April 21, 2011

An evening in Playground....

Entry di playground lagiiii....
Tak habis-habiskan Rizqullah dan mama ke playground...
Hehehe...dah tu...ini jelah perkara yang boleh buat Rizqullah melihat alam sekeliling sambil belajar melihat aksi orang lain...bagi dia lihat kepelbagaian manusia dan kepelbagaian hidupan alam semesta ini...exploration and learning never ends...

Tapi kali ni...Rizqullah gi playground bukan sebab nak main swing sangat pun...
Tappppiiiii...Rizqullah nak menonton perlawanan bola sepak...

Tak percaya ke???
Percayalah...tapi ini league kanak2 je...hehehe...league SS3...hihihi...
Dan ketuanya???adalah..nanti mama share siapa ketua bagi kumpulan bola sepak ni...
Kalau rajin...teruskan lah membaca...hihihihi...

Dan seperti biasalah...tiada serinya blog mama Rizqullah tanpa gambar penghias blog ini...and let's picture send the message...

Rizqullah dan Pak Su Rais...
Tak dernya ayah...Pak Su lah tempat Rizqullah menumpang kasih...
Pak su plak layankan je Rizqullah...
maklumlah anak buah kesayangan...

 Halwa mata...
Buaian ni dari zaman mama kecik lagi dah ada...
Alhamdulillah..masih gah lagi berdiri di sini...
Berhemah betul penduduk kat sini gunakan playground nih...

 Kesian dia...main sorang2...
Eh..silap,ngan mama...tapi bila mama sibuk menembak...
Terpaksalah Rizqullah self service...
Kalau ayah ada...dah tentu ayah yang temankan Rizqullah kan sayang... 

 Bakal pemain bola sepak kebangsaan???
Oh...lupa nak cer...apa yang Rizqullah pandang tu...
Time ni Rizqullah kusyuk memerhati abang2 dan Pak Su bermain bola sepak... 

Rasa ingin 'join' yang menebal...
Semakin lama...semakin dekat plak dia dengan 
tempat budak2 tu main bola sepak...
Nampak tak di mana Rizqullah??
**Mama dah kotakkan kedudukan Rizqullah...** 

Tengok tu...masih berdiri lagi berdekatan dengan kawasan bola sepak...
Dengan harapan.....(sila isi tempat kosong.) 

Dan inilah ketuanya...siapa lagi kalau bukan Pak Su...
Haihhhh...bikin mama panas hati je ni jejaka sorang lagi nih...
Dah lah kaki tu terkehel tak baik lagi...
Tak boleh kalau 3-4 bulan tak main bola... 

Rizqullah yang merajuk akhirnya dan membawa diri...
Kesian pulak mama tengok Rizqullah...
Alahai...anak mama sayang...
Rizqullah kecik lagi anakku...baru je setahun usiamu...
Dah ada hati nak main bola sepak nih.... 

Dan ini antara aksi Rizqullah selepas di'reject' permohonan untuk 
menyertai permainan bola sepak berkenaan atas 
faktor usia dan ketinggian...hehehe...
Cian dia sedih je bila Pak Su suh Rizqullah gi kat mama...
Sabar ya sayang...nanti ayah balik leh main bola sepak kat Taman... 


Ini adalah antara aksi Rizqullah ketika mama bawak dia ke Playground di taman perumahan kami...tak pandai yang kecik tu...ada hati nak join abang2 tu semua main bola sepak...mama faham sayang...tapi Rizqullah kecik lagi...nanti lagi 2-3 tahun barulah Rizqullah boleh join...buat masa sekarang ni,Rizqullah jadi pemerhati je dulu...tengok skill2 yang ditunjukkan dulu...belajar dari situ...nanti sampai masanya,barulah praktikkan ya...


Okaylah...kali ni perenggan penutup mama tak mo taip panjang2...cukup dulu setakat ini...till my next entry update tentang anak kecil yang selalu menghidupkan hidup saya dengan keletahnya...salam sayang buat anda semua,terima kasih sebab sudi baca entry mama Rizqullah ini...


Have a nice and pleasent day...

2 comments:

apik pehe said...

huhu..minat yg mendalam kt bola tu..kena asuh awal2..hehe

Maslina Roslan said...

Apik,

Dia mmg minat sangat dengan bola..kat dalam rumah je ada 3-4 bola..asal jalan je dia tendang bola tu...cuma dulu dia selalu main dengan ayah dia...huhuhu

 
Real Time Web Analytics