May 20, 2011

Aishetaru...

 Khas buat En Suami yang jauh dari kami....

Aishetaru...





Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat kuharus bersabar dan terus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus
Menunggu sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh di sana

Gelisah sesaat sejak tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus
Bertahan saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk ke dalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Reff:
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasa kan a... a... ku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu

Percayakan kesetian ini
Pada ketulusan ai... ai... Aishiteru

Brige:
Saat kusendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah jalani
Kenyataan hidup ini tanpa ghairah
Ou... o...
Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai di sini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali
Kimi ga tooku ni itemo
Kono omoi ga tsunagaru kara
Shinjiteru yo, shinjiteru yo

*******************************************************************

Huhuhu...mode sekarang ini...sangat merindui En Suami...lagi2 baru ni dok baca pasal kisah cinta warga suri seaferer dalam blog Atiqah...lagi syahdu rasanya...sering terasa rindu pulak pada Encik Redzuan saya...macam tak percaya pun ada,lagi 2 bulan kami akan bersua muka...aduh,gelabah-gelabah rasanya hati...kena slimkan badan nih,sbb En Redzuan bagitau dia dah slim duduk atas kapal tu...ekekke...


Hishhh...tergugat tau camni...hubby slim,bini dia naik berpam-pam...tak leh2...kena slim down balik nih..kasi dia pun gugat jugak...ehehehe...(hmmm,niat je nak slim,tapi asyik makan je...huhuhu,sila cubit peha sendiri yer Puan Maslina..)

Family photoshoot @Legend International Water Chalet...
Hope dapat ke sini lagi...
spending quality time together....

Pada Atiqah,insyaallah nanti akak citer kisah 'LOVE STORY' kami yerr...nak kena korek balik picas lama yang ada...tapi tak banyak mana pun..maklumlah,kami bercinta setahun je...pastu terus mendirikan masjid bahagia kami hingga kini...bayangkan dalam setahun bercinta tu,leh kira ngan jari bila masa dia ada kat darat...huhuhu...

To ayah@Mr hubby,tak sabar hokay nak tunngu call dari you esok...hati melonjak-lonjak kegembiraan ni(excited) nak citer memacam dengan you...banyak benda ni dalam kepala I,plan "BAIK PUNYA" kita sefamily bila you cuti nanti...salah satunya adalah holiday!!!yippiee!!tak sabarnya nak spend time jalan2 dengan 2 lelaki kesayanganku...dan disamping itu...Rizqullah 2nd birthday also coming this September...I know and as promise there is no party this year...tapi kalau I dapat bonus 'BEST' bleh lah yer kita buat simple celebration je...ajak orang2 yang terapat sahaja...Oh,gosh...there is too much things I wanted to share with you..."Bukit Tinggi","Kota Kinabalu","Genting Highland","Gambang","Hard Rock Hotel,Penang","Pullman,Putrajaya","Cyberview Lodge Resort","A'Famosa Resort,Melaka","Legend International Water Chalet","Sutra Beach Resort,Terengganu", "Gold Coast Resort,Sepang" and so much place lagi...

As usual,I dah survey what's the interesting to do there and place to visit during our visit to there...and not to forget,nice and delicious food to eat..ekekeke...makan mesti dalam list ek...erm,Bandung also was in the list,tapi that one kaaannn...can I go with other people such as Nani and Ita...ehehehe...you tolong take care Rizqullah...=)

Okaylah...itu je nak share kali ni...huhuhu...tak leh tulis bebanyak kat sini...just simple2 je,bagi En Redzuan terbayang-bayang sikit tempat2 best tu...yang penting you akan tersenyum dengar plan giler isteri dia ni...apapun,ini semua rancangan sahaja...semua tertakluk pada keadaan dan kewangan...ahahaha...

Till my next entry...salam sayang dan selamat bercuti buat semua...

Have a nice weekend!!!

10 comments:

Nor Suhaiza said...

sabaq naaa...
hu3...
bestnyer nk g holiday...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam maslina...semoga sabar dlm menanti kepulangan suami.sok2 HB dah blk..leh g honeymoon..hihi

kyo_9 said...

huhu..
boleh tahan intonasi bahasa Jpon penyanyi tu..

penyanyi malaysia x nak ke buat lagu sket2 dalam bahasa JPon ek?
hehe~

Umi Asura Sanusi said...

sangat2 romantis!!!

cemomoi said...

sayang isteri tinggal-tinggalkan... pesan orang tua-tua ni memang ada touching tersendirik!

Maslina Roslan said...

Suhaiza,

Insyaallah...boleh bersabar lagi ni...4 bulan boleh hadapi,insyaallah,lagi 2 bulan ini pun mudah-mudahan dipermudahkan..

Maslina Roslan said...

Azatie,

Terima kasih dear...insyaallah,masih boleh bertahan lagi nih...sib baik ada kerja,kalau tak mau gak nih sangap dudul rumah..hehehe...

Itulah..hubby balik je dalam kepala dah macam2 plan..hihihi

Maslina Roslan said...

Kyo_9,

Itulah...lagu dia pun penuh makna...I lioke..=)

Maslina Roslan said...

Umi,

Kena angin romantica d'amor...hehehe...entah kenapa lagu ni cam kena plak dengan hati tatkala ini..

Maslina Roslan said...

cemomoi,

betul tu...sayang isteri tinggal2kan..tapi kalau berbulan-bulan...mau sakit gak dibuatnya...huhuhu

 
Real Time Web Analytics