April 29, 2011

I'm falling in love...

"I'm falling in love for a million times...
Serius...tak penat-penat asyik jatuh cinta pada DIA nih...
DIA jugaklah yang selalu jadi peneman tatkala diri sedang kesepian...
DIA juga selalu buat diriku ini terasa bahagia dan dihargai...
Walaupun DIA jauh beribu-ribu batu dari ku...
Walaupun DIA sendiri sedang kepenatan dek kerana kerja yang tak pernah putus...

TAPIIIIII...

DIA tetap menemaniku walaupun hanya di talian telefon....
Memastikan isterinya ini selamat di pejabat semalam...
Memastikan isterinya selamat sampai ke rumah di tengahmalam hari...
**Tahulahkan jalan2 kat KL ni,tengah malam macam2 hal boleh jadi...pendekkata bahaya di mana-mana kalau sorang pompuan driving tengah malam di KL...**
Dan jika punya kesempatan....pasti ada jambangan bunga untukku darinya tatkala diriku sedang 'DOWN'...

Oh!!!I keep falling in LOVE with him again,again and again..."

Inilah kisah mama Rizqullah malam tadi yang terpaksa berkerja lebih masa sbb tanggungjawab kerjaya(it's norm for IT people)...tapi walaupun begitu,walaupun seorang diri di pejabat...I have my husband accompany me during that time...jadinya taklah keseorangan...ada teman borak2,walaupun kami berada jauh beribu batu antara satu sama lain...walaupun hanya suaranya di HP yang kedengaran,tapi dia tetap temankan isteri dia di pejabat....walaupun mama dah repeat banyak kali remind pasal bil telefon yang bakal mengayakan 'MAXIS' sbb sah-sah beribu-ribu...suamiku tetap berdegil nak temankan isteri dia...rasanya berpuluh kali cakap 'bye' kat dia...tapi dia sedap lagi sambung cakap itu ini...

Alahaiiiii....inilah dia suamiku....walaupun jasad dia x bersamaku disini,tatkala itu...but I still can feel his love around me every each and seconds in my life...waduh,waduh...terasa berada di Taman Rashidah Utama...erk,apa kena mengena...hihihi...

Dari zaman bercinta,mendirikan rumah tangga dan kini punya anak satu...alhamdulillah,we are still in LOVE always...kalau dia ada di darat nih,dah tentu dia akan temankan ku dipejabat bersama-sama Rizqullah...namun,kerana tugas dan tuntutan kerjaya masing2...kami terpaksa berpisah jauh...namun begitu kecanggihan teknologi tidak lagi membataskan hubungan ini...walaupun jauh beribu batu dan berada di negara lain...dia tetap temanku di pejabat semalam hingga tugasku selesai...

Setelah itu,sepanjang perjalanan dari pejabat ke rumah he still on the phone with me...terima kasih sayang sbb temankan girlfren you ni sampai selamat sampai ke rumah...Teringat plak dulu time2 kita tengah hangat bercinta...camni jugaklah kita,you akan temankan I dari pejabat sampai ke rumah..walaupun hanya di telefon...you selalu cakap akan temankan I walau penat camne sekali pun and to make sure orang yang you sayang ini sentiasa berada dalam keadaan selamat...Thanks dear,really love it...


Terasa diri sangat bertuah punya kamu,En Redzuan dalam hidup saya...sebab inilah saya pilih awak sebagai suami walaupun ramai lagi calon lain...the way you love me membuatkan saya terbuka hati untuk menerima dan seterusnya mencintai awak selamanya...awak selalu buat saya rasa bahagia,awak selalu buat saya tersenyum,awak selalu berada bersama saya tatkala saya memerlukan seseorang,awak selalu tahu cara menghargai saya sebagai wanita,awak selalu bantu saya tatkala saya terjatuh...

Oh...I keep falling in LOVE with you again and again...

LOVE YOU SO MUCH MOHAMAD REDZUAN...

Siapa cakap kawen dengan sailorman ini tak best...huhuhu...bagi saya,i'm happy and feel blessed to be married to him...his definitely my the other missing half and now I've found it and will kept it till my last breath...

Till my next entry...maaf yer,mama Rizqullah in the mode of "Bunga-bunga cinta" hari ini...

Salam sayang buat semua...

Bercintalah walaupun jarak membataskannya...
sesungguhnya perasaan cinta itu tidak boleh ditukar ganti...
Feel your love with undefined love...

6 comments:

BabyIntan said...

Alahai sweet nya ur hubby...bestkan bila kita senantiasa berada dalam 'CINTA' :)

Latest n3: Lapan Kali Di Bius!

|| a - j . E . E || said...

best2!! sweet sangat kan.. semoga bahagia selalu :D

Maslina Roslan said...

Kak Intan,

Alhamdulillah,kebetulan dia ada kat Jepun dan dapat line telefon...best dan berbunga-bunga rasa hati bila kita sentiasa berada dalam mode 'CINTA' ini...:-)

Maslina Roslan said...

Ajee,

Best bila ada yang teman tatkala kita tengah tension...dah lah dok opis sorang2...haih,sib baik dia teman bercakap..kalau x mau macam2 bunyi didengari...huhuhu...

dilazfamily said...

salam kenal.
sungguh romantik.
semoga berbahagia selalu

Maslina Roslan said...

Dilaz,

Salam kenal juga...terima kasih,sekali-sekala je dapat camni...syukur time memerlukan dia ada di sini...

 
Real Time Web Analytics