April 7, 2011

Hot Balloon at Putrajaya???

Entry tertunggak lagi ni...tapi x ler lama sangat tertunggaknya...
Adalah dalam masa 2-3 minggu je...hehehe...
But...still ok lagi kannn...still laku lagi ceritanya...

On last 20th March 2011....mama sempat bawak Rizqullah jalan2 dalam hujan di Putrajaya...
Kenapa dalam hujan???sebab masa kami sampai ke sana...cuaca amatlah tidak memberangsangkan....hari hujan dengan lebatnya...sabar je kak bedah rasa...
Tujuan kami ke sana...nak shopping marshmallow untuk Rizqullah...
Kenapa jauh sangat kannn setakat nak beli marshmallow???

Sbb hari tu dapat beli marshmallow yang sedap kat Karnival WOW...
Harapan ke sana,ingat dapat jumpa gerai tu balik...
Tapiiiiiii...kami hampa sbb x der pun gerai2 yang best masa tu...

Belon panas???haih...jangan haraplah...
Nampak bakul dia je bawah khemah....huhuhuhu....

Tapi...walaupun hujan,kami tetap berphotogedik santai di dalam hujan bersama payung tajaan Maybank... oleh itu,mama nak tepek sikit gambar photogedik dalam hujan kami semua...layaaannnn....

Model tak berbayar payung Maybank...
Ekekeke...inilah Mak Lang Rizqullah...
Happy birthday sis...
hari ini dah masuk 22 tahun Mak Lang Rizqullah ni...
May Allah swt always bless you...

Model kacang peace plak...
Hehehe..ini Mak Ngah Rizqullah...
Umur dia...rahsia...hehehe...

Rizqullah with mama...
Ini jelah gambar yang semenggah sikit...
Yang lain Rizqullah dok pandang tempat lain...
Huhuhu...bila mood nak bergambar datang...
Penat mama melayan...bila tak der mood...
Haih..x cun gambornyer...

Antara aktiviti yang ada...
Walaupun hujan...namun tetap ramai yang datang ke sini...
Tapi masing2 hampa sbb belon panasnya tak der...

Cik adik manis dengan payung comelnya...
Entah anak saper tah ni...
Mama main snap je...comel je payung atas kepala dia tu...

Ini plak model kecil tak berbayar untuk payung Maybank...
Sibuk okay nak pegang payung tu jugak...
Sib baik pandai pegangkan...
leh mama menembak dengan aman sikit...

Dalam hujan pun jadi gak bergambar di depan pentas...
Walaupun belon panasnyer tak ada poooonnn...
Inilah dinamakan photogedik...hehehe...

Okay...inilah keadaan Putrajaya yang basah ketika kami ke sana...konon nak tengok belon panas...haaaah,amikkan...nampak bakul dia je...huhuhu...dah lah tu,dalam hujan pun orang ramai masih lagi beratur untuk merasa naik belon panas...ayah,next year...kalau you masih kat darat time karnival belon panas ni...apa kata kita sekeluarga cuba naik belon panas...mesti best kan???


Mama dan Rizqullah plak...dah tak larat nak meredah hujan...tak sampai 40 min pun kami di situ...pastu terus zaasss balik ke KJ...tak sanggup berbasahan di sana...


Okay..cukup dulu bebelan malam ini,mau tidokan Rizqullah ni...dia dah meraung suh mama tido sebelah dia...


Till my next entry....salam sayang buat semua...


Have a beautiful day!!

2 comments:

nida husna said...

tgk pasal belon panas ni kat majalah 3 tapi tak rasa nak pi pon..hehhhe

Maslina Roslan said...

Nida,

Saya pun saje je pegi...niat bukan nak tgk belon pun..tapi kesian org ramai yang beratur dalam hujan nak naik belon panas..huhuu

 
Real Time Web Analytics