March 7, 2011

An upexpected dialog between Rizqullah and ayah...

Semalam ayah baru je sampai kat Japan...alhamdulillah,after a week without hearing his voice akhirnya dapat dengar suara dia semalam..tapi x leh cakap lelama sangat sbb mama ngan Rizqullah tgh busy....busy apanya??

Hehehehe...adalah yer...nanti2 je mama sharekan apa yang buat mama dan Rizqullah busy tu...ekekeke...
Okay...entry pagi ni just mama nak share another memorable momentos of Rizqullah growing progress...syooook okay tengok keletah dia bercakap itu ini...maklumlah,toddler yang baru dapat lidah dan mulut ni...dah sah mulut riuh itu dan ini...siap malam tadi Rizqullah merepot segalanya ngan ayah...ewah,ewah,ewah...sudah pandai merepot nampak yerrr...

Walaupun baru berusia 1 tahun 5 bulan...
Rizqullah can produce this dialog with ayah...
Kembang bum,bum kejap ayah kat atas kapal dapat borak2 ngan Rizqullah...
**Satu moment yang sangat ditunggu-tunggu oleh ayah..**
Okay...mama share apa yang Rizqullah reportkan kat ayah malam tadi...

Antara dialog mereka..

Ayah : Hello Rizqullah..
Rizqullah : Ello..
Ayah : Rizqullah dah mamam?
Rizqullah : Mamam...(bermakna dah makan)
Ayah : Rizqullah pergi mana ngan mama petang tadi?
Rizqullah : Alan..(means jalan)
Ayah : Rizqullah tengok apa jalan2?
Rizqullah : Hmmm..hmmm..(humming bagitau tengok orang nyanyi..)
Ayah : Best tak?
Rizqullah : Booommm...(maknanya best)

Itulah antara dialog pendek antara anak dan ayah malam tadi...terus ayah hangau langau kat Japan sana...kata nak balik kiss,kiss dan hug Rizqullah...baru sebulan je tinggalkan dah pandai macam2 anak ayah ni kaaaaannn...

Dan ayah,ini pose terBAEK Rizqullah untuk ayah...
**Sesajer je nak angaukan lagi ayah pada Rizqullah..***

Chaaaakkk!!!

Dan ini pula antara dialog mama dan Rizqullah...

Mama : Rizqullah sayang siapa??Mama ke ayah??
Rizqullah : Ayah
Mama : Rizqullah sayang siapa??Ayah ke Mama??
Rizqullah : Ayah

Huuuuaa....sedih okay,apapun Rizqullah sayang ayah jugak....semalam bila mama cerita kat ayah...kembang bum,bum dia sbb anak dia sayang dia lebih...tak per,tak per...mentang2lah mama selalu marah Rizqullah sbb nakal...mama plak Rizqullah tak cayang yerr...

Dan ini juga antara moment terbaik dari Rizqullah yang sempat mama captured semalam...

Opssss...sowy...silap picas plak...
Ahaks...hensemkan Aaron Aziz ni...
**Ops...ayah,sila jangan marah yerrr...**

Dannn...ini pula calon terbaru ABPBH 2011 ini...
Bintang cilik paling popular...
Ehehehe...ayah sila jangan jeles ek...
mama bawak Rizqullah jumpa Norman KRU dan artis2 lain...

Okaylah...itu je entry pendek pagi ni...seronok dan penat giler Rizqullah semalam jenjalan ngan mama...dari TBS ke The Mall kami jelajah...Alhamdulillah...Rizqullah behave ketika jalan2 ni...walaupun ada gaklah dia kacau kakak2 yang tengah syok tengok showcase Jelajah ABPBH...tapi dorang okay je,melayan Rizqullah kat situ...

Insyaallah...nanti mama share picas2 cun artis2 yang sempat mama captured semalam kat The Mall...

Till my next entry...salam sayang dan happy Monday buat semua...

Ohhh...hari ni mama sangat happy sebab pagi2 tadi dapat berbual ngan ayah during driving ke pejabat...dapat berkasih sayang dan merapu serta merepot itu ini dengan ayah...dan paling utama dapat share the miracle progress of Rizqullah..sungguh berbunga-bunga rasa hati dengan progress Rizqullah...ayah lagilah,happy AKHIRNYA dapat berbual2 dengan anak dia...punya lama menunggu saat ini..Rizqullah akhirnya dah pandai cakap...yipppiie!!!a BIG clap for Rizqullah...

Have a nice and beutiful day!!! 

6 comments:

Cheqna said...

ooohh..kalau ni "entry pendek", berapa pages agaknya entry yang panjang..hehe..sorry, tumpang baca

anak u cute.

:-)

Maslina Roslan said...

Cheqna,

Entry panjang lagi panjang dari ini...hehehe..biasanya berbelas gambar lagi ditempek kat sini..ekekek

Marsha said...

ayah balik nanti, mesti laju dah rizqullah cakap kan???

Maslina Roslan said...

Kak Marsha,

Betul tu...wan kata I balik nanti mesti dia tanya macam2...muahaha...

Pastu saya jawab,tak per...sila jawab jelah semua soklan dia..ekekeke...

Penchenta Kedamaian said...

Terbaik la sis..

secara jujurnya saya tak baca pun entry ni..
Saya suka tgk gambar.

Hehe...
Jujur kan saya..
TQ..

Maslina Roslan said...

Penchenta Kedamaian,

Tak per...sib baik gambar ok kan akak letak,kalau tak cun gambar,mau sakit mata tengok..hihihihi...

Anda mmg sangat jujur..

 
Real Time Web Analytics