April 12, 2011

Time to read with Rizqullah...

Woooot...woooottt...
Rizqullah ada buku baru!!!
Mama belikan dari Auntie Ratz,taukeh blogshop Stylo Baby Stuff...
Belum sempat Auntie Ratz publish kat blogshop,dah kena rembat dulu ngan mama...

Thanks Ratz for bringing over the stuff to office...
Kalau kat blogshop memang susah sikit I nak membeli...
Lebih suka touch and feel before buying things...
**Lebih puas orang kata and at the same time leh gak tgk condition barang yang nak dibeli...**

Dan ini adalah koleksi buku Rizqullah yang ke-4...
Ini jenis yang ada bunyi....mama memang suka beli buku2 camni untuk Rizqullah...
Rasa cam enjoy bila tengok Rizqullah baca buku sambil tekan2 button yang ada dan goyang2 kepala...kengkadang tu mulut pun try imitate bunyi yang keluar dari buku tu...

Inilah dia buku yang mama belikan untuk Rizqullah...
Dari blogshop Auntie Ratz...
Nanti ada lagi bawak opis yer....
Rizqullah sibuk reading new book...
Suka betul Rizqullah dapat buku baru...

Hooooo...banyaknya buku mama...
Semua pun ada sound...
Rizqullah sukaaa!!!Nanti beli lagi ek mama untuk Rizqullah...

See mama...i press here and i give my sound...
Nanti mama tolong bacakan nanti untuk Rizqullah yer....

Alahai...rajinnya dia membaca....
Tapi sayang mama...kenapa buku tu terbalik???

Okay ini antara aksi Rizqullah tika dapat buku baru dari mama...tambah lagi koleksi buku dia...nak tahu dah banyak mana buku Rizqullah???nanti2 leh ek mama share...sekarang ni pantang betul nampak buku yang untuk kanak2...mesti mama nak beli tuk tambah koleksi buku Rizqullah...tergugat betul iman kalau nampak buku cute miut ni...

Hmm...insyaallah,bila ada masa lagi nanti...mama update lagi citer anak kecik kesayangan kami ni...lagi beberapa hari je lagi ni dah nak masuk 19 bulan...dan di usia 18 bulan ini,terlalu banyak new progress Rizqullah...skill bercakap makin bagus setiap hari...semalam paling best,masa tengah shopping macam biasa...Rizqullah akan jalan sebelah mama sambil tengok2 barang yang nak dibeli...tengah2 jalan,Rizqullah nampaklah tin ikan sardin cap ayam...Rizqullah tunjuk kat mama gambar ikan dan sebut "Ikan"...loud and clear sebutan dia...ya Allah,sangat miracle rasanya tatkala Rizqullah tunjukkan mama gambar ikan tersebut...bila mama tanya ayam mana...tanpa salah,Rizqullah tunjuk gambar ayam yang ada kat tin tersebut...kalaulah ayah ada kat sini..mesti dia pun rasa bangga tengok progress Rizqullah yang memberangsangkan ini...

I am a proud mother...yes,ibu mana yang tak bangga tengok progress anak yang maju setapak lagi....


Cukup dulu babling mama Rizqullah dalam blog ni...till my next entry...salam sayang buat semua...enjoy your day!!!

3 comments:

isma said...

buku tu ada sounds skali kan?
pernah tgk buku kat market and I think that is good book in children developing kan?

Maslina Roslan said...

Isma,

A'ah...buku tu yang ada sounds sekali...budak2 mmg akan suka buku tu and it's good for the brain development...

::nuRuLaDHar:: said...

cumil nye...geram tengok! ngeee~

 
Real Time Web Analytics