April 3, 2011

Port Dickson Photoshoot...

Di kesempatan berjalan jauh haritu...mama pun sempatlah mem'photoshoot' kan Rizqullah di tepi pantai Port Dickson...sambil mengambil angin tengahhari di tepian pantai...sambil mengimbau kembali kenangan manis di tepian pantai....Serius teringat habis kenangan manis photoshoot kami sekeluarga di sini...di sinilah gambar2 photoshoot kami tempoh hari di ambil selain di sekitar perkarangan 'The Legend International Water Chalet,Port Dickson'...itulah first time kami buat outdoor photoshoot dengan Rizqullah setelah kami bergelar ayah dan mama...


Sungguh indah rasanya tika dan saat itu....dan pada 15 Mac 2011 yang lepas,mama sekali lagi bawak Rizqullah ke tempat kenangan terindah ini...Rizqullah pun happy datang ke sini sambil melihat jeti dan deruan air yang menghempas pantai...tenang je rasa bila berada di sana...walaupun ayah tiada di sisi,kami masih merasai seperti ayah ada di situ bersama kami...insyaallah,one day kita datang sini lagi yer ayah...kita photoshoot sefamily lagi...


Dan entry kali ni mama nak share hasil tembakan yang tak seberapa dari camera cabuk kami...Oh,yer...kawasan ni jauh sikit dari Teluk Kemang,tempat di mana selalu adanya fiesta dan macam2..kawasan ni further up sikit...tapi masih di persisiran jalan di PD tu...


Entry kali ni mama tak mo cakap banyak...semua gambar2 ini hanya untuk tatapan halwa mata sahaja....layannnnn...


**Ayah@My Love,still remember this place...Rizqullah and me were here to take some picture...thought of doing some photo-shoot of Rizqullah,but my mood is somewhere else...maybe due to you are not together with us...anyway,Rizqullah is having fun here especially when I let him to walk on the jetty..it must be fun and enjoyable if you were here with us...really missed you so damn much...for you info(FYI),Rizqullah is missing you soooooooooooooooooo much,every morning and night he will looked at your picture and says "Ayah"...hope we have the opportunity to re-unite as one family even though it is only for one night at Bintulu soon...just wanna him to feel that his ayah is always with him and also loved him unconditionally...**


Rizqullah is so eager to walk on the jetty...
It was a wonderful day we had here.... 


Ayah...next time the picture is me,you and mama...
Okay???



Sebelum balik...bergambar bersama bibik...
Untuk di buat kenangan....bibik ni pun dah sayang Rizqullah...
Tiap2 hari bibik bilang,ada je benda baru Rizqullah buat...
Dan paling tak tahan...he always make other people laugh... 


Selepas aktiviti photoshoot yang tak seberapa ini....mama,Rizqullah dan bibik bergerak balik ke KL...huhhuhu...kena gerak awal sbb mama nak beat the jam...maklumlah,kul 4 lebih je biasanya jalan2 sekitar KL tu dah mula jam....jadi,habis je berehat sebentar di sini...kami bergerak pulang...

Ini sahajalah antara koleksi photoshoot yang tak seberapa dari mama Rizqullah,serius mood sangat ke laut hari itu...rasanya kalau Mr Hubby ada bersama...mama is more chillax...huhuhu...dalam hati ini penuh kerinduan...entah kenapa kali ni pemergian Mr Hubby sangat2 mama rasakan kekosongan...dulu dalam masa 2-3 minggu dah leh recover dan move on...huaaa...inilah padahnya bila dah 9 bulan berkepit kesana-kemari...sekali kena tinggal tuk 6 bulan dah mula sangap...dan jugak maybe sbb Rizqullah dok selalu sebut kooooooot pasal ayah...huaaaaa!!!ini lagi buat mama tak tahan bila Rizqullah tanya dan sebut "Ayah" sambil tunjuk kat gambar ayah....

Okay...cukup dulu entry tuk malam ini...tetiba mood berbelog datang semula...ahakssss...

Till my next entry...salam sayang dan salam persaudaraan buat semua...

Have a nice and chillax Sunday with your loves one and family...

*_*

4 comments:

Nadhirah Ahmad said...

serius sgt kagum dengan isteri yang suami kerja mcmni. Ia membuatkan isteri sgt independent dan tabah

nelly said...

comelnya !

Maslina Roslan said...

Nadhirah,

Saya biasa2 je...seperti anda semua,saya percaya setiap wanita akan tabah dan cekal bila tiba masa diuji dengan dugaan yang tak terjangka...tanpa kita sedar sebenarnya wanita lebih hebat berbanding lelaki...so,proud of your self dear...

Maslina Roslan said...

Nelly,

:-)...

 
Real Time Web Analytics