March 19, 2011

Ole-ole dari mama...

On last February 2011,Maybank tempat mama kerja...telah membuat treat point redeem for Pillow Pet...ada macam2 pet yang leh redeem...tapi ini hanyalah untuk staff je,and its not open to outsider...minta maaf ya pada pengguna Maybank,ini hanya untuk staff sahaja...Jadinya mama tak melepaskan peluang yang ada ini untuk redeem satu untuk Rizqullah,sbb macam cute je Pillow Pet ni...lagipun mama dah lama x belikan new toys untuk Rizqullah...sbb mainan yang ada ini pun Rizqullah tak main,so macam membazir je nak beli yang baru...therefore,since mama x penah redeem treat points...inilah masanya mama redeem treat points ini...

Actually mama dah amik Pillow Pet ni kat Main Branch on 27th February 2011,tapi sbb dah kelam kabut sangat nak balik...mama terlupa Pillow Pet yang terletak bawah meja...so,next day nyer je mama bawak balik...tapi itulah,bawak balik dalam bag maybank yang besar...saja nak cover dari Rizqullah...ada 2 hadiah untuk dak kenit sorang ni...satu ole-ole dari Bandung...satu lagi ole-ole dari mama...tapi entah camne,Rizqullah seakan dapat menghidu ada hadiah besar untuk dia...menangis sakan bila mama x nak bagi bag tu kat dia...oh,lupa nak citer...sekarang ni tiap kali mama balik opis,Rizqullah mesti tunggu depan pintu...nak tengok apa mama bawak balik untuk dia setiap hari...kalau x pas kat dia barang yang kita jinjit tu...mmg meraung sakan marah kat kita...

This is another new milestone Rizqullah sekarang ni...menanti hadiah setiap hari selepas mama balik kerja...**masak mama camni Rizqullah,tiap2 hari nak kena beli something bawak balik dari opis untuk Rizqullah...ayah!!!please help me!!!**...mama faham sayang,seharian tunggu mama balik dari opis kaaannn...jadinya Rizqullah nak redeem all the lost time masa mama kat opis with hadiah kannnn..tapi anakku sayang,tak bolehlah tiap2 hari yerrr...ini tokeh balak pun leh bankrup kalau tiap2 hari nak kena beli something buat hadiah...jadi mama harap Rizqullah faham yer sayang...

Okay...jom tengok dulu apa bondonyerlah Pillow Pet nih...ehehehe...

Inilah dia ole-ole dari mama untuk Rizqullah..
Ini adalah keadaan sebelum di kembungkan...


Siap ada birth certificate lagi tu...
Tapi sayang...masa mama redeem ni,tak dapat bag dah...
Actually mama nak redeem bumble bee..
Tapi dah out of stock plak...




Keadaan selepas packaging dibuka...
Dan Pillow Pet digebukan...


Yeeeaaa!!!this cow is for Rizuqllah...
Comel kan????


Dah bahagian sisi pulak..
Boleh di buat bantal jugak cow nihhh....

Cow bertemu dengan tuannya..
Happy betu Rizqullah dapat ole-ole dari mama...

Rizqullah tengah kepelikkan tengok cow ini...
Hmmm...apa yang boleh dibuat dengan lembu ini???

Exploration...

Yeaaah!!!dah jadi kuda plak lembu nih..

Rizqullah yang happy dapat hadiah dari mama...
Ada satu lagi yer sayang...
Tapi dalam bilik...nanti mama tunjukkan yer..


Okay...ini adalah hadiah yang tak seberapa dari mama untuk Rizqullah...mama tahu mama dah lama tak belikan toys untuk Rizqullah,ayah dah pesan jangan beli apa2 untuk 6 bulan ni...sbb toys yang ada ni pun Rizqullah tak abis main...so,ayah suh mama berjimat...tapi,mana tahukan...tertiba mama terasa nak belikan Rizqullah toys..tapi itulah ayah dah pesan beli toys yang selamat dari segi chemical dan lain2...tapi itulah FP seme dah x sesuai untuk Rizqullah...mama dah leh bungkus masuk stor dah...huhuhu...


Semoga anak mama suka dengan peneman baru itu....nanti kita letak dalam car yer..senang nanti bila Rizqullah nak tido dalam car...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


**Hmmm...rasa cam hari ni nak ke Putrajaya tengok belon panas...tapi dayang mana yang leh temankan ni...hehehe...**

6 comments:

shereena said...

mama,best x keja bank?
sy nak keja kat bank.h0h0

Nieya Sue said...

comel nye bantal 2..

nak gak! :D

srikandi cinta said...

comelnya anak akak :)

Maslina Roslan said...

Sherena,

Best keje bank sbb benefit dia je...tapi kalau cakap pasal workload,sangat memenatkan sbb setiap hari ada je benda urgent nak kena settlekan...

Maslina Roslan said...

Nieya,

Comelkan...leh tengok banyak lagi choice kat website dorang...lagi banyak yang cute...geram gile akak tengok...

Maslina Roslan said...

Srikandi Cinta,

Terima kasih...anugerah dari Allah yang tak terhingga untuk akak...dialah penyeri hati dan penyejuk mata akak...

 
Real Time Web Analytics