March 21, 2011

Selamat Jalan Mak Teh...safe journey!!

Ahaaaa...another siri lawatan Rizqullah ke TBS,tapi kali ni secara rasmi TBS telah pun dibuka untuk kegunaan orang ramai dan kini Terminal di Bukit Jalil di tutup...semua perjalanan bas yang mengarah ke Selatan kini bertumpu di sini...

Bermula pada 1 Mac 2011 tempoh hari,secara rasminya terminal bas di Bukit Jalil di tutup dan semua kaunter bas bagi dipindahkan ke TBS...masa first time Rizqullah datang sini...tempat ini tersangatlah lengang...tak der ramai orang pun,tapi kini selepas semua bas berpindah ke sini...makkk aaiiii,ramainya orang yang bertumpu ke sini...nak duduk di kerusi2 yang di sediakan pun susah...kena tunggu kejap yer...


Dan macam biasalah..kalau Rizqullah ke sini...dah tentu nak antar Ateh dia balik ke Melaka kannn...sejak ayah tak der ni,inilah kerja Rizqullah sekarang ni...teman mama ke mana2 sahaja...dan macam biasalah...biarlah gambar sahaja yang menceritakan segalanya...


Jom layan gambar2 Rizqullah menghantar Mak Teh dia kat TBS...


3 dara pingitan...
Leh teka tak mana no 2,3 dan 4...

Rizqullah with Mak Ngah..
Amboooii...pegang erat tangan Mak Ngah yerr...
Tak bagi orang kacau makcik2 dia semenya...

Rizqullah yang selalu membuat mama bahagia...
Rizqullah yang selalu menjadi semangat mama..


Okay mak teh...
Rizqullah muah,muah kat pipi yerrr...
Sefe journey...dah sampai Melaka bagi tahu yerrr..
**Manja betul Rizqullah dengan Mak Teh dia,bila Mak Teh balik je Rizqullah mulalah sesi mengada-ngada dia...**

Antara pemandangan yang terdapat di TBS..

Rizqullah yang amaze tengok bus dan orang yang turun dari bus..
Tak terkata dia...pastu sibuk suh mama nyanyi lagu "The Wheel on the bus"...
Adeeeehhh,wrong timing plak anak mama ni suh mama nyanyi....

Dan...dengan gambar ini...
Sekian...


Okay...ini jelah entry mama kali ini...sorrylah kalau rasa cam mengarut dan empty je...mama tengah emo ni sebenarnya...emo dengan sikap manusia yang pentingkan diri sendiri...emo dengan sikap manusia yang lebih pentingkan FB dari hubungan kekeluargaan yang realistik...emo dengan manusia yang tak sedar diri akan usia yang rumah kata pergi kubur kata mari...emo dengan sikap ego yang tak kena tempat hingga tempiasnya ke Rizqullah...ish,sangat-sangat rasa childish je orang itu...


Hohohoho....haaaa,kan mama Rizqullah dah terintro apa yang tersimpan dalam hati ini...tapi itulah,whatever happened and whatever they do...apapun,mama akan ajar Rizqullah supaya tetap menghormati mereka walaupun sayang mereka pada Rizqullah hanyalah plastik dan spastik...walauapapun,mama tetap ajar Rizqullah adap sopan pada orang lain dan ajar perkara yang positif pada Rizqullah...mungkin ada hikmah di sebalik segala yang berlaku ini...apapun,yang pasti mama akan terus bersabar menghadapi segala yang berlaku ini...tak gentar sedikit pun kerana mama di pihak yang benar...


Macam ayah selalu pesan kat mama...apapun,I'll always love you and I know you sangat banyak bersabar...**errr,apa kena mengena plak ni??**...dah tentulah,ada kena mengena...sbb kata2 dari En hubby inilah yang membakar semangat untuk terus bersabar...sbb dia tahu dan kenal siapa isteri dia ini...


Okay..dah cukup luahan hati pada malam ini...nanti ada plak orang yang sentap baca luahan hati cinta mama Rizqullah kat sini...to Mak Teh,safe journey...lainkali Rizqullah antar Mak Teh lagi,lagi dan lagi...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a relaxing Monday,jangan Monday blues yerr...

2 comments:

Internet Marketing said...

Akhirnya tamat jugak kontrolbasi yek orang dah bagi tempat canggih pun tak nak lagi ker

Maslina Roslan said...

Yezzaaa..akhirnya terpaksa jugak gunakan...lagipun memang sangat selesa dan selamat berada di sini...ramai polis dan pengawal yang ada..lagi selamat rasanya berada di sini...

 
Real Time Web Analytics