April 4, 2011

Rezeki sampai di rumah...

Alhamdulillah....syukur ke hadrat Ilahi,Allah swt...
Rezeki tak putus-putus kali ini...mungkin inilah rezeki orang yang teraniaya...

Saja  mama nak share citer best tentang rezeki di pagi Isnin hanya untuk menceriakan hari Isnin ini...
Sebab bila cakap pasal rezeki je rasa bersemangat sikit nak kerja...
Maklumlah,hari ni kan hari Isnin...dah tentu Monday blues melanda kebanyakkan insan2 berkerjaya...termasuklah mama Rizqullah..tgh Monday blues gak ini...
Ini yang buat iklan kejap kat sini..eheheh...
**sah-sah dah sangat sengal ni...**


On last Friday ada surat atas nama mama...
Hmmm...belek2 tengok dari luar nampak macam cek...
Tapi dari siapa???
So...dengan perasaan ingin tahu mama pun bukak sampul surat tu...
Dan kelihatan ini yang ada di dalam sampul...

Jeng....jeng....jeng...rezeki di hari Jumaat...

Cek yang mama ter'cash out' hari tu...
Dah sampai pun akhirnya...alhamdulillah...
Tapi cek ni mama nak bank-in dalam simpanan Rizqullah...
Buat simpanan masa depan Rizqullah kelak...
Berapa amountnya...hehehehe...adalah yer..let's it be secret..
Not everything can be shared here.... 

Weeee..nanti leh mama simpankan duit berkepok-kepok 
tuk Rizqullah masuk Universiti...
Thank you Nuffnang for the cheque...
nanti Rizqullah suh mama simpankan duit tu dalam account....


Okay...just a simple one je di pagi ini...hari ini memacam nak dibuat...tapi mood sudah ke laut sahaja...entah kenapa this lately mama rasa emptiness sangat,rindu yang teramat pada arwah abah yang dah hampir 3 tahun sudah meninggalkan kami...tak sempat bertemu dengan cucu sulung dia pun...walauapapun,Rizqullah tetap kenal akan arwah angkunya...mama rasa dia nampak arwah di rumah sbb bila tunjuk gambar arwah dan tanya mana angku..dia akan tunjuk gambar arwah tanpa salah...syukur,walaupun arwah tiada bersama kami,tapi cucu dia kenal akan dia and miss you sooooo much abah...I miss my best friend and your guidance for me to make decision...percaya atau tidak,tapi bagi mama Rizqullah...abah mama adalah my BFF and he will forever will be my idol...

**Al-fatihah untuk arwah abahku..**

Just a simple one je pagi ni..opppsss,sudah tengahhari...till my next entry...salam sayang buat semua...have a nice and pleasent Monday!!

Salam...

3 comments:

cemomoi said...

addoyai... kalaulah...

errr kalau je tapi tak buat camana nak dapat cek nuff tu hek

apik pehe said...

wahhh..apik nmpk macam panjang jer tulisan duit tu..hehe

Akula said...

sonoknyer cmner nk dpt cmni...arwah abah saya pun hampir 3 thn meninggalkan kami sekeluarga kdg2 rindu teramat smpai nangis beria2 alhamdulillah arwah smpt tgk cucunya walaupun masih kecil dan cucu mmg igt gmbar arwah akinya.....

 
Real Time Web Analytics