April 2, 2011

When Rizqullah & Kizkiz together...

Ahaaaa...ini yang berlaku bila 2 kawan lama berjumpa...
Pabila dua-duanya dah pandai bergerak situ dan sini...
dan paling utama...bila dua-dua sangat fanatik dan energetic tatkala terlihat tanggggaaaa!!!


Huaaa...rasa-rasanya siapa yang penat mengejar dorang dua ni...
Dah tentu mama-mama dorang...agak sukar jugak nak memphotoshootkan 2 budak2 ni...
Masing2 gerak sana sini...jadinya hasilnya x berapa nak best...
Walauapapun...insyaallah,nanti akan di buat lagi photoshoot bebudak berdua ni...
**errrmm....kat PD tu rasa cam banyak tempat leh photoshootkan dorang dua kan Yana??**
Mama Rizqullah plan nak berholiday jimba2 ngan mama Kizkiz..
maklumlah...dua2 tengah single but not available...
hehehe...auntie shiela@mama jamie...mau join forum kah???


Okay...jom tengok kejap hasil photoshoot dari photographer amatur ini...
Ini jelah yang sempat di captured sebelum dua2 anak2 comel ni maju naik ke atas lagi memanjat tangga dengan ligatnya....


Ohohohoho....ada adik manis di sini...
Camne nak memulakan kata-kata playboya nih???
Kelu lidah untuk berkata...

Cuit bahu dululah...
Tengok ada respond kaaaa...


Hai adik manisss...berbaju merah...

Heiiii...jangan pegang kiterrr...
Nanti kita cakap kat mama kita...


Haaaa...akhirnya,dapatlah jugak seketul gambar dua-dua dok statik...
Jenuh menunggu saat2 ini...
Punyalah susah nak buat dua-dua anak ini duduk diam...

Akhirnya...dapat jugak,dua-dua dok diam..
Pandang ke depan...sangat2 mencabar sungguh 
untuk mengambil kanak2 ribena dua orang ni....

Seeee...sekejap je kan..x sempat nak snap bebanyak..
Mesti salah seorang dah gerak....
Hihihi...apapun,it was fun taken their picture...


Next....lumba naik tangga...
Siapa lagi cepat dan sampai atas dulu..
Mama Kizkiz dah ready tuk tangkap dua-duanya....

Abang Rizq tunjuk skill kat Kizkiz...
Kizkiz plak baru addicted kat tangga...hehehe...


Okay...ini adalah antara aksi2 Rizqullah dan Kizkiz bila diletakkan berhampiran tangga...waduh,waduh...memasing nih tunjuk skill panjat tangga...hehehe...apapun,yang risau adalah mama2 nyaaa...sabor jelah...tak sampai sesaat pun leh dok diam dorang ni...sangat mencabar sungguh nak suh dorang ni dok diam kan mama kizkiz??


Pas abis impromptu photoshoot nih...kami pun bergerak semula ke Permaisuri Resort tuk event...penutupan Grand Gathering 'Geng Kapal'...


Cukup dulu hidangan gambar2 keletah 2 kanak2 ribena ini..next apa yang mama nak share???jeng...jeng...jeng...tunggukan jelah yer...heeeeeee...sebenarnya mama pun dah ke laawooottt mood nak menaip di sini...(huhuhu...encik hubby nampak I eja lawooot(laut) jadi camtu mesti kena sound nih...maklumlah dia kalau boleh tak mahu Rizqullah baca benda yang tak sihat untuk minda di sini...this blog is for him nantikan...so,pesanan ayah..mama kena taip bebaik..no words yang bukan2,especially spelling...ok big boss,the instruction will be followed...)


Till my next entry...salam sayang buat seme...happy Saturday for all...


Have a nice day!!!

7 comments:

Nasya Azman said...

comelnye dua2...
i love kids so much :)

haziQah said...

kizkiz da bsar.. ;)

dey said...

kan haziqah.da nk masuk 1year may ni.huhu.mommy feel old ;P .hows banjir in ganu?
mas thanx for coming.sib baik u ada.seronooooks. nnt kita hangouts ok.smpai hang over ;P

Maslina Roslan said...

Nasya,

Comelkan..lagi2 anak dara tu...suka tgk bila dia buat molot ikan dia...

Maslina Roslan said...

Ieqa,

Lama kan x jumpa dorang...sekali tu jelah merasa kak maslina masak..hehehe....

Maslina Roslan said...

Yana,

Hehehe..i x der pun sronokksss per...leh you merapatkan hubungan ngan ehem,ehem...muahahaha...jangan marah arrr...

I tgh plan ni nak ke PD...nanti apa2 I roger you ek..kita berjimba2 di sana...weeee...

||aLeaSaRa|| said...

alahai comel nyer!!!slm perkenalan ye!!!erm kite yg ambil foto bersama semalam masa gathering kembar kan?huhu kite ni cepat lupa ramai bebenor kembar hari tu huwaaaaa....

 
Real Time Web Analytics