March 17, 2011

Karnival WOW,Putrajaya....

Yezzzaaa...entry tertunggak ni lagi dan lagi...tak habis2kan entry tertunggak dari mama Rizqullah ni...sabooooorrr jelah yerrr...pasni rasanya dah habis entry2 tertunggak dari mama Rizqullah...hehehe..pasni leh start bayar hutang tag yang berderet-deret dan berdoyon-doyon di tepi side bar tuuuu...huhuhu...minta maaf sangat pada yang mama Rizqullah berhutang..insyaallah,akan dilangsaikan jugak nanti...

Tapiii...sebelum tu...mama nak share dulu picas buat tatapan ayah yang jauh di mata kami...ini adalah ketika evening day out mama with Rizqullah,kami jalan2 ke Karnival WOW,Putrajaya on last 13th February 2011...masa tu as usual,mama dan Rizqullah follow je peminat-peminat fanatik Adam AF2 ke sini....dalam panas meremang okay kami tercegat kat situ menunggu Adam sampai...walaupun panas,namun tetap ramai orang di sana...macam2 ada...tapi sayang,ingatkan nak bagi Rizqullah tengok belon udara...tak der plak on that day...huhhuhuh...penat tau I drive bawak segala bala tentera ke Putrajaya semata nak tengok belon udara...huhuhuhu...sekali yang ada hanyalah padang yang menghijau jerrrrr...dan di tengah2nya orang tengah main layang-layang berbagai bentuk dan saiz...tapi mama tak sempat nak captured sbb sibuk mendukung Rizqullah...


Dan macam biasalah yer....jom kita lihat WOW kah karnival WOW ini yang berlangsung sempena ulangtahun Putrajaya yang ke-??? entah..wo bu chidao(saya x tahu)...apapun,layan jelah yer...picas2 yang sempat disnap during this visit...


Layannnn...


Alahai....words 'Karnival WOW Putrajaya'...
Banyak yang dah hilang kuih lapis nih....

Show yang sedang berlangsung di pentas utama...
Macam2 show ada masa kami sampai di situ...
Tarian suku kaum di Malaysia dan lain2...

Rizqullah yang pasrah terpaksa menanti depan pentas dalam panas...
Huhuhu...masa kami sampai kat sini....
Cuaca sangatlah panas....
camnelah semua orang leh relax je duduk tengah panas tu...

Ada jugak cabutan bertuah bagi pengunjung bertuah...
Caranya mudah je,beli kalendar dan pen di booth depan pentas tu...
Isi borang dan tunggu hingga ke upacara penutupan Karnival WOW untuk acara cabutan bertuah...senang je kan...hehehe...

Deejay dari Radio KL yang sedang buat acara magik...
Siap bagi hadiah best punya tuuuu....

Persembahan stunt bermotor dari errrrmmm...
Abang2 baju merah..
Hehehe..mama lupa apa nama team nih.....

Rizqullah kena paksa bergambar dengan jip kuning...
Entah kenapa dia takut plak dengan jip kuning tu..
Cian anak mama kena bully ngan Mak Lang yer....

Rizqullah with dayang2 yang selalu menceriakan hidup dia..
Bertuah Rizqullah dilahirkan dengan ramai wanita di sekeliling dia...

Weeee...Rizqullah jumpa peminat...
Hehehe...sila jangan nak pasan yer...
Ini adalah peminat Abang Adam AF2...
Sebab Rizqullah dah selalu sangat join show Adam AF2...
Adam dan peminat2 Adam pun dah kenal ngan dak kenik sorang nih...

Adam yang tengah buat show...
Menyempat lagi Adam buat Rizqullah nangis tau....

Ini antara benda yang menjadi Idaman ayah...
Some day yer ayah...kita beli buat koleksi pastu main 
ngan Rizqullah kat Taman Tasik Titiwangsa...
main kat track yang tersedia depan Restoran Nelayan..
Waaahh...berangan tak hengat kan mama nihhh....

Dan sebelum balik...harus berphotogedik santai bersama adik2ku...
Rizqullah first time makan gula2 kapas..
Huhuhu...tak suka ya sayang???Tapi pas tu laju plak makannya....

Mama...besarkan bola ni...
Colourfull lagi....
Nak sebiji bleh???? 

Ambooooiii...signal mata je kat mama nak bola tu...
Pastu buat muka belas ikhsan dari mama yer...
Tengok ayah...anak kita dah pandai buat muka sedih dia bila nak satu...
Camnelah hati mama dia x cair nih...
Sila jangan salahkan mama yer....
sangat mudah cair bila dia buat muka camtu... 

Daaannnn...akhirnya dapatlah dia sebiji bolah...
Kalau ayah nak tahu...bola ni Rizqullah yang pilih sendiri...
Dia nak serupa kaler cam bola paksu kat umah...
Cuma Rizqullah punya bigger sesangat...heeeeee.... 

Pas jalan2 kat Karnival WOW nih....mama sempat bawak Rizqullah jenjalan Alamanda...kebetulah plak masa kami sampai ada persembahan gendang cina...mama sempat snap few picas....nanti jelah yer mama tepek kat sini...mak lang plak sempat capture video persembahan gendang ini..kalau sempat mama amik copy dari mak lang...

Okaylah..cukup dulu entry ini...panjang plak rasanya menaip hari ni...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Buat ayah@my hubby...doaku sentiasa buatmu...semoga dikau selamat hendaknya selalu...amin...

Have a nice and beautiful day buat semua...

Senyumlah selalu kerana senyum dapat mengubat duka di hati...
Ewwwaahhh..moto mama Rizqullah hari ini yerrr...saja nak sedapkan hati dan lupakan sekejap permasalah berada di hati....bak kata ayah selalu kat mama,walauapapun yang berlaku dan melanda kita...just be happy and believe in heart Allah swt is there for us...

0 comments:

 
Real Time Web Analytics