May 4, 2011

Durian..oh,durian...

Entry tertunggak lagi nih...hehehe...cam biasa,banyak betul entry tertunggak dari mama Rizqullah nih...huhuhu...ini semua gara2 vitamin M yang mencanak-canak dalam diri...serius malas giler nak edit gambar,nak tepek watermark dan paling malas nak update entry...huhuhu...entah kenapa rasa macam 'M' giler sekarang ni...walaupun banyak benda nak share ngan Mr Hubby yang sesampai Bintulu je akan bukak blog ni...tengok gambar2 anak bini dia yang comel2 nih...hehehe...tapi perasaan malas itu begitu kuat mengcengkam diri...

Patutnya entry ini mama publish last 2 week,masa ayah ada di Bintulu tempoh hari...tapi cam biasa,keempukkan bantal lebih best dari menghadap lappy ni...ekekeke...so,kesian Mr Hubby tunggu gambar keletah anak dia makan durian tak jugak muncul2 dalam blog ni mahupun FB...rupanya bini dia dah sedap terbungkang dengan Rizqullah...hihihi..jangan marah yer En Redzuan,hari ni saya upload gambar2 keletah anak you makan Durian for the first time...


Oh...sebelum terlupa terima kasih buat penaja Durian ini...lain kali bolehlah sponsor lagi beli durian D24 yer...hihihi...apapun,sedap jugak sekali-sekala mengadap makan durian...walaupun esoknya pening2 lalat kepala sbb malam x dapat tido lena kerana kepanasan...hihihihi...Thanks again to Mak Lang Zetti sbb belanja makan durian kali ni...


Okaylah,macam biasa....tiada serinya entry mama Rizqullah tanpa gambar2 pemudah bicara...as usual,let's picture send the message to you...layannnnn....

Hmmmm...nyum,nyum...
Durian D24 sponsorship by Mak Lang Zetti...

Itu dia...duduk paling depan yerr....
Eksited tengok durian....berpuluh kali angkat suh duduk jauh...
Dia tetap nak kepochi kat depan....

Yeaaahhh!!!!akhirnya dapat jugak merasa...
Uci dah tolong colek masuk mulut Rizqullah....

Ekspresi Rizqullah yang pertama...
First time selepas mengenal rasa merasa makan durian balik...

Ingatkan dah tak mo...
Rupanya Rizqullah masih menanti orang suapkan Durian kat mulut dia.. 

Itu dia....2nd time plak...
Durian sponsor plak tolong suapkan ke mulut Rizqullah... 

Daaannn...inilah plak reaksi dia...
Mak aiii...apahal ni Rizqullah...
Propa sangatlah....haih,drama king betul tau!! 

Sampai bergetar-getar badan makan durian...
Pelik yer sayang????

Tapiiii...anda semua ingat dia berenti di situ je ke???? 

Haaa...itu dia...menanti lagi nih...
Gaya dah macam tokeh durian dah...
Dengan mulut comot hasil makan durian...
Ngan gaya "dodok" camtu...haih,bikin mama gelak je Rizqullah nih...


Ini adalah antara aksi dan keletah Rizqullah bila dapat makan durian...eksited sungguh dia bila Durian tersebut di bawak balik...oh,lupa nak citer...masa beli durian ni pun...Rizqullah ikut sama...tinggalkan mama kat umah borak2 on the phone dengan ayah...hehehe...dapatlah bermanja-manja dengan ayah while Rizqullah is having his durian buying experience...tak ingat langsung pun kat mama dia,sesampai umah ajak uci gi dapur...pastu mulut tak habis2 cakap..."Buah"...alhamdulillah,dah banyak words jugak dah Rizqullah kenal dan tahu...paling best bila buka buku...


Mama will ask a lot of question such as..."Mana ikan?","Mana bear?","Mana car?","Mana sudu?","Mana garfu?","Mana lion??"...he will pointed his finger to the picture sambil mulut cakap "Ni haaaaa...."...alhamdulillah,his doing good walaupun sekali sekala mama dapat spend masa dengan Rizqullah...pasni kita leh gi Kidz Sport belajar how to mingle around plak yer sayang mama...kita leh jumpa kak kyra and auntie hanin...leh ngedate2 dengan dorang...**ada sesiapa lagi nak join ke??meh ler join kami di Kidz Sport...**


Okaylah...itu je keletah Rizqullah tuk entry kali ni...first time makan durian setelah dia mengenal erti makanan yang pelbagai dan bermacam rasa...rasa geli perut jugak tengok keletah dia yang menggigil bila durian di colek masuk mulut dia...hehehe...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice and beautiful day...

16 comments:

HAJAR AZMAN :| said...

mahal tak durian ni. Kat sini jual sekilo rm 11/12/13/14.

kalau beli 2 3 bijik dh smpai rm 50. nak mkn pnye pasl, mahl murah tolak tepi kan? hee^^

Maslina Roslan said...

Hajar,

Boleh tahan jugak harganya...sekilo RM20 kat tempat saya ni...tapi sbb nak makan jugak,beli gaklah tuk makan...huhuhu...

MommyAqil said...

Wahh sedapnya duriannn..nym nyum..hhihihi..Rizqullah suke durian yer..bestnya ade geng!!Aqil saya tak suka durian..ntah ikut sape ntah..hihihi..

Novelgurl said...

MAK aiii..durian tu mngiurkan betul la ..huhu

tricksrex said...

tiba tiba teringinnn

Mama Adli said...

aha la mas...tiba2 teringin....tp boleh ke pregnt mom mkn durian...?huhu...

fisa othman said...

wah!!seronok je Rizqullah dapat rasa durian...hehehe

Maslina Roslan said...

MommyAqil,

Tak tahu Rizqullah suka ke tak...sbb tiap kali suap je gigil semacam je...tapi tetap menanti tepi bila org makan durian...

Kelakar plak tgk muka dia first time makan durian...:-)

Maslina Roslan said...

NovelGurl,

Nyummmmmm...nyummmm..sedap tu durian orang sponsor...ekekeke...

Maslina Roslan said...

Tricksrex,

Alahai...sorry dear,durian tu dah abis..huhhu..

Maslina Roslan said...

Mama Adli,

Boleh...tapi sikit jelah,orang tua kata...jangan bagi baby meleleh air liur bila keluar nanti...saya makan je aritu,tapi itulah...panas yang amat..huhuhu...

Maslina Roslan said...

Fisa,

First time rasa selepas mengenal erti Durian..hehehe...pelik kot dia rasa,cam lembik2 kan..:-)

Ita said...

meleleh air liur tgk gmbr durian tue..nmpk sedappp bangatt!!

Ummi said...

akak tengok durian tu teringin lah pulak..nak kena beli ni

Maslina Roslan said...

Ita,

Hehehe...sedap tu durian D24...hihihi..

Maslina Roslan said...

Kak Ummi.

Cepat2 beli...musim doyan dah nak abis nih...**errrkk,ye ke??**

 
Real Time Web Analytics