April 5, 2011

Alahai Songkok...

**Entry khas buat Mr Hubby**
Haaaa...itu diaaaa,mama kena buat entry khas untuk  Mr Hubby yer...


Sebab apa entry khas untuk Mr Hubby???sebab aritu masa nak raya dia x bagi beli Songkok untuk Rizqullah...kenapa tak bagi???sebab dia kata membazir je beli,pakai sekali je masa raya pastu dah peram buat pekasam...next year kena beli lagi time raya sbb size kepala Rizqullah dah berubah lagi...
**ish..ish..ish...kedukut jugak suami waaaa ni ek...sungguh ku tak sangka..hehehehe...**
Itulah dia,arahan ayah bila mama nak belikan songkok buat Rizqullah time raya tahun lepas...kesian tul anak mama ni ayah x bagi pakai songkok...memang yer pun,masa tu 5 minit jelah paling lama songkok tu dapat bertahan atas kepala dia...lepas tu...songkok itu dicampak ke lantai...huhuhu...rimas agaknya dia dengan songkok tu...


Taaapppiiii...kini...
Segalanya berubah....


Songkok tersebut bukan sahaja di jadikan songkok untuk mendirikan solat bersama mama...
Tapi sekarang ini dijadikan bahan untuk berposing dan jugak main oleh Rizqullah....
Dah lunyai jadinya songkok tersebut...
Soooooooooo ayah...kan mama dah cakap,songkok tersebut tidak akan menjadi perhiasan...rasanya songkok ayah punya yang dah jadi perhiasan dalam kotak tu...grrrrrrr...
Siapa yang membazir sekarang ni????
Hmmmm...**sambil jari garu2 dagu yang tak gatal pun**


Okay...dan ayah,ini khas untuk you...aksi our chomelious yang selalu menggegar hati dan jiwa kita..yang membuat kita berdua rindu pada orang yang sama...yang membuatkan kasih kita terus bertaut dan segar sepanjang zaman...inilah dia,mama persembahkan aksi Rizqullah buat ayah yang jauh dari pelukkan kami berdua....


Zaasssssss...
**pinjam Zaasss Wahid dan Farah dalam Melodi kejap**



Rizqullah pose pakai songkok...
See ayah,he is wearing his 'raya' songkok...
For what???
For solat and for photoshoot...
Sekarang ni pantang nampak camera kat luar...
Mesti dia suh amik gambar dia...aduhhh...

Seee ayah...dah pandai nak posing dah sekarang ni...
Just for you ayah...
Rizqullah dah pakai songkok nih...
next raya please ganti yang baru!!!
Opssss...sila abaikan perut Rizqullah yang terseksi tu...
Maaaaafff....tak sengaja plak...huhuhu...

Alamak ayah...
Rizqullah lupa lah...
Nak kena pakai baju melayu sekali...
Baru cun bergaya depan camera nih...
Posing khas baik punya untuk ayah...


Okay...ini adalah antara aksi Rizqullah bila di hadapan camera sekarang ni...mak haiii..mama yang penat melayan aksi dia...dah lah kejap camtu,kejap camni,kejap itu,kejap ini...ayah rasa teruja tak nak jumpa buahhati ayah ni???insyaallah ya ayah,we will visit you in Bintulu soon...ehem,ehem...pas project server upgrade mama tu cutoverlah ek...once semua dah stabil,we will be flying to Bintulu to meet you...ayah doakan Rizqullah tak meraung cam kena pukul dalam flight ek...


Kalau dia meraung dalam flight mau mama duduk sorok muka bawah seat...huhuhuhu....owh,cakap pasal meraung....he likes to menangis cam kena pukul kalau x dapat apa yang dia nak...ggrrrrrrrrrr...geram sesangat kekadang tu rasa,tapi mostly kesianlah...sbb he want the attention from me,sometimes I can feel what he feel...he feel the emptiness of life without having his ayah around,meanwhile watching other kids playing and having fun with their father...huhuhu...so touching sangat dear,bila tengok wajah Rizqullah yang sayu kerana merindui you...


Huaaaa...tengok dah masuk bab sedih2,bila cakap pasal Rizqullah je hati jadi sayu...dah,dah...rasanya cukup dulu entry mama Rizqullah ni...just nak share citer anak teruna saya yang dah pandai posing ala manja2 depan camera...soon,entah apa lagi aksi terbaik dia nak bagi kat mamarazzi dia ni...

Apapun,i'm having fun with my little hero@sunshine...he always make me smile and feel complete eventhough my other half is sailing months away from me...



Apapun,macam Mr Hubby cakap...hidup mesti ceria,barulah diri akan merasa bahagia...walaweh,my dear hubby...you are right,i guess i drop somewhere my ceria and smile...will try to get it back for you and Rizqullah...


Till my next update entry...salam sayang buat semua...


Have a nice and pleasent day!!

0 comments:

 
Real Time Web Analytics