March 4, 2011

Karnival Karangkraf...

Entry yang lebih sebulan jugak ni mama perap...semuanya kerana kemalasan yang telah menlanda...serius malas nak mengedit gambar2 yang ada ni...ini adalah antara aktiviti beberapa hari sebelum ayah kembali bertugas di atas kapal...perkara wajib adalah,semua aktiviti dilakukan bersama sekeluarga..maklumlah,masa semakin mencemburui kami...jadi gunakanlah sisa2 waktu yang ada ini untuk bersama sekeluarga...


On last 29th January 2011...mama and ayah sesaja jalan2 ke Karnival Karangkraf yang berlangsung di perkarangan pejabat Karangkraf,Shah Alam...sesambil jenjalan sambil bawak Mak Teh yang sibuk nak borong novel kat Karnival tu..nama pun dah Karnival kaaaann...harus ada potongan harga novel terbitan Karangkraf...bagi peminat2 novel...itu merupakan satu peluang yang tidak harus dilepaskan...selain novel2 yang dijual...ada jugak juallan majalah2 terbitan karangkraf di sana..mana yang terlepas mana2 terbitan bulanan...boleh dapatkan di Karnival ini...


Okaylah...macam biasa biarlah gambar yang menceritakan segalanya...apa yang mama boleh katakan ialah..Karnival tahun ini lebih besar dan meriah compare to last year..Good job warga Karangkraf...semoga di tahun hadapan bertambah menarik Karnival Karangkraf ini....


Rizqullah with ayah sedang menuju ke Karnival...
Masa ni Rizqullah tengah sedap tido...
Tapi tido dia terganggu sbb persembahan pentas oleh Adam AF2...
**Mak teh time ni dah lari sbb nak tengok Adam AF2**

Booth Majalah Keluarga...
Boleh borong keluaran lama jugak di sini ya...
Ada ramai staff Karangkraf yang sedia membantu...

Booth yang menjadi tumpuan para pengantin baru...
Booth "Pengantin"...
Dah lama mama x subcribe pengantin...
Ekekeke..pas kawen,terus x subscribe...

Haaaa...ini antara yang buat mama kecut perut...
Sedap je mamat JPA tu letak anak 
ular tu kat bahu mama time tu...
Inilah gara2 sbb sibuk capturing gambar 
sampai x sedar ada ular kat bahu...
Haihhhh...sib baik tak heart attack...
Since dah macam tu...mama pun suh ayah 
tunjukkan anak ular tu kat Rizqullah...

Booth Majalah Nona...


Model motor besar....
Sorry sayang...x sampai nak pegang handle...
Rizqullah kecik lagi...
Terus dan,dan kat situ mama ngan ayah 
berangan nak ada motor besar camni...
Bila anak dah besar...kami berdua bercinta naik motor...
Hehehehee...
**angan2**


Yang ini plak limosin yang sangat panjang...
Terletak di tengah karnival tu...


Ada jugak kawasan untuk kanak2 bermain 
while mak ayah sibuk cari majalah...
And it's FREEE...

Daannn...
Ini pula adalah Demo Booth...
Time mama sampai tu tengah demo susun 
atur bunga untuk hiasan di rumah...

Pas abis demo tu...
Sambung plak demo make up with jurumake-up terkenal....
Huaaa....mama lupa nama dia...
Bleh???ampun yaaaa....jenuh pikir ni....
tapi tak ingat plak...

While mama sibuk kat booth demo...
Rizqullah dan ayah having their break 
at kawasan rehat yang disediakan...

Dah habis semuanya...sebelum pulang...
Layan dulu performance dari anak2 kecil...
Hohohoho..jangan terkejut dengan kelantangan suara mereka yaa...
Sungguh berbakat masing2...


And macam biasalah...
Time nak balik je Rizqullah dapat berlari bebas...
Ekekeke...

Ini adalah antara aktiviti kami di sini...mama rasa satu informasi yang sangat berguna untuk para pengunjung yang hadir....sebab banyak event2 menarik yang dihidangkan oleh pihak penganjur...clap,clap for Karangkraf team on the effort...

Apapun,mama a bit terkilan sbb x sempat nak buat another cover picture of Pa & Ma for Rizqullah...insyaallah,kalau ada lagi Karnival camni..mama akan buat another cover untuk Rizqullah just for our own collection...

Okaylah,cukup dulu entry pasal Karnival Karangkraf ni..semoga tahun depan akan lebih menarik dan meriah...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful Saturday...

**Alhamdulillah,saman dah settle pun...tapi walauapapun,kena jugak update kat mr hubby nanti...hope mr hubby tak terkejut...**

0 comments:

 
Real Time Web Analytics