April 28, 2011

He's having flu and fever...

Hari ni mama balik lambat lagi....haih,kesian anak kecil mama kat umah...dah lah tengah flu dan demam...mama pulak kena standby kat opis...ayah plak jauh di Jepun sana...be strong ya my son...I know you are strong boy...nanti mama balik,mama spend masa ngan Rizqullah yer...i'm sure you'll missed me a loooooooot...biasanya time petang2 muka mama dah terjojol depan pintu sambil terus didakap erat oleh Rizqullah...pastu mulalah Rizqullah mengada-ngada cakap itu ini kat mama...kadang2 tu belum sempat mama bukak tudung pun,Rizqullah dah suh mama "Dodok"(duduk)...hehehehe...

Sejak dah pandai cakap few words ni...banyak yang Rizqullah buat mama rasa senang hati dan bersyukur mengandungkan Rizqullah...walaupun tika mengandungkan Rizqullah mama selalu dirundung sedih kerana bermacam-macam dugaan...tapi kini Rizqullah senantiasa menggembirakan hati mama selalu...terima kasih Allah swt,sesungguhnya Kau Maha Mengetahui segala-galanya...


Dan semalam Rizqullah sekali lagi buat mama rasa berbunga-bunga hati....Rizqullah dah pandai say "Thank you"...Ya Allah,sungguh tak sangka anak kecil ini pun dah mula pandai berbahasa...alhamdulillah...syukur2,mudah-mudahan Rizqullah akan terus menjadi anak yang soleh dan membanggakan mama dan ayah hendaknya...segala doa mama hanya untuk mu  sayangku...i'm sure ayah pun rasa bangga dengan progress Rizqullah yang semakin hari semakin bijak mengambil hati mama...

Kalau cakap pasal bodek...Rizqullah is the 'King' of bodek...hahaha..ini surely ikut mama,sbb mama dulu kaki bodek arwah angku...what ever I want,bodek2 arwah angku mesti dapat...so,mama tahu Rizqullah ikut resmi siapa yang pandai sangat membodek tu...so ayah,please beware yerrrr...ops,bukan...so mama,please beware yerrrr...hahaha...

Apapun,mama rindu sangat kat Rizqullah di kala ini...dah lah tengah flu dan demam anak kecil mama ni...kesian selalu kena tinggal dan kurang kasih sayang dari mama dan ayah...tapi  walauapapun,mama akan make sure weekend is only for you my dearest son...insyaallah,nanti ayah balik kita sekeluarga jalan2 puas2 yer...insyaallah,kalau ada rezeki lebih nanti...kita holiday puas-puas sekeluarga...spend the best quality time together as one family...

Okay...cukup dulu entry mengisi masa lapang ni...erm,x jugak lapang...sambil menaip ni mama tgh check data...pening kepala mencari mana sebab...huhuhu...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice rest with family... 

4 comments:

Ena Mazly said...

get well soon rizqullah...

Maslina Roslan said...

Thanks Kak Ena,

Kesian si kecik tu...camnilah bila jadi anak pelaut dan mama yang ada kerjaya...selalu ditinggal-tinggalkan...huhuhu

apik pehe said...

hehe..bestnyer ader anak....biler la apik nk kawen nih

Maslina Roslan said...

Apik,

cepat2 dirikan masjid...pastu buat baby banyak2 ek...:-)

 
Real Time Web Analytics