April 8, 2011

Another series of earthquake at Japan...

Ya Allah...Japan dilanda gempa bumi lagi!!!

Kali ini 7.4 magitude...dan hati ini sangat-sangat tak tenteram...
Sebabnya...Mr Hubby ada di perairan sana...
Walaupun siang hari tadi Mr Hubby dah cakap yang kapalnya diarahkan untuk berada jauh di tengah laut kerana cuaca yang tidak baik di sana...tapi hati isteri mana yang tak risau,hati isteri mana yang tidak keruan bila mengetahui yang suami berada di sana tatkala kejadian itu berlaku...semoga dia selamat hendaknya...

Sepatutnya kapal dijadualkan masuk port hari ini...tapi due to bad weather pagi tadi di Jepun,kapal Mr Hubby diminta keluar dan berada jauh dari darat...walaupun agak lega di situ,tapi masih terbayang-bayang tsunami yang melanda Jepun bulan lepas...ya!!!hampir genap sebulan kejadian gempa bumi disana berlaku...kini berlaku sekali lagi di sana...semoga rakyat Jepun terus tabah dengan dugaan yang diturunkan oleh tuhan pada mereka...

Bagi yang nak baca cerita lanjut tentang gempa bumi di Jepun...

Leh klik di sini :-


To ayah,please do take care of yourself...Rizqullah and I will keep posting our pray to Allah swt everyday and every second for your safety dan dijauhkan dari sebarang musibah...walaupun lega sbb tahu kapal you di tengah laut...tapi hati tetap tak tenteram selagi tak mendengar suara darimu...

Okay...cukup dulu short entry je malam ni...esok pagi mesti berita di sana-sini lagi pasal Japan dilanda gempa bumi...harap2 x der tsunami lagilah di sana...amin..

Till then...salam sayang buat semua...please doakan keselamatan semua rakyat Malaysia disana...semoga apa yang berlaku ini membuka mata dan hati kita pada kebesaran pencipta alam semesta ini...owh,hari ini adalah hari Jumaat???Gempa bumi??

Have a pleasent Friday...

6 comments:

farahinkamaruddin said...

sabar yer sis :)

cik aufa faqihah said...

semoga tabah ye sis ^_+

doakan yg tbaek utk mereka di sana semoga selamat...

whyda said...

kita sama2 berdoa semoga semuanya dilindungi Allah ya.....kapal hubby I pun di sana gak...

Maslina Roslan said...

Farahin,

Insyaallah...akak ok je,cuma risau as isteri pada keselamatan suami..:-)

Maslina Roslan said...

Cik Aufa,

Insyaallah...semuanya selamat hedaknya...doa akak untuk suami tak putus2...

Maslina Roslan said...

Whyda,

Hubby you naik kapal mana???risaukan hati walaupun kita cuba fikir +ve...

 
Real Time Web Analytics