May 18, 2011

BABY Rizqullah...

Hadooooiii...ni apahal ni Rizqullah???
Nak jadi baby balik ke anak mama??
Ke nak praktikkan balik teknik untuk jadi BABY balik...
Learn how to crawling balik ke??
Learn how to be parents ke??

Huhuhu...ini lah yang terjadi bila anak dah pandai menyelongkar...
Ada je project "BAIK PUNYA" dia....
Huaaaa...ayah!!!mama dah tension ni...anak kita dah sangat pandai menyelongkar...
Tapi dalam selongkar tu...Rizqullah suka baca dulu apa je buku yang dia jumpa...

Dan kalau ayah ingat...this is the book yang mama suka baca masa preggykan Rizqullah...
Maklumlah...first experience nak jadi mama...
Harus bahan bacaan dan rujukan banyak....
Dan ini adalah antara salah satunya...


Buku inilah yang mama rujuk masa mama tengah preggy...
Sangat berguna segala apa yang dia terangkan...  

See...Rizqullah pun baca jugak...
How to be baby again...
Ehehehe...belajar camne nak crawling balik...

Rizqullah baca camne nak poo-poo training...
Anak mama sayang...baca betul2 yer...
pasni tak yah pakai pampers lagi...

Okay mama...dah Rizqullah dah habis baca...
Nanti kita buat praktikal plak yer...
Rizqullah nak buat toilet training pasni...

Ini adalah buku yang banyak membantu mama dalam menjaga Rizqullah dalam kandungan lagi...dan seterusnya panduan untuk mama dan ayah memberikan yang terbaik buat-mu sayangku...selepas Rizqullah di lahirkan,selalu jugak mama baca buku ini untuk ingat balik benda2 yang mama terlupa...ini umpama my 2nd antenatal class untuk mama...cuma ini hanyalah sebuah buku yang sangat-sangat berguna...

Dan buku ini akan mama simpan dan perturunkan pada anak2 mama nanti...this book have too much things yang sangat2 berguna...even ayah pun baca buku ini untuk ingat balik those thing yang kami belajar dalam antenatal class...maklumlah,amik antenatal class masa kandungan berusia 7 bulan...dalam masa 2 bulan tanpa praktikal,mmg semua jadi berkarat...luckily ayah belikan this book untuk rujukan kami berdua...

Pada yang bakal ibu dan ayah...this book is very useful...kalau ada masa,singgahlah ke MPH,Kinokuniya atau Popular tuk cari buku ini..you'll find it very usefull...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua..

Have a nice and beautiful day!!

Huhuhu...hari ni mama sangat sibuk,tapi i'm happy coz...start hujung minggu leh dengar dan ngadu domba ngan mr hubby...tak sabarnya nak bercerita ngan dia...

2 comments:

alyyani said...

buku ni sgt membantu dan banyak sgt info kan? dr pregnant smpi cara nak handle anak2. suka jugak. tp nia dah koyak kan page yg ada weeks 40 of pregnancy. huhu...

Maslina Roslan said...

Yani,

Betul tu...buku ini sangat2 berguna,especially part mengandung tu...kita leh tahu weeks berapa anak dah terbentuk dan macam2 lagi...asal tiap kali balik dari scan je mesti bukak buku tu...compare apa yang dia tulis...ekekeke...

Sampai sekarang ni pun saya still baca lagi...

 
Real Time Web Analytics