May 7, 2011

Rizqullah jadi Cover Pa & Ma???

Waaahhhh..tajuk kontroversi nih...


nanti ada plak yang sentap...ekekeke...jangan marah yer...dan tak yah ler sentap2 pooon...I tahu dan sedar diri anak I tak comel mana pun...(lebih baik berpijak di bumi nyata kan...)...muka pun ala2 Melayu mixed chinese je...tak der pun rupa Pan-Asia langsung...rambut je stylo mylo sikit...hehehe...itu tak tahu camne nak ubah,penat dah try tukar style fashion rambut Rizqullah....tapi jadi camtu balik,redha jelah bila camtu...


Rasanya ramai yang dah tahukan camne nak buat cover Pa&Ma syok sendiri version...hehehe...itulah yang mama dan Rizqullah buat ketika berjalan-jalan ke Pesta Buku tempoh hari...since ada sekali Karangkraf kat Pesta Buku tu...apalagi,mama pun buat another colection of Rizqullah Pa&Ma cover version syok sendiri...saja buat kenang-kenangan,maklumlah dulu mama kecik2 mana ada Pa&Ma nih...hehehe...


Since time Rizqullah dah ada benda ni...mama pun buatlah 2nd copy untuk Rizqullah...dulu masa umur Rizqullah 8 bulan,mama ada jugak buat satu cover Pa&Ma untuk Rizqullah...saja2 suka2 syok sendiri...nak anak jadi cover memang tak dapatlahkan...hanya dalam mimpi yang tak akan jadi kenyataan...so,grablah peluang yang ada ketika Pesta Buku ni...


Dan macam biasalah...let picture tells you the story....

Rizqullah with Pak Su while waiting turn to photoshoot...

Dah selesai pun....
Huhuhu...susah okay nak bagi Rizqullah senyum...
Huaa...sedih mama tengok hasilnya...
Sabor jelah bila Rizqullah buat perangai depan camera...

Gambar yang diproses dan di edit...
Yang ni mama kena pilih gambar mana yang sesuai... 

Rizqullah yang cranky masa nak photoshoot...
Huhuhu....nak tengok hasilnya ke??? 

Rizqullah and Pak Su Rais...
While waiting for the cover siap...

Dannnnn....**drum roll pleassseee**...

Inilah hasilnya...setelah mama struggle menenangkan Rizqullah yang takut tengok telinga rabbit kelip2 atas kepala kakak2 kat booth tu...

|

|

|

|

|

\/

Inilah dia hasilnya....
Huuuuaaa...siap ada air mata sekali okay...
Sedih betul ni...sampai mama terpaksa buat tajuk dia jadi...
RIZQULLAH TUNGGU KEPULANGAN AYAH....

Close-up sikit wajah Rizqullah yang sedang kesedihan...
Memang tak leh jadi model langsung nih...
Tak laku majalah...ekekeke...
Tapi walauapapun,Rizqullah tetap jadi model tak bergaji untuk mama....
Sampai bila2 pun mama tak penat capturing all about Rizqullah...

Pada sesiapa yang rasa-rasa nak syok sendiri cam mama Rizqullah ni...leh lah gi mana2 Karnival anjuran Karangkraf...cari booth photoshoot camni...bayar RM20,amik gambar,tunggu gambar edit dan walllahhhh...siap,cover syok sendiri...anda bleh pilih nak appear dalam majalah apa...tapi semua keluaran Karangkraf jelah yerrr...

Kenapa mama Rizqullah buat camni??saja...untuk buat kenang-kenangan...Once Rizqullah is a baby and toddler...pasni dah x leh nak buat lagi majalah Pa & Ma...pasni Rizqullah kena tumpang aura adik dia plak kalau nak buat cover Pa & Ma...hehehehe...

Okaylah..pada yang sentap2 baca tajuk entry ini...ekekekeke....janganlah sentap2...biasalah memang bestkan isi bakul angkat sendiri dan syok sendiri...bila lagi dapat buat camni kannnn...hehehe...apapun,chillax okay...

Till my next entry...insyaallah,kalau ada masa...mama Rizqullah merepek meraban lagi kat sini...

Have a nice weekend!!!

2 comments:

conangirlz said...

alalala..ciannye rizqullah..hehehe..
saye silent reader akk..
ank akk cute la..mmg suke tgk muke cute dye ngan rmbut cacak2 tu..sgt cute...hehehehe.. :)

Maslina Roslan said...

Conangirlz,

alahai...terima kasih sbb sudi baca blog akak ni...silent reader ke??malu plak..huhuhu...thanks ya sbb sudi singgah sini...

Cute ke Rizqullah??cute2 pun x layak masuk Pa&ma pun dik..takat jadi model Pa&Ma tuk mama dan ayah dia je bolehlah..hihihi...

Mahal tu rambut dia,semula jadi camtu..penat dah bubuh minyak segala..tetap mencacak gak..huhuhu

 
Real Time Web Analytics