March 6, 2011

Rizqullah splashing time!!!

Since ayah is not around and chances for us to go holiday is another 6 months...so,mama decide to bring the fun and joy to home...apakah yang mama bawak pulang untuk Rizqullah???

Heeeeee....sesuatu yang boleh buat Rizqullah senyum sampai ke telinga...
And the thing that he enjoyed the most...

Apakah ia???
Dah tentulah bermain air....
Itu sebablah tajuk entry mama kali ini adalah "Rizqullah splashing time"...
Cuma bezanya kali ini Rizqullah x mandi di kolam besar...
Tapi kolam tiup sendiri dan isi air sendiri...theeee...

Bolehlah kannnn...yang penting enjoy ya bebeh!!!
Okay...macam biasa lerrr...entry mama Rizqullah ni tak akan lekang tanpa gambar2 yang dicaptured during aktivity kami ini...

Tapi sebelum tu...layan dulu video yang sempat mama captured...




Now...some colection of picas during splashing activity...

The pool...inflatable pool...

Weeeeee....mama jom kita mandi pool...
Rizqullah help mama to ready up the pool yerrr.....

Mak Ngah yang gigih mengepam pool untuk Rizqullah...
Thanks Mak Ngah for the help...
Ini semua gara2 pam kaki dah dirosakkan oleh Pak Su kottt....
Jawapannya kenalah gigih mengepam pakai tangan.....

Pak Su Rais plak tolong mama pump pool kat luar...
Gigih ni pump pool.....

Meanwhile...
Dalam rumah plak...
Rizqullah hanya memandang dengan perasaan tidak sabar.....

Air sedang di isi setelah selesai mengepam...
Kenalah tunggu kejap ya sementara air penuh.....

Rizqullah taking the first feeling...
Dia a bit pelik,tapi his know what is happened....

Okay...akhirnya,dah bleh main air...
Sementara menanti air penuh...
Rizqullah tak habis2 berdiri di depan sliding door...


Weeehoooo!!!enjoy the activity...
Splashing up the water...

Haaaaaacakkkk!!happines enjoying his day with Pak Su...
While ayah is away,pak su is always being there to play and accompany Rizqullah..
Luckily his got his Pak Su Rais...

Some nice picture yang sempat mama captured...
Muka puashati Rizqullah dapat berendam dalam big pool ni....

Ini adalah activity minggu pertama setelah ayah off for sailing on last 02.02.2011...guess now mama need to filled Rizqullah time with fun time together....sorry ayah,I kind of break the promises made to you...anyway,this is MY present to our son...to make him ease a little bit for missing you so much...i hope you understand...


Okaylah...next activity adalah jalan2 ke One Utama with all dayang2...how fun Rizqullah life are..di kelilingi dayang2 yang sentiasa memeriahkan hidup dia....


Rasanya cukup dulu entry kali ni...next entry,mama share the fun we had at One Utama...


Till my next entry...salam ukhwah buat semua yang sudi ke sini...


Have a nice and beautiful day!!

4 comments:

ajumohit said...

amboi seronoknya rizqullah dpt main air, budak2 mmg suke sgt dpt berendam tuh...gud idea utk anak2 akak ni hehehe

FurBall said...

wah..dulu kecik2 ingin sgt nak ada swiming pool mcm tuh..ehehe

Maslina Roslan said...

Aju,

Betul tu...budak memang suka kalau dapat main air..yang kita as parents plak...rasa happy tengok anak happy dan enjoy...

Maslina Roslan said...

Furball,

Sekarang pun leh gak...yang tu orang besar pun leh masuk..hehehe...

 
Real Time Web Analytics