March 11, 2011

Jawab telefon style Rizqullah...

Ahaaaa....camne ek style Rizqullah jawab call dari ayah??
Rasa stylo ke tak???ehehehe....

On last 12th February 2011,ayah arrived in Bintulu and as usual...mestilah call buah hati kesayangan dia...mama dan Rizqullah...kami yang selalu berada ketika susah dan senang dia...ayah susah pun bukan orang tahu kecuali mama...huhuhu..only mama know how hard his life is and camne bersabarnya ayah dengan semua dugaan dan cabaran yang dia lalui dari dulu hingga sekarang ni....tak perlah sayang,bersabar je dengan semua dugaan ini...yang penting kita bina keluarga kita dengan lebih baik dan dengan cara kita sendiri...insyaallah...

Okaylah...mesti ayah nak tengok camne keletah anak dia menjawab telefon dengan dia...ini yang sempat mama captured during "borak-borak" session Rizqullah with ayah...amboiiii,anak orang kapal ni...suka betul dia dapat berborak ngan ayah melepas rindu di dada ek...kalah cam pasangan kekasih tengah berborak kat phone...hehehe...bila tengok keletah dan aksi Rizqullah ni...teringat plak mama time bercinta,camnilah aksi mama dan ayah..siap baring2 sambil borak dalam phone...ekekeke...

Dan macam biasalah..jom lihat aksi tak bleh blah dari Rizqullah bila jawab call dari ayah...

Mama,Rizqullah nak call ayahlah...
Apa no tepon ayah???
Okay....Rizqullah dah jumpa...
Eh,ayah yang call lah... 

 Ello ayah...
Rizqullah ni...sekarang Rizqullah dah jadi
operator tak bergaji tuk mama... 

 Alaaa...ayah,mama sibuk nak dengar sekali apa yang kita cakapkan...
Kita pakai loudspeakerlah...bagi mama dengar... 

 Ayah...Rizqullah nak bagitau...
Rizqullah love ayah sooooo much...
Rizqullah pun missed ayah so much...
Ayah jap ek...Abang nak tukar posisi jap... 

 Okay ayah...sambung citer pasal kapal ayah tadi...
Kapal ayah rosak banyak ke??
Cian ayahkannnn...ayah selalu kerja teruk,
Rizqullah tak leh nak tolong ayah kat sana...
Rizqullah entertained ayah kat phone jelah ek... 

 Ayah...nak tahu tak...
Kat sini ada mamarazzi tengah sibuk amik gambar Rizqullah nih..
Rizqullah rasa cam nak rampas je DSLR dia tu...
Geram je Rizqullah tengok...ekekeke..
**Haikkk...Rizqullah janganlah marah,ayah yang nak tengok gambar2 ni seme..** 

 Allaaaaaaaaa...lenguh plak tangan pegang phone nih...
Letak camni jelah..ayah still leh dengar Rizqullah kan??? 

Hohoho..ini adalah antara aksi2 terlebey sudah dak kecik kesayangan kami ni...makin besar makin banyak plak keletah dia yang selalu buat mama dia terhibur...haih,rugi betul ayah tak der kat sini melihat semua perkembangan anak kesayangan dia ini...

Untuk pengetahuan ayah...semalam mama keluar berdua je ngan Rizqullah,semalam bibik x dapat datang kerja coz demam...so,mama terpaksalah mem'bibik'kan diri untuk Rizqullah...since alang2 mama dah cuti...harus amik kesempatan terbaik ini untuk melunaskan perkara2 yang tertunggak...semalam mama dah amik road tax kete(akhirnya saman dah clear,harap x der lagi unexpected things happened pasni) kat KosmoKars,Glenmarie Shah Alam...pastu Rizqullah teman mama gi Seksyen 9 beli barang nak buat bunga dip untuk Acik Nani...mama nak buat sample dulu..**psssstt,ayah...bolehkan mama start buat bunga pahar and hantaran balik???pleasseeee...since kelas jahitan mama pun dah ke laut..**..pastu mama and Rizqullah gi Tesco Shah Alam berdua gi beli barang2 keperluan Rizqullah...susu,pampers dan susu ducth lady Kids...

Balik Tesco je Rizqullah dah bum,bum dalam kete..dah selamat berlayar dalam mimpi indah sampai umah..penat kot dia jenjalan dengan mama..insyaallah,hari weekend ni mama ingat nak bawak Rizqullah gi jalan2 kat One Utama...since dia dah senang untuk mama handle dan tak banyak ragam...beranilah mama bawak dia jenjalan berdua je...

Okaylah,ini je entry tuk hari ni...hehehe....semalam kepenatan + pening kepala...malam tak sempat mama nak post apa2 kat sini...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice and beautiful day!!

6 comments:

maszmadi said...

wah rizqullah, cakap kat phone sampai baring2 yerk... hehe cam orang bercinta

BaBy^sUgUs said...

alala...somey nyee kak... t klo syreen da kawen,ade anak..t sure pndai cm rizqullah an? nk manje2 ngn papa dy.gayot kt tepon.. :P

Lorna said...

comellyss yer rizqullah ng tepon...
kak mas anda telah ditag...hehe...
ada masa wat yer :)
take care!

Maslina Roslan said...

Masz,

Itulah...elok je dia landing kat bantal sambil berborak ngan ayah dia itu ini...**yo-yo-an je cam terror cakap dah**...

Tapi ini lah yang buat saya tergelak je bila dgn si kenit sorang nih...

Maslina Roslan said...

Syreen,

Thanks dear...setakat ini itu jelah permata hati akak dan suami...hehehe...dah besar sikit ni dah macam2 plak keletah dia...tapi selalu menghiburkan hati..

Nanti syreen dah ada anak mesti sama perasaan sama cam akak...tiap2 hari teruja nak tgk dia dah pandai apa lagi...

Maslina Roslan said...

Lorna,

Thanks dear...suka bila ada yang genbira lihat keletah dia...itu tujuan akak buat blog ni...buat orang lain jugak happy dengan keletah dia...sharing the joy yang akak alami...

Insyaallah yer akak buat tag tu...**dah berderet tag kat hutang sebelah tu..hehehe...**

 
Real Time Web Analytics