April 3, 2011

Rizqullah and Ali Baba...

Like son like father...
Dua-duanya suka dan minat dengan Allahyarham Tan Sri P.Ramlee...
Satu lagenda yang amat dibanggakan oleh anak Malaysia...
Bukan generasi lama sahaja yang minat dengan Allahyarham Tan Sri P.Ramle...
Tetapi yang baru berusia setahun jagung pun suka...


Tak percaya ke???
Haihhhh...inilah kenyataannya...anak yang baru berusia setahun ini pun dah kenal P.Ramlee...dan lagu yang paling dia suka adalah...Ali Baba...
Leh gelak2 dia bila dengar lagu ni dinyanyikan oleh Deejay-deejay Radio ERA...
Dan since dari situ,mama selalu mainkan dan kenalkan Rizqullah dengan P.Ramlee...


Ayah mesti suka ni sebab dia pun sangat meminati P.Ramlee...
**Ada genglah tu...tengok,mama jugak sengsorang...huhuhu...**
Haih...mana tak tumpahnya kuah dalca ni kalau bukan ke nasi beriani...
**ehehehe...kasi up sikit itu nasi...**
Dan ini antara aksi Rizqullah ketika menonton klip video P.Ramlee di Youtube...
Sejak dua menjak ni...notebook mama ni dah jadi macam harta Rizqullah plak...
Tiap malam kena pasang video itu dan ini...
**Hmmm...ayah,IPAD 2 dah kuar and birthday isteri you ni bulan 6 nih...hihihi..**
Jadi mama pasrah jelah terpaksa berkongsi notebook dengan anakanda kesayangan ini...


Okay...jom tengok aksi anak En Redzuan yang kusyuk dengan lagu 'Ali Baba'...


 Sangatlah kusyuk menonton klip video P.Ramlee...
Mama amik gambar pun tak heran okay...

Kussssyyyuuukkk Okaaayy...
Please jangan kacau...

Part ni Rizqullah sangat ternganga...
Agaknya dia ingat tu ayah dia kotttt...
**hehehe..jangan marah yer ayah,tapi sekali pandang mmg wajah you ada iras arwah P.Ramlee...2 kali pandang you are my love and sunshine which lighten my life with your unconditional love...**

My little boy who adore Tan Sri P.Ramlee...
Budak setahun pun sangat2 menghargai bakat P.Ramlee...
Inikan kita yang dah nak matang ni...
Diharapkan ada lagi bakat2 yang setaraf P.Ramlee...


Okay..jom layan sat video aksi my little hero ni melayan lagu Ali-Baba dari Allahyarham Tan Sri P.Ramlee..."Ya Habibi Ali Baba..."


Inilah aktiviti malam kami biasanya...kengkadang memalam mama tak dapat nak update blog sbb dak kecik dorang ni sudah menghakmilikkan notebook mama pada dirinya...tak boleh bukak benda lain selain dari video2 barney dia,nursery rhymes dia dan jugak video2 youtube dia...ni nasib baik dia tak tahu pasal cikgu shidah...agak2 kalau tahu pun parah mama..sampai 3-4 pagi tak tido dak kecik ni nanti...

Okay...cukup dulu entry tuk kali ini...syukur,Rizqullah boleh terima lagu2 dulu2...infact mama rasa lagu dulu x lekang dek panas,tak reput dek hujan...begitu powerfull nya lagu2 ciptaan dulu kala...anak2 sebesar Rizqullah pun happy dan santai mendengarnya...

Till my next entry....salam sayang buat semua...

Have a nice Sunday!!!

Note :Malam sikit mama reply komen yer...siang ni agak sibuk melayan my little prince...macam tahu je next weekend mama dia sibuk kerja,habis dibulinya mama dia minggu ni...uhuhuhuhu...

2 comments:

sha said...

suka tgok movei ek dia? comel...

Maslina Roslan said...

Sha,

Dia suka tgk barney,nursery rhymes,P.Ramlee dan Korean song...kalau lagu2 video klip korea...mesti dia joget goyang bontot...huhuh..pening mama dia...

 
Real Time Web Analytics