April 20, 2011

Caught in the act!!!!

Haaaa!!!!Gotcha!!!
Oooooo.....inilah rupanya kerja anak mama yer...
Patutlah senyap je...tak der bunyi langsung...

Puaslah mama panggil nama dia...tapi sikit pun suara tak keluar...
Haihhhh...ini sudah menjadi tanda tanya...apakah plak yang dibuat oleh anak teruna ku yang seorang itu....biasanya kalau senyap sunyi tu...memang ada project besar dan baik punya yang tengah dia buat....maklumlah ini project kalau boleh,kena buat tanpa pengetahuan mama...bahaya kalau mama tahu...biasalah,mama dia kan kepochi...


Dan setelah melihat tiada respond dari Rizqullah tiap kali mama panggil...tergerak hati nak tengok apa yang anak teruna saya tu tengah buat....


Nak tahu dia buat apa????


Inilah project dia rupanya.....

Project 'Spot Check' bag mama...
Tak leh cakap handbag...
sbb mama Rizqullah dah tak pakai Handbag gi opis dan mana2...
suka pakai sling bag je...senang dan macam2 leh sumbat dalam...
Botol susu dan pampers pun leh masuk...

Tengok tu...mama amik gambar pun dia tarak heran...
Macam merelakan je tangkapan ini...

Oh no!!!i'm caught by camera!!!!
Oh...lupa nak cakap..."Hi Mama..."


Ambooiiii...leh senyum plak dia ek...
Macam tak takut ngan mama je gayanya kannnn....
Suka betul yer dapat selongkar harta karun dalam bag mama???

Ya Allah...punyalah happy dapat menyelongkar bag mama...
Entah apa yang dicarinya tuuuu....??
Tapi yang pasti ceria sakan...sikit pun tak takut bila mama cakap...
"Haaah!!!buat apa tu Rizqullah sayang??"...

Lepas gelak ketawa...
Sambung balik project menyelongkar bag mama...

Aduuuhhh....sekarang ni blood pressure mama selalu je naik ngan Rizqullah...
Nak tahu nape???
Inilah antara salah satu sebab...
Suka benor dia menyelongkar...
Tak dapat bag...habis kain baju dikirai-kirainya dari lipatan...
Pastu pandai plak suh mama lipat balik...
Rasa-rasa nak smack down tak dak kenit nih??
Cabaran betul dengan anak teruna saya yang seorang ini...
Ya Allah...berikanlah aku kesabaran yang kuat...
**manalah ramai orang tak jadi gilakan...tekanan kerja,keluarga dan kos sara hidup...patutlah ramai orang gila yang bersepah depan Maybank...kesian tengok,tapi takut pun ada gak...takut dia tetiba naik hantu...**

Kadang2 tu..rasa nak smack down je dak kecik nih...mama dia dah lah penat balik keje...kain baju dah elok lipat,barang2 dalam bilik dah elok teratur....datang je Rizqullah...tetiba kawasan jadi macam kena puting beliung tak pun tornado....mencabar sungguh kewibawaan sebagai mama yang comel dan penyayang pada Rizqullah(hahaha...sila gelak,sbb mama Rizqullah pun nak gelak gak...isi bakul angkat sendiri...)...tertiba je bleh naik suhu kemarahan bila tengok keadaan yang macam baru lepas kena tsunami berada depan mata....Arrrrghhh!!!tension okay...cukuplah kat opis dah tension...balik umah pun tension...huaaaaa!!ayah silalah balik cepat!!!**apa kena mengena plak ngan ayah??entah..saja gatal nak letak...muahahaha...**

Tapi inilah asam garam bila dah jadi mama dan punya anak kecil yang rasa ingin tahu dia semakin meningkat dari sehari ke sehari...bila rasa ingin tahu makin meningkat bermakna...mama dia pun perlulah lebih advance setapak lagi dari si kecil dan mampu mengikut rentak perubahan kehendak dan rasa ingin tahu si manja...namun,walauapapun Rizqullah selalu me'remind'kan mama tentang zaman kanak2 mama...sungguh indah rasanya dan mama nak Rizqullah pun rasa perkara yang sama seperti mama...zaman kanak2 yang indah dan free from problem...

Ermm...alamak,panjang plak perenggan penutup...hihihi...okaylah,cuku dulu entry buat kali ini...Till my next update...salam sayang buat semua...

Have a nice and beautiful day!!!


8 comments:

myza said...

wah ank akak terjah h/bag mama dia ye patut la ralitt je buat projek diam2..hehehhe nasib baik rizqullah yg terjah kalau TV3 melodi terjah lg haru ..hihihiii

blogwalking jap :)

sha said...

cute..
biasa la budak2 kan spy utk mamanya. hihi~

Aku_Insan said...

rilek2,,jangan smack down dak kenit tuh.. hehe..

chumell la Rizqullah!

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.ziarah sini..:)
Sudi2 ziarah blog saya eh^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/
(^____^)

Maslina Roslan said...

Myza,

Itulah...diam2 je dia buat project tu...grrr...sabar jelah dengan dia...entah apa yang best skodeng beg mama dia...hehehe

Maslina Roslan said...

Sha,

Betul tu...spy tak bergaji ayah dia jugak tu..nanti ayah dia balik mesti report itu ini...huhuhu

Maslina Roslan said...

Aku iNsan,

Smack down manja je ngan dia...hihihi...

Thanks dear fro dropping by...chumell ke???huhuhu...biasa2 je

Maslina Roslan said...

アヌム ちゃん~~

Thank for dropping by...

 
Real Time Web Analytics