April 28, 2011

When mommies and kiddos are together...

Haru-biru...inilah yang berlaku bila 3 mommies berjumpa dan bergosip sakan...
Anak2 plak sibuk dengan keletah memasing...
Waaaahhh...syok okay sekali-sekala melepak dengan rakan2 senasib dan yang pasti sekepala...
Macam2 keletah anak2 dapat dilihat...tapi yang pasti semua menguntumkan senyuman di wajah mommy memasing...

Okay...ini adalah salah satu aktiviti Rizqullah dan mama after attending Rayyan Birthday party....menyompek lagi ni berdating with my rakan2 senasib nih...yang pasti mmg mama dah plan nak kuar bersama mama kizkiz dan shiela...havoc you bila sekali-sekala berkumpul begini....insyaallah,bila punya masa lagi akan dibuat begini lagi....

Okay...less talking let's picture tell the story of everything....

Itu diaaaa...entah apalah yang digosipkan tu...
Hehehehe...camtu sekali mimik muka auntie yana yer...

Bila rakan2 senasib berkumpul...
Oh yer...auntie yana rasanya semua dah kenal...
Wife housemate ayah kat Ganu dan kawan mama memasak 
juadah berbuka time bulan puasa yang lepas...

Incredible Haq...
Sangat bam,bam kamu Haq...auntie geram ngan pipi kamu...


Rizqullah yang memudahkan mama...
Steady je dalam stroller...
Alhamdulillah...senang mama handle Rizqullah bila jalan2 camni...
So ayah,jangan risau yer...anak kita ni alhamdulillah,anak yang soleh... 


Upah sebab sangat behave sepanjang berdua dengan mama...
2 round of playing this...


Sambil tu kak Jamiey temankan Rizqullah main...
Cantik kak jamiey nih...like a princess... 


Kizkiz and Haq jadi chairman makan2 kali ni...
Eksaited betul Haq nak pilih makanan...


Pas dah selesai melayan anak...
Kami berjalan-jalan cari makan...
Hehehe..makan lagiiii...tapi ini makan bermakna...
Sambil berkongsi rasa dan pengalaman...



Jamiey the princess with peace...
Sending peace message to all...
Peace to the world...
Hehehe..aksi anak2 sementara makanan sampai....

Dan sebelum pulang....
Bergambar bersama...3 mommies with child...
Semua muka dah kenyang...hihihi...

Okay...ini adalah antara weekend aktiviti kami...bila ada masa terluang dan berkesempatan akan bertemu bersama rakan2 senasib...berkongsi pengalaman dan berkongsi rasa...bukan mudah ditinggalkan lebih 3 bulan dan harus kuat demi anak2 yang sedang membesar dan memerlukan perhatian dari ibu dan ayah...tapi semua ini merupakan coretan hidup seorang isteri kepada seaferer...semuanya perlu ditempuhi dan dihadapi demi masa depan keluarga...nak tak nak kena jugak tabah...tapi mama bersyukur dapat berkenalan dan punya teman yang sekepala seperti Auntie Yana dan Auntie Shiela...


Cerita2 mereka jugak buat mama rasa kalau mereka boleh...kenapa tidak mama Rizqullah...jadinya semua boleh dilakukan dan apa yang mama Rizqullah hadapi x lah sehebat mana dugaannya....inilah bila isteri2 seaferer berkumpul,dapat berkongsi segalanya dan paling penting pengalaman bersama...anak2 plak dapat berkenalan antara satu sama lain dan berkongsi rasa yang sama...


Till my next entry...salam ceria untuk semua...


Have a nice day!!!

6 comments:

Liza @ Adzriel AB said...

kalau tak pegang baby ni ada yg ingat single lagi ni..

join segmen suka2
http://adzriel.blogspot.com/2011/04/segmen-6-kata-kata-yang-mengubah-diriku.html

Ummi said...

wahh nampak best sangat rasa nak join he..he..

´¯`·.¸¸.·♥ amirah liyana´¯`·.¸¸.·♥ said...

comelnya kanak-kanak riang tu semua....mesti best jadi ibu...

Maslina Roslan said...

Liza,

Ini ibu zaman sekarang...:-)

Maslina Roslan said...

Ummi,

Boleh-boleh...mai lah join kami...saja suka2 berkumpul dan bertukar cerita dan rasa masing2...merelease tension...

Maslina Roslan said...

Amirah,

Best sangat jadi ibu...terhibur dengan aksi anak2 ni...:-)

 
Real Time Web Analytics