika ketiadaan ayah...

1. Rizqullah dah pandai pilih baju nak pakai.Preferable baju yang ada gambar motor.
2. Rizqullah dah pandai nak suap makanan sendiri.
3. Able to walk alone without support from others and tolong mama angkat barang.
4. Pandai follow instruction.
5. Dah boleh duduk diam dalam kete while keluar berdua dengan mama.
6. Dah pandai cakap few words seperti mama,ayah,alan,buah,ball dan lain-lain.
7. Boleh recognise gambar which is ayah,mama,Rizqullah,mak teh,mak lang dan lain-lain.He can show it correctly walaupun ada 40 orang berlainan dalam gambar tersebut.
8. Dah boleh makan makanan orang dewasa dan suka makan mee & spaghetti.

Hmmm...rasanya ada banyak lagi ni achievement Rizqullah...tapi mama tak ingat dah apa lagi...ehehehe...maklumlah dalam kepala mama banyak sangat benda nak kena ingat,memori space pun dah penuh...kena buat defrag nanti...hehehe...

Okay...again Happy belated 18th months my dear son,semoga dikau membesar menjadi insan yang berguna buat agama,bangsa dan negara....doa mama dan ayah senantiasa untuk dikau wahai anakku sayang...

Till my next update...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a blossom day today!!

2 comments:

:: noremy bte rahmat :: said...

salam kak...

dapat link akak dr belog k.yat ekhram...

saje nak kenal ngan super momma coz ai pun seafarer wife gak...

p/s:folo akak..mehla jenguk belog ai..salam kenal!(^_^)

Maslina Roslan said...

Salam Emy dan salam perkenalan,

Ooohh...dari yat ek...hehehe..banyak link isteri seaferer dalam tu,akak je x sempat2 lagi nak adjust seme link yang ada kat sini...

Alahai Emy,akak x cukup superwoman lagi ni...biasa2 je,sib baik ada adik-beradik yang tolong...

Emy x join ke gathering hari tu?

 
Real Time Web Analytics