March 16, 2011

Sneak Preview : Geng Kapal Grand Gathering

Khas buat En Redzuan yang berada di Bintulu sana...fresh from the memory card...ehehehe...This is our activity yesterday,attending 'Geng Kapal Grand Gathering' which was held at Permaisuri Resort,Port Dickson...sorry ya En Redzuan,anda x dapat bersama kami...huhuhu...kalau ada nih,harus dah holiday terus kita kat PD kan....tapi tak apalah,mungkin lain kali ya...apapun,ini adalah antara momentos yang sempat I snap,entah kenapa semalam x der mood pun nak amik2 gambar...selalu I lah yang paling sibuk kan nak captured memacam,tertonggeng,meniarap sbb nak amik angle terbaik...mungkin sbb cuaca kot...cloudy je pagi tu...so,mood pun cloudy sama...hehehehe...tapi cloudy tu hilang setelah tengok Kizkiz dan Rizqullah bersama...hehehe...teringat plak momentos dorang berdua kat Terengganu...
**Auntie Yam....sila jangan jeles yaaaa...Rizqullah dah book Kizkiz dulu...**

Oh yaaa...Ramai yang kirim salam pada you En Redzuan,chief engineer you(En Fuad),Arif dan ada sorang lagi...errrr,lupa plak nama dia...tak per2,nanti I tanya arif balik...hehehehe...semua suh jaga diri bebaik dan banyak2kan bersabar ya atas kapal T5 tu...

Okay...since ini hanyalah sneak preview...dah tentu gambar x banyak as selalu...
Just nak share dengan ayah aktiviti kami semalam...walaupun penat,tapi kami happy...

Kami bertolak dari Kelana Jaya ke PD pada pukl 8.30 pagi dan sampai kat Permaisuri Resort tu dalam pukul 9.45 pagi...hehehe...ayah please jangan tanya berapa KM/Jam yer...nanti mama check sendiri saman...kalau ada...hopefully x der lah yerr...

Masa sampai seme tengah main telematch...dan dah tentu,orang yang mama cari masa sampai adalah Yana & Comelious Kizkiz...

Rizqullah and Kizkiz bertemu lagiiiii...
Yeeeeaaa!!!dapat dating ngan kizkiz yang cun...

 Rizqullah and Kizkiz...
Kizkiz...pasni kita dating2 selalu yer..
Mama kita cakap nanti nak holiday kat PD lagi...  

 Rizqullah yang diam seribu bahasa pas sampai
kat pantai dan tengok ramai sangat orang...
Pelik yer sayang...mana plak mama bawak pepagi nih...
Dah lah kena bangun pagi kannnn..... 

Dannnn...lepas abis telematch kat pantai Permaisuri Resort...mama,Rizqullah ikut Auntie Yana,Unkel Arif and Kizkiz balik umah dorang yang terletak kat PD...sempatlah Rizqullah mandi bersihkan diri sbb syok main pasir kat tepi pantai....pas mandi main2 ngan Kizkiz sambil photoshoot...eceeeehhh...menjadi plak bebudak ni bila berdua...

Ini antara yang sempat mama edit...ada banyak lagi..tapi nanti jelah yerrr...kasi suprise sikit...

Rizqullah : Ahaaaiii...cunnya awek sebelah ni...
Camne nak tackle nih...
Kizkiz : Ishhh,apasal plak mamat sebelah ni... 

Rizqullah : Assammualaikum,cik adik manis berbaju merah...
Leh kenal ke??? 

Nanti mama sambung yer...apa pengakhiran cerita kisah percintaan Rizqullah dan Kizkiz...
Ewaaahhh!!!percintaan konons...hahaha..mama Kizkiz,jangan marah yer...cam leh buat citer plak aksi anak2 kita ni...Bila ada gambar berdua camni rasa cam nak ada baby gurl plak...sangat jeles gitu tengok anak pompuan you tu puan yana...so adorable and comelious...

Dan selepas berphotoshoot dalam umah...kami kembali ke Permaisuri Resort untuk Upacara penutupan majlis dan penyampaian hadiah bagi acara telematch...pas abis seme mama ngan Rizqullah menyempat gak nih singgah kat tempat kenangan termanis kita sebagai parents...first place family photoshoot kita...first time jugak Rizqullah pijak pasir dan melihat laut...di sini jugak ayah celebratekan "Hari Ibu" untuk mama...thanks ayah for the best Mom's day celebration ever....first time sambut hari Ibu hanya kerana Rizqullah...and its so meaningfull for me...lagi2 bersama 2 lelaki kesayangan mama...

Hai ayah...still remember this place??
Gambar kat tempat ni jugak mama letak as header kat blog mama...

Dan sebelum balik...gambar kenang-kenangan bersama bibik...
Duduk tepi pantai hirup udara laut...
Sambil mengenangkan en suami yang di tengah lautan sana... 

Okay...nama pun sneak preview kan...itu jelah dulu picas2 yang sempat mama share kat sini...macam biasalah yerrr....entry kena ikut turn...ehehehe..jawabnya lagi sebulan lebih baru kuar entry pasal geng kapal ni kat blog mama Rizqullah ni...
Cukup dulu sneak preview nih...insyaallah,bila punya masa lagi...mama update citer best kat sini...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Salam perkenalan buat semua geng-geng kapal yang mama jumpa semalam,anda semua memang superwoman...wa caya sama uolls...

As-salam

2 comments:

dey said...

kelakar tgk pix riz nk cuit bahu kizkiz..cuuuteeee sangat

Maslina Roslan said...

Yana,

Ada lagi tu...nanti ek,sooo cute je dorang 2 nih...geli hati plak bila tengok balik gambar2 dorang 2 nih...

Harap sampai besarlah dorang berkawan kan...

 
Real Time Web Analytics