April 25, 2011

Happy belated birthday Mak Lang...

Entry tertunggak nih...sorry ya Mak Lang Zetti...
Mama Rizqullah sibuk bangat deh kebelakangan nih...
Di harap memahami ya...kesibukan kerjaya yang makin entah hape3...hehehe...
Walauapapun,i'm enjoy with it...sekurangnya masa terisi dan dapat jugak income everymonth...hujung tahun tunggu big bonus...weeehuuu!!!

Okaylah..back to the main tittle entry ini...
Birthday Mak Lang Zetti...dah meningkat usia setahun lagi adikku ini...
Dan seperti biasa...dalam family kami pasti ada sambutannya walaupun sekecil mana...
Pasti setiap kali hari lahir sesiapa macam dah boleh agak suprise tu...
Cuma hari tu Mak Lang ingatkan dah tak der suprise sbb dia sedap je tido...


Dan dalam sedap2 tido tu Mak Lang Zetti kena kejut oleh mama...
(Harap maaf,gambar tidak dapat dipaparkan di sini...)
Dalam terkebil-kebil mata...tetiba kami semua nyanyikan lagu Happy Birthday to you...
Mak Lang dengan mata yang merah terpaksa meredhakan jelah kejutan dari kakak2 dia ni...hehehe....dah lah sedap tido,sekali kena kejutan camtu sekali...hiihihi..namapun suprise kaaannn...


Okay...pas semua dah settle,ini gambar yang semenggah sikit...tak leh arr semua pun nak letak sini yer...sikit2 sudahhh...jom layan kemeriahan majlis kecil+ciput kami ini menyambut hari lahir adik kesayangan saya dan makcik kesayangan Rizqullah...Nor Izzati Mohd Roslan....macam biasalah,let picture send the message to you...

Kek yang dibeli senyap-senyap untuk Mak Lang Zetti....
Beli kecik je sbb yang nak makan hanya 5 + 1/2 orang....
Karang membazir je beli besar-besar...

Over okay budak teruna sorang ni...
Asal orang nyanyi lagu "Happy Birthday" je dia yang suka...
Pastu buat2 cam nak tiup lilin...
**Ermmm....setakat ni mama tak der plan lagi nak buat 2nd birthday party tuk Rizqullah...tapi jika keadaan mengizinkan,insyaallah akan ada...tapi kecil-kecillan je...**

Yeaaaahhh!!!walau sesiapa pun punya birthday...
Dak kecik sorang ni mesti interprem sama okay...
Hahaha...pastu Rizqullah perasan lebih...ingat tu birthday cake dia...
Hihihiihi...jangan marah ya sayang...
Birthday Rizqullah bulan 9 nanti...
mama plan nak holiday since 16th Sept tu cuti Malaysia day...

Adegan potong cake pulak yaaaa...
Rizqullah memang suka bab-bab tiup lilin dan potong cake...
Orang suh duduk tepi pun dia tetap nak duduk di riba...
Haissshh..sabar jelah anak teruna saya ni...
Anak kecil yang sangat manja....

Aksi Rizqullah dan Mak Lang Zetti...
Love this moment...apa je yang Mak Lang dia buat...
Pasti Rizqullah imitate balik...

Akhirnya Mak Lang dapat bergambar seorang diri bersama cake harijadinya...

Mak Lang Zetti dan mama Rizqullah...
Please buat2 tak nampak eyebag mama Rizqullah yaa...
Tak cukup tido due to project delivery...

Dan perkara wajib ada tatkala sambutan hari lahir keluarga kami...
Bergambar sekeluarga...dalam gambar ni kekurangan ayah dan Mak Teh Mieza...
Ayah di laut dan Mak Teh di Uitm Melaka...
Dan perkara yang paling mama suka dalam pic ni adalah...
Rizqullah senyum dan pandang camera...

Ini adalah antara gambar2 pilihan majlis sambutan hari jadi kejutan buat adik kesayangan saya...nama pun kejutankan,jadi sila maafkan kami yang berkeadaan selekeh je...biasalah kat umah kannn...hehehe...

Apapun,Selamat Hari Lahir yang ke-23 buat Mak Lang Zetti...semoga dipanjang umur dan dimurahkan rezeki serta dalam lindungan Allah swt selalu...sambutan makan-makan,kita postponed sampai habis Final Exam yerrr...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice and calm day...
Jangan Monday blues ya...take it as starting a good day...:-)

0 comments:

 
Real Time Web Analytics