April 26, 2011

Today Rizqullah is happieeeeeeeeee becoz...

Today Rizqullah is happy....sangat-sangat sebab hari ni mama Rizqullah ada di rumah,mama terpaksa meng'MC'kan diri sbb tidak sihat....elok sangatlah,esok nak cuti hari ni dah mula sakit...huhuhuhu...tension jer...baru ingat nak buat macam2 esok hari tetiba hari ni migrain datang menjelma kembali...tapi itulah,bila dah jadi mama ni...time sakit demam dan sakit kepala bagai nak rak pun...kenalah melayan kerenah anak yang nak kan perhatian dari mama dia ni....

Yang pasti dak kecik ni dari tadi dok suh mama mengekor bontot dia walau ke ceruk mana pun dalam umah...huhuhu..sabar jelah,paling tak tahan tadi masa mama nak gi klinik kejap...selalunya mama bawak dia...tapi sbb tak tahan dengan pekikan Rizqullah yang mengegarkan otak mama...mama terpaksa tinggalkan Rizqullah di rumah kejap...kejap je pun mama gi Klinik...maklumlah tengahhari,dalam 20 min dah balik umah balik...hehehe...pantas dan effective sungguh pegi time orang sibuk nak makan tenggahhari...hehehe...dia boleh nangis dari mama gi klinik sampailah mama balik...ya allah,sabar jelah ngan anak teruna guwe nih...pantang sungguh dan tahu plak tu mama dia cuti hari ni...haihhhh,ni ikut perangai siapa nih????

Yeaaaayyy!!!mama cuti 2 hari...leh jalan2 ngan mama...
**Psssttt,ayah...see gigi Rizqullah dah penuhkannn...sekarang ni pantang apapun mama makan mesti Rizqullah nak pow walaupun pedas,pastu pandai plak minta air..."

Tapiiiiiii...setelah itu,inilah wajah dia....sekarang ni asyik nak melekat melepet je kat mama...haihhh...sabar jelah,kalau ayah ada kan best...biar dia yang layan Rizqullah time mama tengah sakit nih...huhuhu...tapi walauapapun,mama kena strong demi Rizqullah dan Mr Hubby(insan yang amat kucintai dan kurindui)...Tak habis2 ni budak nak ajak mama main...pastu sikit2 suh amik gambar dia...hadddooiii...camera addict plak ke Rizqullah,tapi bila suruh pose buat muka muram durja....grrrrr...

Okaylah...nak pi layan dak kecik buah hati pengarang jantung saya dan En Redzuan...hanya dia currently bertakhta di hati kami...since mama dah cuti ni,harus dan wajib masa dihabiskan bersama dia...tapi lebih indah jika Mr Hubby pun ada sekali...leh peluk2 hangatkan badan satu family...aauuchhh,romantik gitu...(sila jangan pikir bengkang bengkok yerr..)

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Yeeeaaay,yeeaayy,hari ni cuti,esok pun cuti!!!

0 comments:

 
Real Time Web Analytics