March 4, 2011

Oh!!Saman...

Huhuhu...mama tak tahu nak cakap camne sekarang ni...
Tapi agak terperanjat bila orang dari KosmoKar inform yang road tax kete Cik City kami tak boleh direnew...

Huaaaa!!!apasal plak...
Sekali mama check rupanya ada 2 saman lagi...
Tapi bukan kete Cik City...tapi cik Optra...
Dah kena blacklisted pun...
Adoi...pasal dua saman yang tak dilakukan oleh kami..
Tak boleh nak renew roadtax cik City...
Tak pasal2 jugak mama ada kerja tambahan nak dibuat...

Perasaan ketika ini???

Camnilah perasaannya...
Sedih okay...dah lah budget bulan ni seme cukup2 je...
Tak sempat nak menyimpan pun...
Siapa kata kawen ngan orang kapal hidup mewah...
Helloo....tak semua hidup mewah yer...
Kengkadang tu cukup2 makan je...
Ini pun sib baik bini En Redzuan ni bergaji dan berbonus besar...
Inilah hidup bila berumah tangga...
Kena tolak ansur dan cuba bersabar dengan apa jugak dugaan yang mendatang...

Apapun...semua yang berlaku ini mematangkan mama Rizqullah lagi...
Dan menjadikan mama Rizqullah seorang accountant x bertauliah untuk ayah...
Yerrr...i'm his minister of everything...
Terpaksa okay..kalau x huru hara rumahtangga kami ini...
Pengajaran yang mama nak kongsi hari ini adalah...

Bila check saman tu...
Sila check guna Nombor Kad Pengenalan...
Jangan guna No plate kereta...
Apapun yang berlaku dalam hidup kita ada hikmahnya...
Walaupun orang tak nampak baik kita...
Tapi biarlah kita terus memaniskan hidup orang lain...

So,pada En Suami...don't worry,everything is under control...
As usual...I won't say anything and complain anything...
Lain kali En Redzuan,tolong check saman tu bebetul yer...
Itu je pesanan tuk you...

Okay..itu je luahan hati di pagi hari..saja nak luahkan kat sini..sbb x dapat bagitau kat En Suami...huhuhu...

Till my next update...salam ukhwah untuk semua...

**Sabar itu separuh dari Iman,don't judge people by it's cover...judge people by their heart...** 

4 comments:

eja said...

alahai siannya mama rizqullah..sabar ye..mcm tula dugaan kita para isteri..

LyNn HaMzAh said...

sabar la mas...moga ada hikmah disebaliknya...

Maslina Roslan said...

Eja,

betul tu...jadi isteri ini mengajar erti untuk bersabar...lagi2 bila dah jadi mama ni..lagi banyak benda nak kena sabar...

Maslina Roslan said...

LyNN,

Tengah bersabar ni..hikmahnya kena check bebetul hal saman ni..kalau x jadi kerja yang tergesa-gesa...

 
Real Time Web Analytics