March 28, 2011

Jelajah ABPBH,The Mall...

Weeeewwwiiiittt!!!
Rizqullah was here at The Mall...
joining the crowd watching Jelajah ABPBH....
Hohohoho...intro entah hape2 je mama Rizqullah kali ni....

Tapi inilah antara lagi satu aktiviti Rizqullah bila ayah tak der...mengekor ke mana sahaja mama pergi...hehehe...okay,on last 6th March 2011....Rizqullah,mama,mak ngah dan Mak Lang ke The Mall untuk menonton Jelajah ABPBH Showcase...ada raaaaaaaaaaamai artis yang Rizqullah jumpa dan lihat pada hari itu...walaupun penat tak agak,tapi Rizqullah sanggup tak tido kerana ingin meihat persembahan mereka semua...banyak sangat artis yang ada dalam showcase Jelajah ABPBH ni...


Nak tahu siapa artis yang ada....jom baca entry mama Rizqullah...pada semua artis2 yang tersenarai pendek sebagai artis popular....all the best to you guys semua...


Sebelum tu...jom tengok sedikit video yang sempat mama rakamkan ketika showcase ini...Semoga terhibur...


Persembahan Ziela dan Along...
Romantica d'amor sungguh tengok mereka ni...


Salah satu kumpulan yang membuat persembahan...


Ketika kami sampai di The Mall...
Pertandingan nyanyian sedang dijalankan...
Tak salah ada berbelas jugak contestant yang 
menyertai pertandingan nyanyian ini...


Rizqullah yang sedang menonton para peserta 
nyanyian membuat persembahan...


Ahaaaaa....inilah hakim@juri profesionalnya...
Ada Norman KRU tuuuuu....


Daaaannn...sempat lagi mama dan Rizqullah bergambar dengan Norman...
Perrrghhh!!!mama minat giler dulu ngan Norman ni...
Zaman Oh!La!La!!...hehehe...
Tapi yang pasti..KRU adalah satu nama yang 
cukup gah di Malaysia sekarang ni...


Rizqullah with mama...
Sempat lagi posing kat depan carpet merah...


Rizqullah with Mak Lang...
Tengah menanti nak cari port baik punya sebelum showcase start...
Yang penting mesti senang mama nak menembak yerrrr...

Sementara menanti artis semuanya sampai...
Ada small game sikit untuk pengunjung yang datang...

 Persembahan dari pasangan suami isteri...
Ziela dan Along...

 Deejay Hot..HOT FM...
Siapa lagi kalau bukan FBI@Faizal Ismail...
Antara salah seorang calon bintang popular...
Tapi mama tak ingat katgori apa...

 Ikhwan...jugak dari stesen radio HOT FM...

 Kumpulan nasyid yang telah bertukar menjadi kumpulan nyanyian...
Alahaiii...mama Rizqullah dah lupa nama group nih...
Fail betul name artis2 sekarang ni...

 While semua artis sibuk menyanyi dan menari atas pentast tu...
Rizqullah plak sibuk main celcom balloon yang dapat free...

 Maulana yang serba pink dan merah...
Sakit mata you I tengok kemerahan seluar itu...
Serupa bangladesh mari pun ada...
**heeee..jangan marah yaa dik,rasa cam x sesuai je warna seluar itu..**

 Aaron Aziz...
Waaah,jatuh cinta sekejap kat suami orang ni...
Sangat hensem...tapi lagi hensem suami I...

 Diana Danielle...
Sangat sweet je tengok wajah dia...

 Acara jalan di Red Carpet...
Antara yang berlaku...
Sangat sporting nenek tersebut,kesian pun ada kat nenek tu..

 Awal Ashari dan Remy Ishak...
Sedang ditemubual...


Okay...ini adalah antara picas2 yang sempat mama edit,ada banyak lagi sebenarnya...tapi x larat nak edit...cukuplah dijadikan koleksi peribadi sendiri...hehehe...walaupun penat menanti di showcase ini...tapi sangat enjoy sebab dah lama x buat kerja gila camni...Rizqullah pun enjoy dapat merasa new experience...sesaja mama bawak Rizqullah merasa pengalaman sebegini...siapa kata bila ayah tak der,kami kena duduk umah 24 jam...sekali-sekala kena jugak jalan cuci mata dan luaskan pandangan...


Kami tak tunggu hingga showcase ini habis...sbb Rizqullah dah mula cranky nak evening sleep dia...so,jadinya dalam pukul 5 petang kami bergerak balik...dan antara artis yang kami x dapat jumpa adalah Pak Nil..huaaa..mama teringin sangat nak jumpa Pak Nil,x tahu nape..tapi mama rasa dia seperti jelmaan Arwah Sudirman...semua pun boleh,dipendekkan kata very talented...semoga Pak Nil dilindungi Allah swt selalu dan semoga segala niat murni  Pak Nil dipermudahkan urusannya oleh Allah swt...


Okay...dah cukup dulu entry mama Rizqullah tuk kali ini..till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...


Have a nice and fantastic day!!

2 comments:

Nor Suhaiza said...

amboiii..bestnyer bdk nsem tu dpt jmpa artis....

zalizalu said...

hai mak lang. :O ops.. kekekek kuantan ek?

 
Real Time Web Analytics