April 8, 2011

Funtime at Playground!!!

Dulu-dulu...masa mama kecik-kecik...di sinilah tempat mama berlari dan bermain buaian serta macam2 lagi,tapi kini...ini jugaklah tempatnya Rizqullah bermain dan berlarian ke sana ke mari...dan paling best,taman permainan ini tetap maintain dan semua permainannya elok je...impress mama dengan warga SS3 ini...semuanya dijaga rapi oleh jiran tetangga...


Dan on last 25th March 2011,lepas mama dan Rizqullah menterjah Mattel Warehouse Sale kat Atria Mall....kami singgah ke taman permainan di kawasan perumahan kami ini...mama sesaja bawak Rizqullah main swing,slide and see saw...maklumlah,dah 2-3 hari mama mengabaikan dia dan asyik balik lewat malam due to work...so,sebagai gantinya...mama spend the whole Friday bawak Rizqullah jenjalan dan main kat taman permainan...


Dan macam biasa....tiada serinya entry mama Rizqullah tanpa aksi anak kecil yang selalu menceriakan hidup saya...tanpa dia mungkin hidup saya tak seindah biasa...tanpa dia mungkin hidup kami suami isteri tidak sebegitu bermakna....


"Buai Laju-laju,sampai pokok sena...
Apa dalam baju sekuntum bunga cina.."
Layan betul Rizqullah naik buai...

Antara kanak-kanak yang sibuk bermain-main di taman...
Happy je wajah mereka...tiada kerisauan tentang hal dunia..
Bestnyaaa..rindu plak zaman mama jadi anak2 kecil... 

Rizqullah yang happy bermain di taman...

Sempat lagi main dalam gelung...
dan bercak-cak dengan mama dan bibik..

Dah penat berlari-lari...
Time tuk cabut rumput plak...
Mama tak marah ke Rizqullah main pasir dan rumput???
Tak...mama tak marah pun...sbb ayah cakap 
bagi je dia explore alam semesta ini...
One of the learning curve of baby@toddler...

Dannnnnn...
Ini plak adalah...awek cun Rizqullah...
Tiap2 pagi dan petang mesti berjumpa depan rumah...
Main lari2 depan umah..bergelak ketawa...

Amacam???
Cantik dan comel tak GF Rizqullah ni...
Cam anak patung je mama tengok dia...so lovely je...

Bila dua rakan bertemu di Taman permainan...
Haih...pening mama camni nanti kalau taste Rizqullah ala2 pan-asia nih...

Alia jeles ke bibik bersihkan tangan Rizqullah...
Dua-dua pun sangat manja...haih,yang paling buat hati mama kembang kejap..
Bila lihat Alia pimpim Rizqullah main slide...
Alahaiii...leh buat menantu nih...

See...dah join the crowd...
Tak pandai yang kecik...nak jugak join abang2 yang besar2 tu..
Tapi semua pun ok je...nak main2 ngan Rizqullah jugak...


Okay...ini antara aktiviti Rizqullah dan mama bila mama bercuti...yang pasti sekarang ni taman permainan ni dah jadi tempat persinggahan petang minggu kami...mama dah jarang bawak Rizqullah ke shopping mall...ini untuk mengelakkan mama shopping barang2 yang tidak diperlukan...hehehe...maklumlah,kaki shopping...huhuhu...tapi yang pasti mesti ada satu toy untuk Rizqullah kalau balik dari mana-mana shopping mall...dan uci dah sound baik punya kat mama,sbb terlalu banyak sangat toys Rizqullah...huhuhu...

Hmm...seronokkan jadi kanak-kanak ni...tak der masalah yang nak dipikirkan...bahagia je rasanya,really missed my childhood life...kalaulah masa boleh di putarkan balik...
Dah..dah..cukup dulu bebelan di petang Jumaat ini...ni kepala tetiba pening plak,dah lah malam ni nak kena stayback..adeehh...kesihatan plak mengganggu...doakan semuanya selamat untuk kami yer...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice and pleasenr weekend...

1 comments:

myza said...

amboi taste pan -asia mcm zizan plak :P

 
Real Time Web Analytics