March 3, 2011

Now you don't see...now you see...

Ini plak penyakit baru Rizqullah...
asal bila naik katil je inilah kerja dia...

Nak tahu apa yang dia buat bila dapat naik katil???

Silalah scroll ke bawah siiiiiiikit je...

|

|

|

|

|

Do you see anything????

|

|

Belum lagi kan....

|

|

Do you see it????
You don't see anything yet right....

Ada nampak apa2 tak???
Ada sesiapa yang nampak Rizqullah tak???
Mesti ramai yang tak nampakkan...
Tapi rasa cam tahu je kat mana dia...

Uissssshhh....ada benda yang bergerak....
Siap ada suara bunyi sikit...sikit...
Tapi yang paling buat mama nak gelak ialah...
Bila Rizqullah menyorok bawah tu...
Mulut dok panggil...
"Mama...mama...mama..."
Haiiiiiyaaaa...tak suspen sungguh anak mama ni...

Haaa...itu dia...
Now you can seee...
Siap cakap 'CAKKKKK!!!' lagi tau kat mama dia...
Adoiiii...sekarang ni pantang sungguh kalau selimut atas katil...
Kalau tak dibuat main camtu memang tak sah...
Ada je benda yang Rizqullah nak buat untuk menarik perhatian mama...
Good job my dear son...pandai dah nak bergurau-gurau dengan mama...

Apapun...you've lighten my life with your smile and laugh...really feel blessed to have you in our life...a clever boy and always make your parent proud with you...with your achievement...lagi2 sekarang ni Rizqullah dah pandai cakap sikit...lagi best mama dapat melayan Rizqullah bercakap....

At age of 1year and 5 months...Rizqullah dah tahu nak ekspress kan "Nak","Tak Nak","Dah","Lom","Pe tu??"...dan paling best bila mama tanya nama apa...Rizqullah akan jawab.."Rizlullah"...an effort to sebut jugak...sorry sayang,susah ya nak sebut nama sendiri...dan Rizqullah pun dah kenal all his body part...dari head to toe...syukur2,dikurniakan anugerah terhebat ini...dan ini yang selama ni mama doakan,seorang anak yang bijak pandai dan tinggi IQ...biarlah x berapa comel pun,yang penting pandai cam mama dia...dan kalau boleh biarlah lebih dari mama pun x per...

Oh lupa plak...dari usia setahun lagi Rizqullah dah tahu ikut arahan..bila ayah atau mama minta ambilkan apa2,pasti Rizqullah tolong amikkan...masa tu memang mama dan ayah teruja tengok anak kami yang kecik ini mengerti dan faham arahan...syukur di situ lagi...walaupun x punya harta yang banyak,namun Rizqullah adalah harta TERHEBAT kami...

Okaylah...just a simple entry je nih..sambil buat programming..sambil update blog....hehehe..multitasking...apapun,mama perlu multitasking...dan ayah selalu cakap camne mama leh buat macam2 kerja dalam satu masa...entah,mama pun tak tahu nak cakap...tapi yang pasti,it's women speciality...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice day to all!!

**Yeaaahh,pagi tadi cik AMOS dah balik sihat...dapat email update news dari ayah..waah,really missed him sooooo damn much..terubat sedikit kerinduan dapat mail dari my Mr Right...**

4 comments:

najwa's said...

hehe comel gitu :)

. i n n z c h u b b y . said...

wahhh...

rizqullah dah pandai main cak2 dgn mama ye... hehe! :)

best2!!!

Maslina Roslan said...

Najwa,

Thanks dear...:-)

Maslina Roslan said...

Inn,

A'ah...dah pandai main cak,cak plak dia...actually dah lama...selalu dia suka sorok belakang dinding atau kerusi..pastu cak kat kita...hehehe..

 
Real Time Web Analytics