April 27, 2011

It's Rayyan Birthday Party!!!

"Happy Birthday Rayyan sayang...
Semoga jadi anak yang membanggakan mummy dan daddy mu..."

On last 16th April 2011,mama and Rizqullah went to Kak Zurena son Birthday Party...Rayyan is turning to 3 years old...i'm sure there's a lot of wonderfull moment that kak Zurena kept during raising up Rayyan...from her face I can see that she is proud to have both of her child always with her....Oh,kak Zurena also was one of mama's seaferers wifey fren...met her in one 'Geng Kapal' event...previously only known each other from FB and blog...


Thank Kak Ena for inviting us even though we are only met and known through FB and blog...really appreciate the invitation given to us...and syukur alhamdulillah,Rizqullah and me sampai jugak walaupun hanya berdua je...we are so sorry for a bit late...maaf jugak pada sesiapa yang nak jumpa Rizqullah...mama Rizqullah pohon maaf yer sbb tak berjaya temukan anda dengan Rizqullah...(ohoho...tak sangka anak kecil saya ni pun punya peminat,walauapapun mama dan ayah tetap jadi peminat No 1 Rizqullah sampai bila-bila...)...we are there around 6 pm,kebetulan jugak petang tu Rizqullah pun sedap tido dan mama plak tak sampai hati nak kejutkan dia...maklumlah,takut jugak di cranky nanti bila di majlis orang...so,biarlah lambat asalkan senang mama nak handle Rizqullah nanti...


Dan since kami sampai lambat...ini jelah hasil tangkapan yang dapat...ehehe..layan jelah yer apa yang ada...zassss...

Banner Birthday boy...
Sila abaikan tarikh di banner tersebut ya...
Tarikh sebenar adalah 16 March 2011...
Happy Birthday Rayyan yang comel dan handsome...

My little boyfriend yang sentiasa melekat je kat mama dia...
**Sila abaikan Rizqullah makan guna tangan kiri...pening dah mengajar suh makan tangan kanan...kiri jugak jadi pilihan...**


 Mama Kizkiz,kizkiz and Kak Ena...
Apalah yang kizkiz pandang tu???
Terpegun ya dengan kecantikan auntie Ena??

Okay...dah tukar makan tangan kanan pulak...
Alhamdulillah...Rizqullah is so behave...
Senang mama nak jaga dia while makan...

Lepas makan...wajib tengok apa yang berlaku diluar...
Oh no...this time Rizqullah dah discover ada big pool kat luar....
Penat gak mengelakkan dia dari terjun dalam pool...
Nape mama tak bagi je Rizqullah mandi??
Sebab nanti dia x mo keluar...
huaaa..tak pasal2 mama kena tahan malu sbb Rizqullah menjerit marah...
so,untuk mengelakkan perkara tersebut dari terjadi...
baik tak bagi Rizqullah mandi pool....
selamaaaaaatttt...

kena umpan benda lain....
Luckily ada banyak balloon kat situ...
jadinya,selamat mama pada petang itu...
Bubbles dah tak laku sangat sbb Rizqullah dah 
selalu sangat main bubbles kat rumah... 

Kizkiz and Rizqullah...
Kizkiz geram ngan rambut abang Rizqullah ke???
Cacak2 ek...ke nak pinjam rambut abang Rizq?? 

Sebelum pulang....bergambar bersama...
First time mama jumpa kak arni...sangat peramah...
I lioke...thanks kak arni atas jemputan ke rumah...
Insyaallah...kami akan sampai ke sana suatu hari nanti... 

Ini adalah antara yang sempat mama Rizqullah captured...huhuhuhu...tak banyak sangat pun,bezday boy pun entah hilang kemana...hihihihi...tak perlah,janji dah jumpa mummy dia pun cukuplah....sekali lagi,thank you to kak zurena sbb sudi menjemput kami...insyaallah,kalau ada rezeki lebih tahun ni...Rizqullah punya bezday party jemputlah datang ya...


Till my next entry....salam sayang dan salam ceria buat semua...


**Thank to my silent reader dan jugak adik2 yang sudi follow blog akak ni...terharu tahu blog ni selalu jadi persinggahan adik2 semua...hope aksi2 Rizqullah dapat menceriakan hari2 mu...belajar rajin-rajin ya dan all the best for your final exam...study smart ya...**

10 comments:

LYAfrina said...

MERIAH & SGT2 CERIA BIRTH PARTY NI

LindaRahim said...

bestnyer...siap ada baner lagi. Hepi Birthday juga...semoga menjadi anak yang soleh...Insyaallah..

maszmadi said...

bestnyer birthday party... meriah

Doktor Love said...

comel2.
happy birthday to Rayyan.

Farhana Jafri said...

aiyoo~~ rizqullah trsgt la comel!! geramny tgk.. and bday parti tu tgk dri gmbar pon dh tau mmng meriah.. hik3..

jemput singgah ANASAURUS :)

Ena Mazly said...

Mas, thanks for coming.. ehehhe... sorry kalau terkurang layanan... insyaallah, nnt kita berbalas kunjungan pulak ye...

and pada linda rahim n doktor love, thanks for the wishes... ^____^

Maslina Roslan said...

LyAfrina,

Sangat meriah...tapi rugi Rizqullah sampai lambat...huhuhuhu...kalau x leh jumpa clown..

Maslina Roslan said...

Linda & Masz,

Meriah gitu di majlis tu...:-)

Maslina Roslan said...

Farhana,

Thanks dear...kembang kejap vontot mama dia...hehehe..majlis tu sangat meriah...:-)

Maslina Roslan said...

Kak Ena,

Tak per...saya faham,no problemlah kak...biasalah bila dah ramai,camtu jadinya..belum lagi majlis kawen anak nanti..hehehe...

 
Real Time Web Analytics