March 25, 2011

Ku teruskan hidup ini jua...

Fuuuhhhh....panjang berjela kaaannn entry mama Rizqullah sebelum ini...tapi tak semua pun diluahkan di sini...terima kasih pada yang sudi memberikan kata2 perangsang dan jugak kata semangat untuk saya...saya amat-amat menghargai setiap satu nasihat dan kata semangat dari anda...alhamdulillah,hari ni emosi saya dah semakin stabil dan saya mula memandang ke hadapan...bagi saya kini apa sahaja yang saya lakukan adalah untuk keluarga saya yang amat saya sayangi...keutamaan saya hanyalah untuk mereka...selepas ini walauapapun yang mereka nak kata tentang saya mahupun tersalah anggap...saya akan berdiri teguh dengan pendirian saya dan saya akan buat mereka paham dan kenal hati budi saya dengan secara semulajadi...

Sekarang segalanya terpulang pada mereka...alhamdulillah,dengan menyibukkan diri di pejabat saya mampu melupakan luka dah lara di hati ini...mungkin inilah sebabnya suami saya tidak mengizinkan saya berhenti kerja...sekurang-kurangnya,saya boleh memenuhkan masa saya dengan tugasan yang selalu mencabar saya...sekurang-kurangnya hidup saya terisi dan saya berjumpa teman2 lain dan boleh berkongsi rasa bersama mereka..bertanya pendapat dan macam2 lagi...kini saya mengerti kenapa suami tidak mengizinkannya...

Namun...apa yang berlaku ini sedikit sebanyak akan mengubah saya terhadap mereka...bukan untuk membenci tapi hanya untuk memberi kesedaran untuk mereka bahawa kami juga perlu ruang untuk berkeluarga dan bernafas...diharapkan mereka dapat memahami situasi kami...


Mungkin ada yang kata saya cukup tabah dan bersemangat walaupun apa yang saya lalui ini sangatlah pahit....tapi walauapapun yang berlaku dalam hidup ini sekali pun bagi saya,hidup masih perlu diteruskan...pada yang sudah lama mengenali saya,anda semua kenal siapa saya...walau saya jatuh bagaimanapun...saya tetap bangun sebab saya percaya...ada hikmah dan sinar lain dalam hidup kita...Allah swt menduga saya untuk menjadikan diri saya insan yang lebih baik dan membina jati diri saya...


Apapun,saya cuba berfikiran positif kini...biarkanlah selepas ini segalanya diuruskan oleh suami saya...tiada lagi panggilan atau apa2 yang akan saya terima dari mereka...cukuplah sudah segalanya...kini saya dan Rizqullah akan berada jauh dari mereka...


Dan mereka inilah penguat semangat saya untuk terus pandang ke hadapan...



 Merekalah nyawa dan cahaya cinta hidup saya...demi mereka saya mampu bangun kembali walaupun saya jatuh...terutama si kecik itu,dialah peniup semangat saya...dialah jantung hati saya...dia banyak buat hati saya gembira tatkala saya sedang bersedih...

Inilah lumrah kehidupan ada naik dan ada turunnya...tapi semuanya terpulang pada kita bagaimana kita handle masalah ini....terima kasih yang teramat buat semua yang sudi memberi pendapat dan mendengar keluh resah hati mama Rizqullah...I love you all for the support given ketika saya sedang down...masing2 minta saya isi masa dengan kerja...alhamdulillah,ianya berjaya...terima kasih rakan2 di pejabat yang memahami kemasaman muka mama Rizqullah 2-3 hari ini...heeeee...i sayang you guys semualah...you guys memang gerek dan rocks...ish,ini yang lagi sayang nak resign dari situ...hehehe...

Pendekkata...saya sayang semua mereka yang ada dalam hidup saya,yang banyak memberi kata semangat pada saya...tak terkata dan terbalas saya atas nasihat kalian semua...

Okaylah...cukup dulu entry hari ni...kejap lagi nak keluar gi shopping...nak belikan toys untk Rizqullah..

Till my next entry,salam sayang buat semua...

6 comments:

misz h0neyz said...

Aslmkm..
hYe!
j0m j0in GA h0neyz..
http://miszh0neyz.blogspot.com/2011/03/misz-h0neyz-1st-giveaway.html
;)

ibunurin said...

be strong dear...
moga dipermudahkan semuanya...
sedih baca entry u sebelum ni...

HaninFarshid said...

be strong,k :)

rizqullah is there for you to cheer you up....

yups! shopping and spending time with you love ones is the best therapy...to make you happy and forget your problems ;)

Maslina Roslan said...

Misz honey...

Kalau sempat akak join ek...Thanks for dropping by here...

Maslina Roslan said...

IbuNurin,

Insyaallah...saya akan cuba tabahkan diri lagi...walaupun susah nak betulkan persepsi orang,tapi kini saya tahu apa yang saya mahu sekarang ni...

Betul tu...shopping adalah terapi yang sangat terbaik...lagi2 shopping untuk anak...lagi happy berganda tengok dia happy dapat hadiah dari kita...

Maslina Roslan said...

Hanin,

Thanks dear...trying hard to be strong right now,susah jugak rasanya nak recover lagi2 bila hubby x der di sisi untk pertahankan kita....

Apapun,shopping is the best therapy...you dah bawak kyra ke Kidz sport empire ke??

 
Real Time Web Analytics