March 18, 2011

Rizqullah visiting TBS,Cheras...

Okay...siri jalan-jalan ke TBS pulak,atau lebih dikenali dengan nama Terminal Bersepadu Selatan..di mana terletaknya Terminal ini???kalau tak salah mama terletak berhampiran Cheras di Bandar Tasik Selatan...bersebelahan je dengan stesen LRT Bandar Tasik Selatan...sangat cantik dan canggih bangat tempat ni...dah macam airport pun ada gak...yelah,ni semua untuk kemudahan rakyat di kemudian hari...salah satu usaha kerajaan nak elakkan kesesakan lalu-lintas di Malaysia yang kian meruncing kini...

Dah tentu...terpaksalah mereka melabur lebih sikit untuk membina infrastruktur yang dapat memberi keselesaan pada semua rakyatnya..kalau x salah mama,Terminal ini berharga ratus jutaan ringgit jugak..bagi mama,it's so nice to be here dan terasa macam kat airport pun ada gak...lagi cun kalau bas2 tu seme ditukarkan dengan bas2 yang baru dan cantik....mmg masyuklah...sesuai dengan kegahan Terminal ini....

Sekarang ni hampir tiap2 minggu pun Rizqullah menjejakkan kaki kat sini...sbbnya setiap minggu Mak Teh yang belajar kat UiTM Melaka balik ke rumah...so,dah jadi rutin plak hujung minggu jalan2 ke TBS nih...


Okaylah...macam biasa,jom layan dan lihat kecanggihan Terminal Bersepadu Selatan@TBS ini...

Rizqullah entering the TBS...
Nampak cam grande je dari luar tempat nih...
Masa ni Rizqullah tengah pelik...
Kemanalah mama dia bawak dia... 

Rizqullah with Mak Ngah...
Ewwaaahhh...gaya cam budak dah besar je... 

Food court di TBS...
System dia adalah...sila beli kupon di kaunter yang terletak 
bersebelahan Food Court ini..
pastu bolehlah membeli apa jua makanan yang ada dijual di sini... 

Antara kemudahan yang hampir serupa macam di KLIA kaaannn...

Di sini terletaknya kaunter tiket...
Luassss kannnn...
Masa kami ke sini...
masih tak ramai lagi pengguna yang menggunakan Terminal ini...
Sebab semua masih bertumpu di Terminal Sementara Bukit Jalil...  

Mak Teh sedang beratur untuk membeli tiket bas...
Sempat lagi peace tu... 

Hanya untuk halwa mata...
Board dah macam kat Airport tuuuu...
Menunjukkan berlepas dan ketibaan bas...
Dahsyat tuuuuu... 

Dak kenit yang happy dapat jenjalan tengok Terminal Bus baru...
Haiiihhh...tak sabar plak nak tengok perubahan Puduraya pasni...
Adakah setanding TBS??? 

Tiket bas yang cantik dicetak....

Model TBS...
Ahahahaha...x derlah,gambar untuk buat kenang-kenangan... 

Rizqullah with mama...
Di pintu masuk TBS yang dari arah LRT... 

Antara kemudahan yang tersedia...
Gerek sehhh!!
dah macam airport betul... 

Okay...dah sampai waktu Mak Teh untuk naik bas balik ke Melaka...
Jom jalan ke pintu berlepas...
Rizqullah teman sampai sana  yer Mak Teh... 

Okay....ini antara sesi siri jalan2 Rizqullah with mama ketika ayah dah belayar...siapa kata kena dok umah je bila ayah tak der...hahaha...bagi mama,sama je keadaannya...mama tetap panjang langkah..bak kata ayah,ada je dalam kepala nak gi mana...hua,hua,hua....now,mama terpikir nak bawak Rizqullah gi holiday plak....walaupun ayah tak der,kami masih boleh happy kan...it doesn't mean without husband,I need to stay home right...walaupun banyak mata yang pandang pelik kat mama bila mama jalan berdua dengan Rizqullah...ada aku kesah??

Nak buat camne...dah you dapat bini x betah duduk kat umah time weekend...heee...tak lah,sebenarnya mama kesian kat Rizqullah yang 5 hari asyik dok kat umah...hanya weekend jelah mama dapat bawak Rizqullah jenjalan ke sana ke mari...bagi Rizqullah melihat dunia luar dan melihat pelbagai jenis dan rupa manusia di luar...tanpa ayah di sisi tak bermakna Rizqullah tak boleh mengenal dunia luar dan tak boleh berjalan ke mana...

Okay..cukup dulu entry di tengahhari ini...ada masa insyaallah....malam sikit kot saya update lagi activiti kami sekeluarga...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice Friday..semoga jumaat ini tenang hendaknya...


3 comments:

Nonie said...

wah!!cm best je TBS...
seronok je Rizqullah mlyn mama jln2..hihih

Nonie said...

wah!!cm best je TBS...
seronok je Rizqullah mlyn mama jln2..hihih

Maslina Roslan said...

Nonie,

Best dan selesa di sana...macam2 ada...

 
Real Time Web Analytics