March 5, 2011

Tutti Frutti Experience...

Ohohohoho...mesti ramai yang dah penah rasa Tutti Frutti ni kan???
A frozen yogurt yang rupa macam ala-ala ice-cream je...
Tapi it's nice to have...tapi bukan ketika hari sejuk yer...
Boleh selsema dibuatnya...
This one of NAZA business expansion...under NAZA Tutti Frutti Sdn Bhd...

On last 30th January 2011,ayah and mama lagi sekali with Rizqullah dalam ekspidisi jalan2 cari makan dan cuci mata....so,mama suggestkan kat ayah to stop by Tropicana Mall yang hanya terletak di tepi LDP tu...dah 30-40 kali lalu...tapi x pernah tergerak hati pun nak singgah situ...so,on that day..akhirnya kami pun menjejakkan kaki buat kali pertama ke situ with our little boy....sesaje jenjalan cuci mata kat situ,x der niat nak shopping perabih duit pun...**memang x beli hape pun,selamat duit hari tu...ekekeke..tetiba nafsu shopping telah hilang...kapussshhh!!1**

Tapiiiiiiii...sempat jugaklah kami singgah ke...

Tutti Frutti outlet yang terletak di tingkat 2...
**rasanyalah yerrr...sudah ingat2 lupa**

Ayah yang suggest nak try Tutti Frutti...
Maklumlah....kebanyakkan ice-cream kami dah cuba...
Yang ini je belum berkesempatan lagi...

 Ayah sedang menuang our frozen yogurt...
Masa ni mama choose to take chocolate and can't remember another flavour...
**Haaaa...amikkan,banyak sangat entry tertunggak...
kan dah lupa..
Haih...mama Rizqullah....
nampak cam dah makin tua plak ni...
seme pun hampir lupa...** 

Ada memacam pilihan buah-buahan yang ada...
Untuk diletakkan atas yogurt tu....

Some decoration maybe???
Ada cornflakes and macam2 lagi...
But beware...this can make your cup heavier...

Annnnnddd..TARAAAAA!!!
This is our RM 17++ yogurt...
Perrrggghhh!!!giler mahal kan...
Ada strawberries,marshmallow dan macam lagi...

And kalau tak salam mama...
This is medium cup...
Ada lagi cup yang large...
Agak2 kalau yang tu berapa berat dia sekali timbang??
This frozen yogurt was sold based on their weight..
Oh yer..if mama tak salah...
RM 5.30 per 100 gram...
Sooooo...better becareful while choosing the 
fruits and others for the toppings...

 My dearest son yang menghabiskan all strawberries....
He did enjoy the yogurt too...


 Our dearies daddy is feeding Rizqullah while mama is cam-whoring...
Hohohoho...really missed all this nice feeling...
Feeling of family loved...

 Owhhhh...pada sesiapa yang rasa nak try Tutti Frutti nih...ada 4 step to fill up the cup and the steps are...

1. Get cup size(mau yang medium or large)
2. Choose flavour (ada macam2 range of flavour)
3. Choose your toppings (ada macam2 topping jugak to choose)
4 .Weight and Pay (time ni rasa cam menyesal amik memacam) 


Okay...pas menghabiskan cup kami yang berharga RM 17 itu...kami menyambung ekspedisi mengelilingi Tropicana Mall...huhuhu...not much can be done here accept for Toy's R us and Gymboree...the rest menarik jugak...cuma x menarik minat mama jer...ekeke...


I guess this is the last outing of us together sebelum ayah naik kapal tempoh hari...
Pada sesiapa yang nak cuba rasa this frozen yogurt,please bring along duit yang berkepuk jugak yer...


Till my next entry...salam sayang buat semua..


Have a nice weekend!!

1 comments:

Ayu Rashidi said...

teringin tuti frutti lak..thnx akak for the sharing info:D

 
Real Time Web Analytics