April 1, 2011

It's been 4 wonderfull year...

It's 1st April 2011...and I know it's april fool...
Tapi bagi kami tarikh itu adalah titik permulaan segala-galanya...
Satu tarikh yang tak akan mama lupakan untuk selamanya...
Tarikh keramat yang menceritakan rasa isi hati kami berdua...

I'm sure...hubby pun pasti tersenyum besar bila teringat tarikh ini...
Teringat lagi dan masih segar dalam ingatan kata2 dan lafaz lamaran si dia untuk-ku menjadi suri dan teman hidupnya untuk selamanya...patutlah bila mama cakap kat si-dia yang mama nak terima lamaran lelaki lain punyalah marah kat mama...bagi macam2 contoh kat mama,kalau lelaki tu camnilah,kalau lelaki tu camtulah....amboiiiii,rupanya best buddies@best fren mama ni menyimpan hati pada mama ketika itu....hehehe...alhamdulillah,kini kami telah pun sah menjadi suami isteri dan melayari bahtera perkahwinan ni masuk tahun ke-3...masih jauh lagi pejalanan perlayaran kami ini...

Thanks pada Kak Eifa yang banyak membantu mama tuk mengorek apa dalam hati ayah ketika itu...tanpa kak eifa,mungkin sampai bila pun mama tak tahu yang ayah rupanya menyimpan hati pada mama...

Masih segar di malam tepat masuk je 1 April 2007 ,En Redzuan melafazkan kata2 lamaran dia pada mama...Waaahhh,sangat terkejut jugak sebenarnya sbb tak sangka yang dia bleh jatuh hati pada gadis yang sungguh x trendy ini...kenapa mama cakap camtu sbb mama tak suka sangat berfesyen bagi mama biarlah biasa2 je,make up pun...errr,leh kira berapa kali je mama beli make up...oh,tak lupa jugak perkataan "Gotcha" itu telah menjadi permainan gurauan kami saban hari dan even sampai sekarang...so happy being with him and appreciating every moment and second with him...

Dan kini sudah 4 tahun rupanya kami bercintan-cintun and still counting...bercinta beberapa bulan pastu terus merancang untuk berkahwin..at the end of 2008 iaitu pada 12.12.2008...kami mendirikan rumahtangga dan 15.04.2009 di kurniakan seorang cahayamata yang menyerikan hidup kami...how's fast time flies so fast...


Ini ada detik permulaan segalanya...miss you my love and hope you are here to celebrate our love...orang2 dalam gambar inilah yang banyak membantu dalam percintaan mama dan ayah...Thanks Kak Eifa atas segalanya...semoga akak happy selalu dan bahagia selalu sepertimana saya....


Okay...cukup dulu entry ini...nanti berderai plak air mata sbb rindukan orang laut saya ni...lagi 4-5 hari baru dapat dengar suara dia...wahai angin bayu,sampaikanlah rasa rinduku padanya...Ya Allah,Kau lindungilah kekasih hatiku,suamiku dari sebarang ancaman dan musibah...aduuuh,saat camni memang terasa kerinduan yang bersarang di hati...


Till my next entry,salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice and beautiful weekend!!

0 comments:

 
Real Time Web Analytics