April 1, 2011

Grand Gathering 'Geng Kapal'....(cont..)

Sambungan lagi citer Grand Gathering Geng Kapal...tak banyak pun picas yang sempat mama captured during this event...entah kenapa mood nak menembak hilang on that day...hehehe...maybe my jantung hati is not there kot...padahal Rizqullah bukan ada kacau mama pun...dia sedap je tido dalam stroller,selain tu bibik pun ada sama melayan dia...


Ataupun maybe sbb mama kepenatan kot...hehehe...apa2lah...yang penting mama captured  banyak gambar Rizqullah dan GF dia yang sorang tu...terimbau plak kenangan di Terengganu...bestnya berpuasa dengan Kizkiz and Family...mama sama2 masak dengan mama kizkiz tuk juadah berbuka puasa...very the happy moment,entah bila lagi dapat merasa camtukan...nanti I dah ada umah sendiri mai ler datang yer mama kizkiz...kita main2 masak2 kat dapur...muahahaha...


Okay..meanwhile tunggu lunch time...mama kizkiz ajak kami ke umah dia...terima kasih Yana@mama kizkiz sbb sudi ajak kami tumpang berteduh dan membersihkan diri di rumah anda...sesambil tu ada gak masa tuk Rizqullah dan Kizkiz main berdua...really bermakna kali ni kedatangan kami ke sana...which is mmg niat nak jumpa you and Kizkiz sesambil attend gathering...very the syooooookkk dapat photoshootkan anak kita berdua...gambor2 anak2 kita...next entry yerrrr...


Okay...jom tengok dulu antara yang sempat mama edit dan tepek di sini ketika event lunch dan penyampaian hadiah serta bergambar beramai-ramai....


Zaaassss...layan ek gelagat dan aksi isteri2 warga kapal ini bersama keluarga memasing...

Kizkiz yang comelious...
auntie suka bila Kizkiz buat mulut ikan...
Comel sesangat...rasa nak gigit2 je....

Inilah dia orang yang 'tolong' sepahkan bilik Auntie Yana with toys...
Sorry yer yana Rizqullah buat sepah bilik you...
Mesti penat you kemas balik...
Huhuhu...segan dah nak gi umah you...

Inilah dia president untuk Grand Gathering ini...
Orang yang berkerja kuat di belakang event ini...
Siapa lagi kalau bukan Kak Liza...

Keluarga Kak Rafidah...
Ada ramai lagi yang mama tak sempat nak berkenalan...
huhuhu...maklumlah,datang pun drop by kannnn...

Hehehehe...some cute momentos by Shiela...
Ni meniru gaya si Kizkiz...molot ikan...

Sementara orang dok bising2 bagi hadiah dan macam2...
Ini budak sedap je tido dalam stroller...
Seee ayah...senangkan mama jaga dia...
Bila ayah balik je 'gedik' dia semacam...
Suka buat mama naik darah...
so,ayah dok diam2 atas kapal arr ek...
Hihihi...x derlah,gurau je...just nak bagitau 
kat ayah yang Rizqullah is a good boy...

Mama2 blogger yang di apit oleh ibu2 vogue...
From left...Farah@Mama Adam,Yana@Mama Kizkiz,Nurul@Mama Yaya,Yat@Mama Qies,Mas@Mama Rizqullah dan Shiela@Mama Jamie...

Antara pemandangan di Permaisuri Resort...




Mama Kizkiz,Kizkiz and Papa Kizkiz...
One happy family...semoga mereka bahagia selamanya...

Wartawan Jelita yang sedang menginterview...
Opppss...lupa nak cerita,gathering ini telah dicover 
ceritanya oleh Wartawan dari Majalah Jelita...
Tak tahulah bila ceritanya keluar...but a big clap buat organiser...

Haaaa...inilah dia bila sekali geng kapal berkumpul...
Sungguh the grande gitu...habis pintu masuk ke 
Resort kami block sbb nak bergambar..
Ekekeke...anyway,it's was fun being there melihat semua super duperwoman with superkiddos yang tabah melalui liku hidup tanpa insan yang bergelar lelaki dan suami...
Selain itu,mama pun sempat mendengar camne mereka menghadapi bermacam dugaan...salute pada mereka semua...

Ini adalah antara orang kuat yang menjayakan Grand Gathering ini...
Chaiyookkkk and Congratulation to all of you...

Okay...tutup sudah entry tentang Grand Gathering 'Geng Kapal' ini...satu yang jarang2 anda baca di blog2 lain...pasti ramai yang tertanya bagaimana wanita2 ini menjalani hidup mereka tanpa insan yang bergelar lelaki dan suami...bagaimana mereka mengharungi kehidupan berbulan2 tanpa suami...kalau rasa nak berkenalan dengan mereka...leh cari link2 blog yang sempat mama linkkan di sini...under 'Cinta Kapal'...

And happy reading about their life dan semoga mereka2 ini dapat memberi semangat pada semua wanita di luar sana....sesungguhnya bukan mudah untuk mengharungi semua seorang diri...

Mama Rizqullah juga superwoman ke???hohoho...mama Rizqullah biasa2 je...taklah superwoman mana pun...just an ordinary women,mother and wife,menjalani hidup seperti insan yang lain...ada kerjaya,ada keluarga dan ada kehidupan yang tersendiri...

Okay...cukup dulu entry kali ini...insyaallah,tengah malam sikit update lagiiii...hehehe...

Ada benda best mama nak share nanti...ekekeke...apakah iaaa???

Tungguuuuu...




0 comments:

 
Real Time Web Analytics