March 12, 2011

Trial Gymboree Class - Play Class

Hehehehe....entry terperap dan terkepam lagi nih....entah kenapa this lately mama Rizqullah ini semakin malas nak update entry2 di sini...adakah kerana sibuk mengendalikan Rizqullah seorang diri???oh..dah tentu itu bukanlah jawapannya...entahlah,makin malas nak update...sbb bila balik kerja je,mata dah mula rasa bagai dijahit-jahit dan kepala plak bagai minta di letakkan di tempat yang empuk...ehehehe...rasanya berehat lebih best sekarang ni...

Okaylah...entry kali ni mama nak share pengalaman trial class di Gymboree Tropicana City Mall yang terletak di tepi LDP tu...nama pun trial class kan...definately this is where I rate everything from the service given,the input given to baby/toddler and also security...as a mother definitely we wanted the very best for our child...kalau leh bagi bintang2 berkedipan tu...mama leh bagi rating 5/10 je...sbb banyak benda yang perlu dianalisa sebelum menghantar Rizqullah ke Gymboree nih...

Dan macam biasalah yer...siapa yang nak tahu apa yang mama nak komen pasal Gymboree ni..silalah baca entry ini...ekekeke...**jangan marah naaa..**


Rizqullah is exploring the Gymboree area...
Trying to climb up the slanting cube... 

Playing alone while waiting for other too complete their task...
Hmmm...at this point,mama feel that its a bit wasting 
time waiting others to complete their task.... 

Rizqullah seing other friends having fun...
Sementara menanti dan terus menanti...
Mamalah yang terpaksa entertained Rizqullah...
At first mama rasa macam nak sign-up je Rizqullah at this Gymboree... 

Joining others to put the ball in the basket...
Hehehe...Rizqullah definitely dah terror coz selalu main camni ngan mama...
Hmmm...ini yang buat mama terfikir samaada module yang 
disediakan sesuai atau tidak bagi bayi berusia dari 10-16 bulan... 

Again...while waiting others to finished up their climbing routine...
Rizqullah being entertained by mama...
Main see-saw plak kat situ sementara menanti next module... 

Okay...after the climbing and up and down...
It's time to play the toys and keep it back in the box...
Adoooiii...Rizqullah ni plak bila dah nampak toys...
Memang susah nak lepaskan..
But Alhamdulillah...on that day he is easy to handle... 

Next is the bubble time...
All the baby and toddler are busy catching bubble...
Everybody is trying hard to touch the bubbles... 

Yeaaaa!!!see semuanya happy...termasuk parents2 sekali...
Ekekeke...
Tapi buat masa ni...mama hold dulu enrolment ke Gymboree ini kerana..
Mama try plak trial class kat Kidz Sport...
Ramai yang bagi review bagus untuk classes on 
Kidz Sport compare to Gymboree...
Which mama found that,it's true...
So...kena recompile balik semua review dan 
findings before enroll to any class for Rizqullah... 

Okay...this is one of Rizqullah activity with mama a week after ayah sailing...sesaje try class camni,tengok camne pengisian pembelajaran bagi kanak2 seusia Rizqullah...nak katakan mahal,yupppsss...sangat mahal..cecah beribu ringgit just to enroll to educational class like this...tapi apapun decisionnya...kena tunggu Rizqullah cuba trial class kat Kidz Sport Empire...kalau kat sana better then,might be we will enroll there...

Apapun...kena tunggu Kidz Sport di Empire bukak bulan 4 ni nanti....so,ayah...please wait for mama results and finding on our child educational classes....insyaallah will give you the results soon...

***Until now,masih menanti khabar berita dari Hubby yang berada di tengah lautan sana...mudah2an dia berada jauh dari perairan Japan ketika tsunami melanda semalam...hope to hear his voice or maybe receive an email saying that his ok...itu saja harapan di kala ini...walauapapun,will try to think positively that he is okay...**

Okaylah...cukup dulu entry pasal Gymboree ini..pada ibubapa yang nak enroll anak ke Gymboree ni...please go for the trial class first and please go to other center also..make use of the trial class becoz we are investing our money there for our child future...so,please make a wise decision on this....

Insyaallah,will share the experience on Kidz Sport later...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful weekend!!


3 comments:

HaninFarshid said...

nanti rizqullah and kyra satu class lah eh? hehehe...hanin memang nak masukkan kyra kat kizsport bulan 4 nie....her 2nd birthday :) tengoklah...either kizsport bangsar or empire...*nak bukak sana eh?tak taulak...hanin tau tu tempat shopping je...heheh! kalau empire...senanglah....dekat ngan rumah hanin*...hanin memang prefer kizsport than gymboree...kat kizsport...kyra can have more fun :)thats her favourite place to play :)

alyyani said...

alamak, tak tau apa2 pasal gymboree or kidzsport. objektif dia apa ye? more to playschool ke?

Hidayah said...

sonoknye la kat sana ada camtu..kat Kulim ni mana nak carik huhuhu

 
Real Time Web Analytics