March 10, 2011

Writing with Rizqullah...

Aduh...aduh...aduh...
bila anak dah berusia setahun lebih ni...
dah dapat kaki dan dah dapat mulut...
dah tentu tangan pun dah mula gatal nak pegang pen kan???

Inilah yang berlaku pada Rizqullah..
Orang sibuk buat homework...dia pun nak join sama...
Habis buku dan nota Mak Lang dan Pak Su dia conteng dan koyakkan...
Sooooo...terpaksalah mama bawak Rizqullah ke bilik kuarantin...

Bila dah kena kuarantin ni...
Agak terkawal sikit keadaannya...
tapi Rizqullah tetap jugak request nak pen dan kertas dari mama...
So,demi tak menghampakan niat murni lagi suci Rizqullah itu...
Mama pun bagilah sebatang pen dan kertas untuk Rizqullah...
Tak berani mama nak bagi colouring set yang ada tu...
**mama ada belikan kaler LUNA dan crayon serta drawing paper untuk Rizqullah..**
Sbb hari tu Rizqullah dah mula nak conteng dinding bilik....
Huaaa....!!!TIDAK!!

Dan ini adalah antara aksi Rizqullah ketika dapat pen dan kertas...

Waaahhh!!!nampak macam tekun dan beriya je anak mama nih...
Siap susun2 kertas tu dulu yerr... 

Apa yang anak mama tulis tu???
Leh mama simpan jadi MASTERPIECE Rizqullah yer...

Haiikkk...apa pasal plak tu sayang??
Pen ada problem ke??
Atau Rizqullah dah discover yang pen tu leh tekan2 tuk kuarkan mata dia...

Haaa...kantoi!!!
Rizqullah dah tahu tekan pen

Okay....from this night Rizqullah dah pandai nak keluarkan mata pen sendiri,dah tak boleh nak bagi pen tekan2 ni..huhuhu..karang habis hasil lukisan dia atas dinding umah plak nanti...karang mengamuk plak uci sbb habis rumah dia comot gara2 Rizqullah yang tengah creative...huhuhu,...x pasal2 plak nanti mama kena jadi tukang cat,mengecat balik umah uci...setelah hasil lukisan Rizqullah tidak dihargai...ekekeke...

Rasanya cukup dulu entry ini...nanti2 mama share lagi apa milestone Rizqullah yang lain...baru beberapa hari je masa nih ayah tinggalkan kami...tapiiiiiiiiiiii...macam2 yang berlaku...

Till my next entry...salam 1 Malaysia buat semua...

Have a nice and beutiful day yaaaa!!

4 comments:

Tina Othman said...

hehehe cerdiknya..

Ibu Ilyanie(s) said...

anak saya baru masuk 3 tahun bila ibu sibuk nak berFB dia lak sibuk nak berUTUBE... budak2 sekarang!!

Maslina Roslan said...

Tina,

Alhamdulillah...terima kasih sudi singah sini...

Maslina Roslan said...

Ibu Ilyanie,

Anak saya pun dah pandai beryoutube...tiap malam mesti minta pasangkan youtube...huhuh..moden sungguh anak2 sekarang ni

 
Real Time Web Analytics