March 30, 2011

Lovely Saturday with Rizqullah...

Ahaaaa...entry mama Rizqullah dah tak berapa tertunggak dah sekarang ni...kalau tertunggak pun beza 2-3 minggu je..hehehe...dah 2-3 hari ni satu entry je kuar kan...lagi2 pas mama Rizqullah down tempoh hari...lagi malas rasanya nak menaip kata2 dalam blog ini...tapiiiiiii now I'm back and looking forward to have pleasant and happier day with my love one...dan ini merupakan salah satu lovely day mama with Rizqullah...a memorable day out together with Rizqullah...alhamdulillah,Rizqullah bila berdua je dengan mama...dia boleh dengar cakap mama...tapi bila ada orang lain di sekeliling dia,susah betul dia nak dengar cakap...

Salah satu dugaan dan experience mama sebagai ibu yang membesarkan anak seorang diri...apapun,I'm still having my life with a lot of colourfull smile and a memorable experience as parents...i'm great-full to have Rizqullah as my son...syukur Alhamdulillah...

Okay...ini adalah aktiviti atau warna hari Sabtu kami...hampir setiap Sabtu kini,inilah aktiviti mama dan Rizqullah selepas turunkan Uci di Pasar Jalan Othman...Nak tahu apa aktiviti kami....sila bacalah entry mama Rizqullah ini selanjutnya...yang penting bagi mama,I have my quality and bonding time with Rizqullah till fullest at this time...syooooooooookkk sangat rasanya jadi mama dia....

Rizqullah while waiting for roti canai...
Mengelamun tengok kereta yang lalu lalang depan kedai tu...

Selalu sangat Rizqullah buat wajah sayu camni...
Huaaa...sedih mama sayang tengok anak mama sayu camni...
Mama tahu sayang Rizqullah rindu sangat2 kat ayah...
Sabar ya...puasa nanti Insyaallah kita bertiga semula..
Rizqullah akan merasa kasih ayah semula x lama lagi ya...

Pas sarapan pagi...
Rizqullah dan mama gi ke Taman Jaya...
Amik angin pagi sambil bersenam jalan kaki jarak dekat...

Anak Teruna saya yang dah mula  pandai nak jalan sendiri kat Park...
Aduhhh...mama yang risau,takut kena culik...
Bukan leh caya sangat sekarang ni...
Memacam hal boleh berlaku...
Walaupun anak mama ni x comel mana pun...
Tapi tetap mama kena jaga...
satunya harga paling berharga dalam hidup mama dan ayah...
Antara pemandangan yang ada di Taman Jaya ini...
Tenang mata memandang kehijauan alam di pagi hari...
Langit biru....tumbuh-tumbuhan yang hijau...
Angin yang bertiup sepoi-sepoi bahasa...
Nyaman dan tenang rasanya...

Jalan2 menuju ke playground...
Time mama dengan Rizqullah gelak2 main swing...
Tetiba datang sorang photographer amik gambar Rizqullah...
Alahai...terkejut mama toleh2 belakang ada orang...
Ish...nasib baik I x siku camera tu...
Semoga gambar Rizqullah tersenyum gembira 
tu membantu adik dalam kerjaya ya...

Exploring his by his own...mama perhati dari jauh je...
Saja nak bagi dia berdikari dan beranikan diri 
untuk mencuba sendiri segalanya...

Alahai...ciannya dia...main sorang2...
Kalau ada ayah bersama...mesti ayah temankan 
main while mama amik gambar kannn...
Sabar and be strong yer my dear son...

Mama...bestnya ada kat Taman ni....
Nanti ayah balik kita datang piknik kat sini yer...
Leh Rizqullah lari2 main kejar2 ngan ayah kat sini...
Rizqullah rindu sangat kat ayah...
Nanti pas project mama habis,kita gi Bintulu jumpa ayah yerrr...

Okay...ini adalah antara aktiviti mama dan Rizqullah bila tiba hari Sabtu...dah macam rutin plak bawak Uci ke Pasar tuk beli barang2 dapur..while waiting for Uci...mama bawak Rizqullah amik angin pagi di Taman Jaya yang terletak di sebelah Federal Highway...dan paling buat mama sayu adalah ketika Rizqullah memandang bapa lain bersama anak mereka dengan mata dan wajah sayu...mama faham anakku sayang...Rizqullah rindukan ayah..

Insyaallah...dalam bulan depan kita jumpa ayah yaaa...mama akan usahakan masa mama dikosongkan untuk 2 jejaka kesayangan mama ni...


Okaylah...cukup dulu entry kali ini...insyaallah,kalau malam ni mama tak terlelap bersama Rizqullah...mama nak share citer Grand Gathering Geng Kapal which was held at Permaisuri Resort,Port Dickson...event yang mengumpulkan kebanyakkan isteri dan orang2 kapal di sana...

 Till my next entry then...salam sayang buat semua...

As - salam...

4 comments:

LyNn HaMzAh said...

huhuhuhu...sedih lynn baca entry mas...sabar yer mas...mas memang tabah la...

Maslina Roslan said...

Lynn,

Saya insan biasa je Lynn,semangat saya kat anak je sekarang ni...semua benda nak buat sekarang ni kena pikir anak...nak buat pilihan yang terbaik dalam hidup pun kena pikirkan dia...mudah2an ada rezeki lain yang menanti saya...:-)

Marsha said...

sedih pulak tgk muka sayu rizqullah.. sabar ye sayang nanti bulan depan dah bleh jumpe ayah...

Maslina Roslan said...

Marsha,

Itulah...insyaallah,kalau ada rezeki nanti jumpalah dia nga ayah dia...entah camne nanti reaksi dia...huhuh

 
Real Time Web Analytics