May 3, 2011

Fun on Weekend...

**Entry tertunggak daaaa...**


Yiipppiieee!!!it's weekend and it's Sunday!!!
Rizqullah happy...sebab mama is available for him...
Mama tak kerja hari ni....dan bila mama tak kerja it's time for Rizqullah bermanja-manjaan...it's time for Rizqullah to have fun and have a BIG laugh with mama...(Apa??Ingat ayah je ke bleh buat Rizqullah ketawa terbahak-bahak...)


Dan since it's Sunday...macam biasa,Rizqullah and mama will terperap dalam bilik kejap untuk bergurau senda...dan game yang paling suka Rizqullah main adalah...


"Caaaaak...caaak..."


Asal boleh je...dia akan "Caaaakk" kan kita...yang menjadi sarang persembunyian Rizqullah adalah....


(Sila scroll bawah sikit)


|


|


|


|


|


\/

Can you see where is Rizqullah???

Ahaaa...itu dia...main intai,intai pulak dia....

Ammmmbooiii...happynya dia...
Gelak besar bila mama sergah dia....

Mana nak sorok tu sayang???

Suka betul Rizqullah bila mama join main "Cak,cak"...

He is so happy!!!
Gelak besar tuuu....suka betul dia bila mama gurau2 dengan dia...

This one of our activity di hujung minggu...
Apakah ia???
Having FUN!!! and also learning....

Yippppiieee!!!bukan selalu mama boleh spend this quality time with Rizqullah...only on weekends je...mama bukanlah fulltime housewife yang boleh spend 24x7 dengan anak....mama careerwoman,wife,mother,daughter and elder sister...so,masa mama kena bahagi sama rata untuk semua orang....dan dah tentu bila ada masa yang terluang,mama akan spend secukupnya bersama Rizqullah...having FUN together,bergelak tawa bersama...bermain mainan yang dapat menjana minda dan IQ Rizqullah sesambil tu...mama akan cuba selitkan isi2 pengetahuan dalam apa sahaja yang mama lakukan bersama Rizqullah...this is to trained Rizqullah dan jugak menjana minda Rizqullah untuk terus berfikir...fun + learning = blast knowledge(tanpa kita sedar)...masa ini sahaja yang dapat mama gunakan untuk didik Rizqullah...mama tak punya masa yang banyak bersama Rizqullah,sooooooo limited time...tapi mama cuba jugak untuk berikan yang terbaik untukmu anakku sayang....walau penat macam mana sekalipun...mama akan pastikan Rizqullah will learn something sebelum tido...

Walaupun dengan hanya flip buku...tapi mama tahu,those knowledge being transfered to your brain....ewwwwwaaahhh!!mama Rizqullah berkongsi tips plak(alaaahh,anak baru sorang bolehlah kaaannn...ko tunggulah anak 2-3 nanti...)...Insyaallah,walaupun 3-4 anak selepas ini...mama akan cuba spend masa untuk didik sama rata anak2 mama...will try to be the best mother to all of you my child...eventhough it will cause me to less sleep,tapi mama bahagia bila tengok anak mama bijak pandai...

Okay...cukup dulu entry kali ini...mama sure ayah mesti cair tengok gambar2 manja anak dia nih...melonjak-lonjak perasaan nak balikkan....nak manja2 ngan kitaorg kat sini...tak per yer ayah,3 months is just around the corner je...pejam celik,pejam celik...dah habis pun tempoh berpantang 6 bulan tu...ekekeke...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice and beautiful day!!!

8 comments:

LindaRahim said...

Insyaallah...impian mama Rizqullah akan terlaksana...yang penting adalah usaha...

Warna Warni Kehidupan said...

chomel zikrullah nih

HaninFarshid said...

he's such a cutie pie ;)

kyra pun suka main cak cak....nanti rizqullah leh main cak cak dengan kyra..hihi!

Mas...esok kizsport bukak kat empire....jom gi :)nanti one day kiter ngedate kat sana,eh?

Ini Kisah Tia said...

cantik nama . rizqullah .. takpe , yang penting walau mamanya sibuk kerja mana sekalipun masa untuk anak mesti ada .. masa kecik2 macam nilah kasih sayang dari ibu diperlukan ;)

Maslina Roslan said...

Linda,

Insyaallah...amin,mudah-mudahan.Walaupun bukan mudah..tapi cuba jugak untuk berikan yang terbaik buat anak2...

Maslina Roslan said...

Warna warni,

Terima kasih dear..he just a normal boy yang selalu temankan mama dia...;-)

Maslina Roslan said...

Hanin!!!

How's your holiday??hope you having a good fun...itulah,this is one of his favourite game bila I ada..

Yiippiee!!the Kidz Sport bukak pun sudahnya..nanti kita jumpa kat sana yer...

Maslina Roslan said...

Tia,

Betul tu...sibuk camne pun.Saya akan curi masa untuk Rizqullah...lagi2 ayah dia selalu x der..lagi memerlukan perhatian dari saya...

Doakan saya berjaya didik dia jadi manusia dan insan yang berguna ya...

 
Real Time Web Analytics