March 9, 2011

Kalau dah anak pelaut MISC...

Rasanya kalau Ayah tengok gambar2 Rizqullah ni...
Mau tersengeh-sengeh je...
Mesti dia kembang hati je tengok anak dia yang bangga jadi anak pelaut MISC...

Haihhhh...inilah dia gelagat dan keletah anak pelaut MISC yang sorang ni...
Anak En Redzuan...marine engineer yang sedang bertugas di tengah laut sana...
This is few day lepas ayah naik kapal...
Nampak sangat our little boy is missing his father so much...
Maklumlah during age of his recognising people...
Ayah ada senantiasa di sisi dia...jadi setiap memori bersama itu masih segar di ingatan Rizqullah...lagi2 bila tengok gambar kami sekeluarga...pasti Rizqullah akan sebut.."Ayah"...dush,tersentuh hati keibuan dan rasa sayu sangat bila anak sebut orang yang tiada selalu disisi dia...lagi2 orang tu adalah orang yang mama jugak rindukan....sungguh sayu rasa hati ini....terasa kalaulah boleh,rasa nak terbang bawak Rizqullah jumpa ayah dia yang berada di tengah lautan sana...serius kalau mama kaya raya,kita naik heli turun kat kapal ayah je,jumpa ayah pastu balik...**perasan nak mampos konon kayalah sangatkan...itu hanyalah kes antara Fasha Sandha dan Jejai yer...kaya cam Jejai bleh arr naik heli turun mana nak...hehehe...**


Okaylah...macam biasa,tentu tiada serinya kalau mama tak tempekkan gambar aksi penghias utama blog ini....ini adalah antara aksi RINDU seorang anak pada ayahnya...anak kecil ini pun mengerti erti RINDU dan erti sebuah KASIH SAYANG...betapa kuatnya kasih dan sayang antara mereka...walaupun jauh dimata,namun tetap sentiasa segar dalam hati...

Yo!!!What's up...what's up semua...
Cuba teka siapa saya.... 

Hye!!!saya Rizqullah lah...
Comel tak saya pakai topi ayah...
Saya rindu sangat ngan ayah saya...
Sebab tu saya pakai topi ayah yang ayah tinggalkan ni... 

Okay...sekarang ni Rizqullah nak share cara 
pakai topi untuk kanak2 sebaya Rizqullah...
Ini tutorial free dari shaye yer...
Step pertama...betulkan topi dulu...
kembangkan mana2 bahagian yang patut.... 

Step kedua...sarungkan kat kepala anda...
Kalau anda nak nampak lebih gaya,anda 
bolehlah senget2kan mana2 yang patut...
ikut pada keselesaan anda.... 

Step terakhir...okay,dah siap...
Saya suka style ala2 shufller dan rappers...
Itu sebabnya topi saya senget sikit... 

Dah siap pakai topi,cun...cun bergaya dalam umah...
Leh lah sambung project kawan2 yang tergendala tadi yaaa...
Mana2 yang nak 'tolong' mama...
sila teruskan usaha anda untuk mem'bantu' mama anda..
Saya pun tolong jugak...saya tolong 'kemas'kan bilik mama saya.... 

Okay mama...Rizqullah dah tolong kemaskan...
Rizqullah posing dari sisi untuk mama kejap yerrr....
Ready and snap yer mama... 

Okay..okay...okay...
Enough for today mama...
Rizqullah dah penat ni...tadi buat tutorial nak 
pakai topi tuk rakan2 sebaya Rizqullah...
Rizqullah nak borak2 kat phone kejap ek... 

Hello ayah...
Ayah kat mana???
Inilah aksi Rizqullah received ayah first call dari Taiwan...
After few days tak mendengar suara ayah langsung...
Akhirnya...dapat berbual2 dengan ayah walaupun through phone jee...

Ini adalah antara aksi2 dan keletah Rizqullah ketika merindui ayah dia...topi ayah pun jadilah,janji ada BAU ayah tu...baju ayah seme mama dah masukkan dalam almari sbb hari tu Rizqullah dah serakkan dalam bilik...huhuhuhu...


Apapun,ayah mesti happykan tengok aksi2 anak kita yang makin cerdik pandai saban hari ni...hari2 ada je benda baru yang dia buat untuk menarik perhatian I pada dia...malam tadi plak,asal dengar lagu je kat TV...dia dah goyang2kan badan and tanga...yezzaaa,skill baru hari ini..menari sambil goyang badan dan tangan...ekekeke..serius kelakar sangat....rugi ayah,you are not here to see all this miracle and memorable moment ketika anak kita membesar...tapi walauapapun,this blog will record every and each things happened in his life while you are away...so,don't worry so much on missing it...will try my best to captured every single thing for you my love...


Okaylah..cukup dulu entry mama Rizqullah tuk kali ini...Till my next entry,salam sayang buat semua follower dan semua yang sudi singgah ke blog nukilan rasa hati dan nukilan tumbesaran anak sulung kami ini...


Semoga hari anda ceria dan indah hari ini...

8 comments:

:: Zanna :: said...

ala pandainya possing dpn kamera.. ^_^

mornink!! singgah jln2 pagi.. :) n klik nuff

Terkini : Blog ni dah tak suci

Zaidah said...

comelnyer dia...nak jadik pelaut jugak ker...

Maslina Roslan said...

Zanna,

Hehehe..itu posing biasa je...kalau suh posing bebetul,kepala dah senget2 dah...sekarang ni dah pandai pas amik gambar nak tengok hasilnya...ekekeke...

Maslina Roslan said...

Zaidah,

Huaaaa....x mo,x mo dia jadi pelaut cam ayah dia...sedih nanti kena berjauhan ngan dia...huhuhu....entah apa jadi dia atas kapal nanti x tahu...

Warna Warni Kehidupan said...

chomel nyee...rasa nak cubit2 j3k

slumberznanie said...

comelnyee.... haiii follower dh rmai so jom laa join heartbeat... 1 klik dpt 0.04 sen.... ngeeee salimg mbantuu.

Maslina Roslan said...

Norizan,

Thank dear...akak dah tolong cubit2kan..ekekek

Maslina Roslan said...

Nanie,

Heeeee...dah daftar,tapi rasa cam serabut nak letak kat sini banyak sangat iklan..cukuplah kot apa yg ada ni...

 
Real Time Web Analytics