May 28, 2011

Empire!!!he we come!!!!

Empire!!!he we come agaiinnn...

After months of tak berjalan-jalan cuci mata kat shopping malls...
Akhirnya mama ambil peluang cuti untuk bawak Rizqullah jalan2 ke Empire...
Niat hati ke sana sebab nak registerkan Rizqullah to join classes in the Kidz Sports...
As starting me wanted to registered for the trial class,unfortunately...
Till today mama tak bawak2 lagi Rizqullah gi class tu...hehehe...
Ini semua kerana...mama MALAS...MALAS nak kuar pepagi ke Empire...
Somemore the class is on Sunday...dussshh,mmg double triple double cheese MALAS...

Opss....sudah lari topik pulak daaaa....
Back to the topik...dah mama,jangan nak merewang-rewang topik lain...

On last 10th May 2011,after pas puas Rizqullah mandi cepush,cepush dalam pool...mama pun bawak Rizqullah keluar...waahhh!!!ini kira hari bersuka sakan Rizqullah....biasanya dengan ayah je buat camni,full blast happiness...ehehehe...tapi siapa kata tanpa ayah Rizqullah can't have fun and enjoy being a kid...with mama pun Rizqullah boleh bersuka ria seperti kanak-kanak lain...cumanya kurang berserilah kot tanpa ayah bersama kami...uhuk,uhuk,uhuk...mama pun rasa kekurangan je jenjalan tanpa ayah bersama...x der tangan untuk dipegang bersama dan jalan seiring dan sejalan...tiada teman untuk berceloteh dan bertanya pendapat...oh,I missed him so much...

Dan nak pendekkan cerita...dan memudahkankan penyampaian cerita...let's picture tells everything...let's picture do the talking...

Layaaannn...aksi2 terlebih sudah kami berdua...

Rizqullah at Toys' R us Empire...
Ada LEGO area kat situ...while mama looking up what to buy for Rizqullah...
Rizqullah main-main kat sini kejap...
We stop here after mama done with the enquiries kat Kidz Sport...
Wallaweh,masa tu sangat2 berkobar-kobar nak antar Rizqullah for the walker class...
Tapi pas tengok timetable dia yang tak berapa nak cung tu...
Mama makan pil 'MALAS' bebanyak...

See ayah,Rizqullah is paying his 101% attention to the LEGO...
Can we buy maybe the starter one for him...
Anyway,this is good for the creativity skills...

Pas habis pusing2 kat Toy's R us...
Sempat jugaklah Rizqullah mengepow mama naik benda alah ni...
**Moral of the story : Mama and ayah,lepas ni please bring a lot of coinssssssssssssss..**

We also stop by at the Picture Company...mama ask about the membership,coz our one will be expired on this month...and macam tahu-tahu je,on the next day Tania from Picture Company,The Gardens branch called mama to remind on the membership and another photoshoot session for us needed for us to get the FREE storybook from Picture Company...**That is so tempting,a FREE storybook album...**

And the last and a MUST stop kalau mama ke Empire adalah at the 'The Loaf' outlet...

Belum sempat apa-apa...
Rizqullah dah pau satu roti...
Macam tahu-tahu je,roti kat 'The Loaf' tu sedap...
And ayah,tengok tuuu...macam dah besarkan anak kita...

While waiting Rizqullah finished eating...
Mama is busy camwhoring...muahahaha...

And after that...we went to KPJ Selangor meeting Dr Hoe for Rizqullah last injection...the 18th months injection...alhamdulillah,everything went well and Rizqullah pun tak demam pas injection tu...such a strong boy you are!!!

Toy yang sempat mama rembat kat Toy's R Us...
Block toys...

The second one yang sempat mama rembat di sana jugak...
And know Rizqullah very loved to play this...

Okay...itu jelah antara akitiviti kami bila mama bercuti...every each second mama nak buat Rizqullah happy dan tak rasa sangat ketiadaan ayah dalam kehidupan seharian dia...mama tak mahu Rizqullah terasa ada kekurangan dalam hidup dia...dan buat anak2 mama yang lain pun,mama akan lakukan yang sama...tidak bermaksud tiada ayah di sisi hidup tidak boleh diteruskan seperti biasa....everything happened for a reason and Allah swt knows the best for everyone...

To Rizqullah,mama harap toys baru yang mama belikan tuk anak mama ni dapat menjana IQ Rizqullah lagi...as per today,mama sangat happy dengan perkembangan Rizqullah...you always mama kembang bontot with your keletah and new skills...ayah definately envy kat mama sbb mama tiap2 hari pun dapat tengok skills baru Rizqullah and always feel happy and kembang bontots...hehehe..nevermind ayah,another 2 months je lagi tempoh berpantang jarak jauh kita ni...ehehehe...

Pasni ayah menghadaplah Rizqullah dan mama selama 3 bulan ek...kita spend each and every second in our life together...we laugh together,we cry together...Oh,ada few places mama dah plan...kalau ayah sempat,nanti bacalah dalam blog mama ni yer...mama will listed proposal mama kat sini...nanti ayah bagi approval yer...

Till my next entry...salam 1 Malaysia buat anda semua...

Have a nice and beautiful day!!!

5 comments:

Salina@IbuAqil said...

Setuju ngan Mas..
Insya'allah!! Apa yg mas buat skrg x akan buat Riz rasa kekurangan apapun.. :D Take care mas.. Happy2 selalu!! :D

ajumohit said...

Seronoknya jenjalan

umialya said...

seronoknya Riz, ramai yg melayannya

Maslina Roslan said...

Sal,

Terima kasih...kadangkala bila tengok wajah dia muram sbb rindukan ayah dia...saya jadi sayu sangat tengok...

Apapun saya cuba yg terbaik untuk buat dia rasa tiada kekurangan...

Maslina Roslan said...

Aju,

Seronok sekali-sekala keluar jalan2 cuci mata...

Umialya,

Itulah...ramai dayang2 melayan dia,itu yang mengada-ngada lebih sangat..huhuhu...

 
Real Time Web Analytics