April 18, 2011

Make over uolsss...New header...new look???

Akhirnya...pemilihan template berakhir jugak...
Yang penting input dari juri laut mama ambil kira jugak...
Ayah kata nampak luas with this template dan tenang melihatnya...

Okay..since ayah dah bilang begitu...
Harus template ini saja yang dipilih...
**Baca dengan loghat ala-ala indonesia gitu yaaa...**

Mama pun berkenan jugak ngan template ni sebenarnya...
Dan oleh sebab itu...few modification telah dibuat...
Pada yang perasan...sebelum ini...blog ini kelihatan seperti ini...


Dan hari ini...sempatlah mama buat few modification kat template nih...
Buat sementara waktu semalam...pada siapa yang menjengah ke sini...
Anda pasti akan melihat rupa blog seperti ini...
Header bunga-bungaan dah hilang dan diganti dengan header gambar kami...
Pada yang ingat,ini adalah gambar yang ada kat footer blog sebelum ini...


Setelah itu...
Setelah mama fikir-fikirkan...adakah still nak guna header yang sama???
Termuncul plak idea nak makeover sikit gambar header tu....
Jadinya...sepantas boleh mama edit gambar untuk header...
**kerja2 renovation ini dibuat ketika Rizqullah sedang nyenyak tido dipetang Ahad..**
Pemilihan gambar pun main amik je dulu...
Saja nak bagi new fresh look sikit....

Tadddddaaaaaaa...inilah hasilnya....


Dan inilah dia hasil makeover pantas kilat dari mama Rizqullah...
Amik gambar2 Rizqullah dululah buat gambar header...
Lagipun blog ni memang untuk dia kan...jadinya...tak salah kot mama letak gambar dia...nak letak gambar2 kami bertiga...alahai,dah out dated dah gambar2 tu semua....huhuhu...maklumlah dah 2 bulan ayah tak der bersama kami...jadinya koleksi gambar yang ada pun...rasanya macam tak sesuai je nak letak di sini tuk jadikan header...

Okaylah...itu je nak citer,just a short one je...dah tak tahu nak buat apa lagi kat umah ni...rasa macam nak guna 3 column template pulaklah selepas ini...tapi,masih memikirkanya lagi nih...apapun,puashati sementara dengan template ini...ringkas dan luas pandangan...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua yang sudi click2 singgah sini dan baca entry ini...kalau ada salah dan silap bahasa..tolong tegur ya...i'm open for any comments...

Have a nice day!!!

11 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam maslina..cantik header baru!!mmg comel gambar Rizqullah dijadikn header.....

Zaidah said...

zai suka tengok gambar yang kat tangga tu...comel...

MataHati @ MH said...

comel jer header baru tu.. apesal serius benar mukanya..huhu

Ita said...

mas..tepek la satu muka rizqullah tgh senyum.. cute lau dia senyum..

Maslina Roslan said...

azatie,

Terima kasih...dah ketandusan idea ni nak buat header ni...tengoklah kalau rajin malam nanti tukar lagi...ekekeke....

Maslina Roslan said...

Zai,

Itulah...itu antara gambar fav saya...tengok dia happy sangat bila suh posing camtu...

Maslina Roslan said...

Matahati,

Masa amik gambar tu dia tengah sibuk tengok kanak2 lain bermanja dan bermain dengan ayah dorang...huhuhu...

Maslina Roslan said...

Ita,

Malam sikit kot saya adjust lagi header tu...semalam adjust kilat punya header...hehehe....nak cari gambar2 dak kenit tu yang tersengeh cam kerang busuk..hihihihi

Nasya Azman said...

erk..mama...sama pulak kite punya template..
nasib baik mama tukar header.. hehe :))

Maslina Roslan said...

Nasya,

A'ah...samalah...tapi saya dah edit sikit..inilah akibat dari mengoogle dan amik template free...hehehe

-oP_ida- said...

chantikk HEADER TUH...terbekenan suda..hihih

 
Real Time Web Analytics