May 27, 2011

Fun in the PRIVATE pool...

Yeayyy!!!he's smiling and mama love to see it...


On last 10th May 2011,mama saja amik cuti....just wanna spend my time with my little one...since pepagi tu bekalan air pun dah ada balik kat umah,dan pool Rizqullah pun penuh ngan air hasil dari pengumpulan air malam hari sebelum tu...apa lagi,dari buang je air tu..mama bagi Rizqullah berendam kejap...


Punyalah happy Rizqullah dapat main air dalam pool tu...dari sehari ke sehari dia tengok je dari dalam...sekali mama bagi 'green light' tuk dia having fun in the pool...


And this is the fun that he had...and mama is love looking at his smile and laugh....


Dan dah tentu mama pun tak lepaskan peluang untuk captured those smiles....


Hmmm...x mo cakap banyaklah,let's picture sending his happiness to you....

Sambil mandi...sambil main...
This is sooooo fun...




Sempat lagi nih...buat chicken dance...
Haiiiyaaa...Rizqullah,Rizqullah...

Your smile lighten up my days...
Dah berhari-hari mama tak nampak senyuman manis ini...
Huhuhu...
Anyway,mama suka tengok Rizqullah telah tersenyum balik....

Pada ayah yang jauh dari kami,mama just wanna share this with you...Alhamdulillah,now Rizqullah dah okay...semalam mama bawak Rizqullah gi berubat,jumpa ustaz di Shah Alam sana...dan syukur,lepas balik dari berubat tu...Rizqullah banyak sangat cakap....masa dalam kereta on the way balik,tetiba Rizqullah start counting from one to ten...and guess what ayah...Rizqullah kira dengan betul from one to ten...it's so amazed me...rasanya last week mama ajar Rizqullah counting coins sesama...tapi tak der respond pun dari dia...

And as per you know,this week is the bad week for us...huhuhu...so,mama tak rasa those knowledge got into his head...but syukur,anak kita memang sangat2 membanggakan...one time je dia dah dapat tangkap apa yang mama ajar...not only that,Rizqullah pun dah pandai cakap "Alif,ba,ta,cha(sa)..." setakat ni itu je baru...and this all happened after dia berubat...and with that I now know his back...syukur dan syukran buat Ustaz dan Auntie Ita yang recommend tempat tu...

Ustaz pun cakap yang lepas ni Insyaallah,Rizqullah akan membesar dengan sihat dan baik...syukur alhamdulillah,semuanya dah pulih balik seperti sediakala...dan ketika mama taip entry ini...Rizqullah dah pun tido,buat pertama kalinya mama rasa sangat tenang malam hari mama...kalau tidak hampir setiap malam mama mesti kena tinggikan suara untuk suruh Rizqullah tido...

Okaylah,cukup dulu entry kali ini...pada yang drop2 komen di FB mama mahupun di sini..terima kasih atas pandangan anda sekalian...saya sangat menghargainya...

Till my next updates...salam sayang dan salam 1Malaysia buat semua...

Have a nice and beautiful day!! 

16 comments:

NORLIDA said...

happy to hear Rizqullah ceria semula ;)

*najiehah_narawi * said...

knape ngan Rizqullah sblum nim?,.. btw,,alhamdulillah dia da sihat,. ;D

dilazfamily said...

wow best yer mandi pool.besar lak tu, hensemlah rizqullah ni.boleh buat menantu.huhuhu

Doktor Love said...

happy rizqullah...lpas ni bg suprise bcakan story book plak dkt mama rizq yer.

|| a - j . E . E || said...

happy betul rizqullah dapat terjun dalam pool kan :D

eclipsesweet said...

chomelnya adeq tu.. hehe.. cute sangat.. =,=

Nor Suhaiza said...

amboiii..happynyer die...
ALHAMDULILLAH..
SIHAT JUGA DIA....

rynas said...

sukanya dapat main airkan...best bila tgk anak ceria macam nie

Maslina Roslan said...

Ida,

Thanks...itulah,risau sangat hati tengok dia asyik nangis,dah ok ni pening plak melayan kerenah dia...hehehe

Maslina Roslan said...

Najiehah,

Rizqullah kena 'kacau' ngan benda halus...tapi sekarang dah ok...alhamdulillah..

Maslina Roslan said...

Dila,

Hehehe..saja beli besar,biar mama ngan ayah dia leh join sekali...hehehe...mana tahan tgk dia je berendam kan...hihihi...

Nak buat menantu ke??boleh2...tapi borang belum cetak lagi...ekekeke...

Maslina Roslan said...

Fatin,

Thanks..insyaallah..tak lama lagi hendaknya tu..

Maslina Roslan said...

a.j.E.E,

Itulah favourite dia..berendam cam badak sumbu...huhuhu...

Maslina Roslan said...

eclipsesweet,

Thanks dear...thanks for dropping by jugak yaa...

Maslina Roslan said...

Suhaiza,

Alhamdulillah...akhirnya berakhir penderitaan dia tgk benda tu,...huhuhu..mama dia careless hari tu..kecian dia..

Maslina Roslan said...

Kak Rynas,

Itulah..suka sangat dengan air...ini tak sabar nak tunggu ayah dia balik..nak bawak dia gi Legend Inetrnational...main air kat sana...ehehe...

 
Real Time Web Analytics