March 13, 2011

Splashing day with Pak Su..

Yezzaaaa....dah macam aktiviti mingguan tuk mama plak pamkan pool dan isi air untuk Rizqullah..asal tiba hari Sabtu je inilah activity mama dan lain2...ahai,semua kerana kasih sayang kami untuk Rizqullah...sanggup bersusah-susah untuk menggembirakan hati anakanda mama yang tersayang ni...untuk buat dia tak terasa ketiadaan ayah di sisi...

This is kali kedua Rizqullah main air lagi...ayah plak pas tengok gambar2 Rizqullah main air kat blog ni tak jadi nak marah mama sbb tengok anak dia happy bergelak tawa main air...nak tahu naper ayah nak marah mama???ehehehehe...actually ayah x bagi pun belikan Rizqullah pool ni...sbb x mo dia terlalu mewah dalam hidup dia...ayah nak dia jadi normal kids yang hidup biasa2 je...walaupun ayah dia marine engineer dan mama dia IT eksekutif...ayah x mahu Rizqullah dimanjakan dengan kemewahan dan semua ada depan mata...ayah dah warning mama supaya jangan ajar Rizqullah pakai barang2 branded...huhuhu....sooooooo???means ayah nak Rizqullah bersederhana sahaja dalam hidup dia...camne mama dan ayah di besarkan...errrmmm,insyaallah yer ayah...mama is trying very the hard to follow your instruction...


Okaylah....enough for the introduction of today entry...jom lihat wajah anak kesayangan kami ni menghabiskan masa hujung minggu dia dengan ceria...happy sakan dapat main air dengan Pak Su dia...sesambil tu mama pun amik peluang tuk abadikan semua kenangan terindah ini buat memori untuk ayah bila balik nanti...


Dan macam biasa...jom layan keletah dak kenit yang selalu menghiasi dan jadi model utama blog mama nih...



 Mula2 kita isi air dalam kolam dulu yaaaa....
Lagi banyak air dalam kolam ni...
Lagi besh leh cepush...cepush... 


Tapi malangnya...mama saya kedekut...
Dia bagi isi air takat satu line je...
Tak per...maybe next time...ajak Pak Su 
main kolam masa Pak Su cuti sekolah...
Yiipppiiiee!!minggu depan Pak Su ada kat umah...
Leh main air sesama...hoooorraayyy!!!

Rizqullah with Pak Su Rais...
Resting kejap while recharge tuk cepush...cepush air balik...
Pak Su is Rizqullah best friend currently...
Walaupun Rizqullah ada banyak Pakcik2 lain...
Tapi Pak Su Rais je yang Rizqullah selalu ada...

Seee...how happy he is...

Yeeeeaa!!!dapat main air...
Pssssttt...x leh angkat tangan tinggi2...
Nanti nampak keti...
Ehehehe...

Some random picas yang sempat mama snap...
Harus penuh kesabaran ni kalau nak captured gambar budak2 ni...

Cool arr tu konon pose camni kat mama...
Ini antara pose macho dari Rizqullah...
Mentang2 sekarang ni dah pandai nak posing...
Macam2 pose plak dia bagi kat mamarazzi nih...

Ini plak pose mengade-ngade dari Rizqullah...
Bila suh senyum...senget2 kepala pastu buat ala2 manje...
Haihhhh....bikin mama gelak je Rizqullah nih...

Muka budak kenit yang puas dapat mandi pool buat kali ke-2...
Mama plak tak puashati sbb setiap kali Rizqullah nak mandi pool...
Mama yang kena exercise lebih....hehehe...
Sib baik x kena tiup pool tu pakai mulut...
Kalau tak mau pengsan mama...

Okay...ini adalah some of random picas yang sempat mama edit dan tepek kat sini...kalau ayah nak tengok lagi...nanti mama burn dalam CD dan pos laju pada ayah yaaa...i'm sure you missed us so much....lagi2 sekarang ni Rizqullah dah pandai memacam...hari tu Rizqullah borak kejap ngan ayah kat phone pun ayah dah hangau langau...inikan pula kalau dah lihat dan menonton video keletah dak kenit yang sorang ni...harus rindu tak keruan ayah atas kapal tu...ehehehe...

Hmmm...rasa cam ada benda lain nak share...tapi nanti jelah..post entry ni dulu...yang pasti,sekarang ni mama risau giler tak tahu camne keadaan ayah di atas kapal sana....harap2 dia selamat dan tiada kecederaan...mama dapat rasa camne perasaan dia di kala ini...yang pasti perasaan rindu yang teramat pada dia sekarang ni....mama tahu dia pun mendoakan keselamatan kami di sini...apapun,harap2 esok pagi dapat dengar suara dia...dari hari Japan ditimpa musibah tsunami...sampai sekarang tiada khabar berita dari ayah...teramatlah risau hati isteri dia di sini...sbb kapal dia baru je keluar dari Japan...

Cukup dulu update aktivity Rizqullah dan luahan hati mama nih...insyaallah...nanti bila ada masa lagi,mama share the next activity and occasion kami...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice Sunday!!

4 comments:

kiterkitikitu (xDer) said...

amboi aihhhh.. seronoknya dia main air tu :) hehehee mesti sampai kecut2 dibuatnya

Recently: Miyabi Maria Ozawa terselamat dari gempa di Jepun

akmal said...

whooo..lama tak mandi kolam, jeles dgn Rizqullah.

Maslina Roslan said...

kiterkitikitu,

Itulah passion dia sejak dari dulu...teringat kot masa duduk dalam womb mama dia..

Maslina Roslan said...

Akmal,

Hehehe...jom mandi kolam...

 
Real Time Web Analytics