March 22, 2011

Walaupun demam Rizqullah tetap ceriakan mama...

Dah 2 hari Rizqullah demam,hari ini masuk hari ke-3...demam dia off and on,bila bagi ubat demam surut...bila kesan ubat hilang demam naik kembali hingga mencecah 39-40 darjah celcius....tapi malam tadi Rizqullah berdekah-dekah gelak dengan mama bila mama main dengan Rizqullah semalam...walaupun demam Rizqullah still nak main2 bergelak tawa dengan mama...agaknya sebab dia tahu kot malam ni mama tak leh spend masa dengan dia...tak leh temankan Rizqullah tido coz malam ni mama kena kerja...dah lah ayah jauh di Japan sana,mama plak kena kerja malam ni...aduh,kesian sungguh anak mama ni...minggu ni time kerja mama tunggang terbalik...kejap malam dan kejap siang...huhuhu...kepenatan tahap gaban ni dah...

Tak per yer sayang...nanti mama spend balik masa dengan Rizqullah yer sayang...semoga Rizqullah sihat hendaknya...kalau malam ni still x okay dan tak kebah demam Rizqullah,nampaknya tetengah malam pas mama abis keje kita gi ER kat KPJ Selangorlah...kalau kena admit,admit lah..sekurang-kurangnya,Rizqullah ada jugak yang boleh tengok2kan sakit Rizqullah...dah lah mama sibuk dengan kerja...ayah plak jauh kat Japan sana...yang ada mama,uci dan dayang2 je...sib baik ada mereka semua yang sedia membantu mama sentiasa,sentiasa menghulurkan bantuan tatkala mama memerlukannya...

Really LOVE you all my Mama(Puan Masnom) and all my sista and brother...
Rizqullah pun sayang korang seme very,very the much...
Sebab tu bila mama tunjuk gambar kat Rizqullah,Rizqullah leh cam dah semua makcik2 dia dan pak su dia..itu tanda Rizqullah really LOVE you guys..You guys rocklah!!!


Malam nanti bila mama balik mesti Rizqullah dah tido camni kan....pergi opis pagi tadi Rizqullah tengah tido lagi.....tapi mama kejutkan gak dia suh salam tangan mama...dalam mamai,mamai Rizqullah salam dan cium tangan mama pagi tadi...balik malam ni nanti Rizqullah pun mesti dah tido...adoooihaaaii,kesian betul anak teruna sorang ni...tapi tak per,esok pepagi sampai tengahhari mama ada kat umah...leh spend masa dengan Rizqullah bersama...kita leh bangun lambat sesama yer sayang....mama harap kita x tido spital je malam ni...huhhuhu...cepat sembuh ya anakku...

Okaylah...itu je coretan petang mama Rizqullah hari ni...hari ini sangat-sangatlah sibuk...ini pun curi masa update sikit...sambil buat keje sambil release tension dan kerisauan di sini...anak sakit,ibu mana yang x risau...

Till my next coretan...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Doakan Rizqullah tak apa2 yer...doakan demam dia kebah...

As salam...

10 comments:

bonda dadif aka akish said...

kalo anak tak sehat..mmg tak dan sume yg kite buat..

get well soon rizqullah;;;

=)

dieha said...

moga rizqullah cepat sembuh...saidatul pun tgh demam ni..suhu 38.3 dah...kita doa sama2 ye mas...

Maslina Roslan said...

Bonda Dadif,

Betul tu...mama dia nak kerja ni pun rasa x senang,kesian plak dia kat umah x sihat tu...

Doakan ya semoga dia x apa2...

Maslina Roslan said...

Dieha,

Ye ke??musim kot nih...tapi risaulah Dieha,sbb x kebah2 demam dia...dah 3 hari plak tu..semalam bawak gi klinik Dr suh sumbat ubat kat bontot tu...tapi x berani nak buat..ingat malam ni nak suh Dr yang sumbatkan sendiri...

dieha said...

dah 3 hr..diha rs better mas bw g hospital terus..budak2 kan..musim skrg mas..sakit mata,demam..mcm2..kena 101% kena monitor diaorg..

belia bangkit said...

lama nyer papa rizq kt jepon...

syanira shawl said...

cepat sembuh ye baby rizqullah..comey... :)

Maslina Roslan said...

Dieha,

Itulah...kalau malam ni demam panas lagi...rasanya ke ER jugaklah nanti..walaupun penat balik kerja...tapi demi anak sanggup je...

Maslina Roslan said...

Belia bangkit,

Dia baru sampai Japan hari ni...nanti gerak balik ke Malaysia...pastu ke Japan balik...ke Malaysia balik dan begitulah selalunya...

Maslina Roslan said...

Syanira,

Thanks dear for the support!!

 
Real Time Web Analytics