April 22, 2011

Baju tidur biru...

Yeeeaa...Rizqullah dapat baju baru lagii...
Alaaaa...takat sepasang je baju baru pun mama nak kepoh kan...
Hehehee...saja nak mengepohkan diri sikit...


**sebenarnya nak bagitau ayah,mama belikan Rizqullah baju lagi walaupun baju yang ada banyak tak pakai lagi...huaaa...habislah karang ayah balik mesti kena nih...sebelum ayah balik mama nak kena sorok mana2 baju baru tapi belum langsung dipakai...inilah bila ada anak,masalah mak-mak ni...bila tengok baju comel je,terus rembat...padahal tak pikir pun anak nak pakai bila..wahaha...masalah betul nih,dah mama Rizqullah sila ubah perangai yerrr...baju berkodi tu siapa nak pakai??teddy bear??**


Kali ni mama suka dengan kaler baju nih...dah paling penting murah je mama beli....
ekekeke...thanks Puan Isya,kalau ada stok lagi bagitau yaaa...leh saya borong banyak2 lagi tuk anak teruna saya yang baru sorang je nih...tapi bila pikir-pikir balik apa yang Isya citer pasal pakaian anak2 kita ni..ada jugak betulnya...pakai sekejap je kan...tapi kita beli bajunya sampai beratus-ratusan ringgit...dan duit tu boleh dibuat macam2..sib baik ada kawan cam Isya...leh beli terus je..susah2 je Isya bawak ke opis sbb saya... appreciate it my friend...yang penting Isya bagi 20% diskaun lagi dari harga asalnya RM25...hehehe...(nak tahu total cuba congak yer...)


Ini yang membuatkan mama nak beli lagi dari Auntie Isya...lagi banyak beli,lagi tinggi diskaun...walawehhhh...syok camni beli barang...hehehe...apapun,mama kena ingatkan diri to not over spend...walaupun murah,cam auntie isya cakap..beli sekadar perlu je mas...yup,setuju cakap kawanku ini...


Dan ini adalah baju baru yang mama beli dari Auntie Isya...
menambahkan lagi koleksi baju pyjamas Rizqullah...

Thank you auntie Isya...
Susah-susah je bawakkan baju untuk mama belikan tuk saya...
Saya suka baju ini Auntie...

Posing konon-konon model arrr tu...
Ayah,nice tak colour dia???
pyjamas kuning yang ayah beli aritu x rasmi lagi..
masih cantik lagi dalam packaging...
boleh hadiahkan kat orang x???hehehehe...

My little boy yang dah mula pandai nak posing depan camera...
Pantang sekarang ni nampak camera...
Mesti cakap..."Nak bar" yang bermaksud...
"Nak Gambar"...lepas amik,sila tunjukkan hasil pada dia...
Kalau tak ok,dia posing lagi sekali...
Haiiiyyooo Rizqullah,ingat mama amik photoshoot tuk majalah ke??

Huhuhu...tujuan mama tulis entry ini adalah untuk meperingatkan diri supaya berpada-pada bila membeli...walaupun sekarang ni banyak baju Rizqullah yang dah mula sempit...tapi mama rasa kena jugak tunggu ayah balik...sbb kalau mama shopping tanpa ayah@lovely husband,memang habis semua pun mama sebat dan rembat...so,I need my financial consultant and guardian to remind me before buying things...bahaya sungguh mama Rizqullah ni kalau ke shopping mall sebenarnya...hehehe...tapi most mesti beli barang2 untuk Rizqullah je...untuk diri sendiri sekarang ni baru perasan dah lama tak beli baju baru...hehehe...

Masalah mama Rizqullah ini sudah semakin meruncing kini...ewwaaahh,tak derlah...sekarang ni dah kurang shopping sikit..sbb rasa macam ada kekurangan something ketika membeli...hehehe...kurangnya adalah...tiada bebelan dan pendapat dari fashion consultant@financial guardian kekal mama Rizqullah...ehehehe...serius,tiap kali time shopping barang sekarang ni...mesti teringat bila ayah membebel itu ini kat mama...tak yah beli benda ni,membazir je...bukan pakai poooonnn....pastu kalau beli baju,mesti mama akan tanya kat ayah@hubby...cantik tak???sesuai tak??kalau matchkan ni ngan ni okay tak???...camtu jugak dengan ayah...bila membeli apa2 mesti tanya mama...okay tak dear??...sooooo,sbb ayah tak der nak teman mama shopping...mama pun tak shopping dah sekarang ni...**fuuhhh,selamat duit ayah kannn...**

Mama rasa bukan mama sorang je rasa camtu,banyak lagi pasangan lain pun rasa begitu bila membeli...tak kiralah apa2 pun...baik barang dapur,baju,kasut dan apa2 jelah...lagi happening dan bahagia rasanya membeli orang lain yang bayarkan...hehehe..tak lah,bila membeli barang dengan pasangan...boleh tanya memacam2,walaupun kadang2 tu cam silly question je kan...tapi macam Dato' Dr Fadzilah Kamsan cakap..."bercakaplah dan berkomunikasilah dengan pasangan untuk mengeratkan lagi kasih sayang,walaupun ia ayat yang bodoh sekali pun...tapi hati2,ada setengah pasangan tak menyukainya...tapi asas pada satu hubungan adalah komunikasi yang baik..."

Okaylah...panjang pulak bebelan mama Rizqullah...sempat lagi ni masuk segmen motivasi sikit...ekekeke...saja nak bagi semangat pada diri sendiri jugak dan buat peringatan pada diri jugak dikemudian hari...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Salam istirehat dan ceria di hari Jumaat nan mulia ini...

Yeeaaaay!!!hari ni jumaat and it's payday for mama...syukur2,rezeki...alhamdulillah...

6 comments:

Marsha~ said...

sama mcm baju ariq tp dulu sy beli rm26 online kat facebook... sentap sbb skrg dah murah semuanye....

HaninFarshid said...

hehehe...sama macam kyra....hari tu beli online...buy 5 free 1...pattern tu macam ok...hanin beli je...heheh! saja nak pakai colour lain...asik pink je :)

kiss kiss utk rizqullah....

have a great weekend....

Maslina Roslan said...

Kak Marsha,

kena bijak memilih...ada yang jual RM27 dan RM28...tapi alhamdulilah,kawan saya ni jual murah dan siap bagi diskaun lagi...dia kata x mo amik untung sangat pun,dia pun buat suka2 je...

Maslina Roslan said...

Hanin,

Kyra pun ada yang sama ke??nice kan the colour...berkenan ngan warna dia...hehehe..minat gak lagi satu Navy something...tapi dah habis stok...huhuhu...

Itulah...girl with pink,boys with blue...selalu camtu kan...

Kiss,kiss for kyra jugak...sport kids kat empire bukak bulan 5..hope to see you there...

yat mama qiestina said...

eheheh syomel baju rizq :)

GAP pyjamas cam rizq pakai blogshop yat ada jual gak..hihihi.mmg hot sales yang biu tu..syomel.suar dia belang biru merah kan..

mmg mas, asik la kita beli brg anak lupe teros brg kita kan.ginila mama-mama kan..

Maslina Roslan said...

Yat,

Waah,blogger famous amos bagi komen kat blog I nih..ehehe...

Alahai yat,saya beli baju ni sebelum yat kuar kat blogshop...huhuhu...itu yang masa yat letak kat blog saya tgk je...

Betul tu,masuk duit gaji je dah congak apa barang anak kena beli...hehehe...inilah dia penangan anak kecil..tak sabar plak nak ada no 2...

 
Real Time Web Analytics