March 11, 2011

Tsunami di Japan...

Ya Allah...selamatkanlah perjalanan pulang kapal suamku dari Japan...semoga perjalanannya dilindungi oleh-Mu Ya Allah..sesungguhnya aku bermohon dari-Mu yang maha kuasa lagi maha segala-galanya...

adoooiii...berderau darah tadi bila member opis cakap ada tsunami kat Japan... **errrr,blog mama pun URL dia tsunamie...huhuhu...**
Hopefully my hubby is safe and will arrived in Malaysia soon...
Sempat gak tadi member opis bukak youtube tengok video pasal tsunami nih....
Huhuhuu...lagilah berderau dan tak senang hati mama...
Satu kerja pun tadi x leh buat...kepala dok pikir keselamatan suami atas kapal sana...
Mudah-mudahan dia selamat..selagi tak terima panggilan dari dia...
Selagi itu hati dan fikiran ini pada dia...

Dah lah dia baru je kuar Japan...harap2 dia dah sampai tengah lautlah...
Dan harap2 kapal dia tak dipukul ombak kembali ke Japan...

Oh!!!no!!!Japan kena tsunami with 8.9 Ritcher ke mama??
Kita berdoa sama2 semoga ayah selamat yer mama...
Rizqullah tahu mama risau....


Okaylah...just simple update je nih...just nak share permasalah yang bersarang dalam hati...semoga suamiku selamat di tengah laut sana...
Dan untuk semua isteri-isteri pelaut yang mana kapal2 suami sedang berada di perairan Japan...marilah kita sama2 berdoa untuk suami kita...moga mereka selamat hendaknya dan dilindungi Allah swt...
Amin...

8 comments:

Mama Adli said...

mas, akak pun tgh risau...adik akak on his way back from japan also...esok baru sampai bintulu...harap2 semua terselamat la ye....mak akak kat rumah tu dah dok risau...dia br kehilangan abang sulung (which is our pak long) yesterday..plus her husband (my dad) suspected denggi..

|| a - j . E . E || said...

insyaallah selamat semuanya... doakan yang baik2 je...

jeem said...

salam akak.
saya pun risau.member telefon bgtau saya trus takleh pk apa2.huhu.sama-sama kita doa ye.tunang saya schedule smp jepun ahad.lg lah risau :(

rj Etika said...

Aminnn....
hope that your husband is fine. :)

Maslina Roslan said...

Mama Adli,

Insyaallah,adik akak selamat...dah try call atau email dia x?mudah2an dia dilinduing Allah swt...kita sama2 berdoa untuk mereka yang kita sayang yer...

Maslina Roslan said...

Aje..

Amin..mudah2an mereka dilindungi Allah swt..amin

Maslina Roslan said...

Jeem,

Tunang seaferer jugak ke???insyaallah yer dear...kita doakan semoga mereka selamat...akak sampai sekarang ni x dapat apa2 berita lagi...tapi lalui gak hidup cam biasa...

Shiela Latif said...

AMIN.

 
Real Time Web Analytics